ONLINE MAGAZIN

Aqualand Moravia odštartoval letnú sezónu. Návštevníci sa môžu tešiť na cirkusové leto a praktické novinky

Už štvrtá letná sezóna odštartovala v piatok 16. júna v Aqualand Moravia. Najväčší celoročný akvapark v Česku opäť otvoril návštevníkom vstup do rozsiahleho vonkajšieho areálu. Medzi hlavné tohtoročné novinky patrí spolupráca akvaparku s národným cirkusom Jo-Joo, pripravený je ale aj celý rad praktických vychytávok. V minuloročnej letnej sezóne navštívilo Aqualand Moravia 320 000 ľudí, čo juhomoravský akvapark pomohlo zaradiť do prvej desiatky najobľúbenejších turistických cieľov v Čechách. Podobný záujem očakáva vedenie akvaparku aj tento rok.

Otvorenie letnej sezóny sa nieslo v duchu zábavy a bohatého programu. Návštevníci si mohli na ploche 5 hektárov po roku opäť zísť najväčšie tobogány Abyss a Boomerang, ponoriť sa do vĺn v bazéne Wave Pool s vlnobitím či si užiť vystúpenie DJ Iva Apfela, akrobaciu s kruhmi Hula Hop, show mažoretiek alebo koncert Davida Deyla s autogramiádu. Otvorenie sezóny sa zúčastnili aj zástupcovia organizácií, nadačných fondov, detských domovov a charitatívnych zariadení, s ktorými Aqualand Moravia spolupracuje po celý rok. Potrebným deťom z detských domovov, ale aj lekárom a sestričkám z nadačného fondu detskej onkológie sa rozdalo 200 vstupeniek. Spestrenie programu prinieslo návštevníkom hneď niekoľko cirkusových vystúpení. Vzhliadnuť mohli napríklad predstavenie hadieho muža alebo žonglérky. Zlatým klincom otvorenia letnej sezóny bol potom krst malého tigríka za účasti Miss Lucie Kovandovej. O jeho rozhodovali sami návštevníci v rámci internetového hlasovania.


Aqualand Moravia sa celoročne teší mimoriadnej obľube, ktorá v lete graduje. V priebehu minulého roka ho navštívilo 720 tisíc ľudí, čo je viac, než návštevnosť susedného Lednicko-valtického areálu a brnianskej ZOO spolu. Počas samotnej letnej sezóny návštevnosť dosiahla úroveň 320 tisíc ľudí. V Juhomoravskom kraji ide o jednoznačne najobľúbenejší destináciu a aj v rámci celého Česka sa podľa agentúry CzechTourism akvapark zaradil medzi TOP 10 najnavštevovanejších turistických cieľov. „Takáto obľuba Aqualandu Moravia medzi návštevníkmi nás nadmieru teší. Verím, že sa v nej odráža neustály rozvoj nášho areálu. Samozrejme ide aj o záväzok do budúcnosti, nesmieme sa nechať pozitívnymi výsledkami ukolísať. Aj preto neustále premýšľame nad tým, ako ľuďom pobyt u nás ešte viac spríjemniť,“ povedal Petr Pavlacký, riaditeľ Aqualand Moravia.


Ako napovedal sám program openingu, práve cirkus bude nosným prvkom celej letnej sezóny v Aqualand Moravia. Hosťovanie národného cirkusu Jo-Joo bude prebiehať v rozvojovej časti areálu akvaparku od 1. júla do 3. septembra. „Každý deň budú pre návštevníkov pripravené animácie s cirkusovou tematikou. Ku vstupenke do akvaparku ľudia navyše získajú aj vstupenku na 45 minútové predstavenie Cirkusu Jo-Joo, vstup do cirkusovej ZOO alebo zľavu 100 korún na večernú dvojhodinovú šou, ktorá sa bude odohrávať trikrát týždenne„, vysvetlila Blanka Marková z marketingového oddelenia Aqualand Moravia. V rámci špeciálneho fotokútika, ktorý bude na začiatku prázdnin zriadený pri vstupe do akvaparku, sa potom návštevníci môžu so zvieratami z cirkusu aj vyfotiť.

Na čerstvo začatú letnú sezónu je pripravená tiež celá rada praktických noviniek. „Snažíme sa zabezpečovať našim návštevníkom vždy ten najlepší možný štandard. V cene vstupenky im preto zadarmo ponúkame nielen parkovanie, skrinky, lehátka, a slnečníky, ale tiež napríklad možnosť dobitia telefónu alebo využitie sušičky plaviek,“ vymenoval novinky Petr Pavlacký. Estetickým benefitom akvaparku, ktorý inde návštevníci nenájdu, sú dva vodné bary s výhľadom na Pálavu. Rodiny, ktoré si chcú všetky novinky a atrakcie v areáli Aqualand Moravia užiť, môžu celé leto súťažiť aj o vstupenky zdarma. V rámci Letnej hry totiž akvapark plánuje rozdať rodinné vstupenky v hodnote milióna korún. Táto aktivita je ďalším darčekom pre ľudí k štartu leta a podrobnosti budú postupne zverejňované na stránkach akvaparku v priebehu júna.

Letná sezóna v najväčšom akvaparku v Česku ponúkne aj celý rad ďalších zaujímavých akcií. V spolupráci s Hvezdárňou a planetáriom Brno, VIDA centrom a ďalšími partnermi je pripravená bohatá programová ponuka na celé prázdniny.

 

Hlavné  podujatia letnej sezóny:

  • 7. 2017 Hókusy pókusy – Celodenný zábavný program s pokusmi
  • 7. 2017 Cirkusová galaxia – Výlet ku hviezdam s Hvezdárňou a Planetáriom Brno
  • 7. 2017 4. narodeniny AQM – Narodeninová oslava s bohatým programom a moderátorom
    Michalom Kavalčíkom
  • 8. 2017 Fashion party – Prezradíme, čo frčí vo svete módy
  • 8. 2017 Vedecká manéž – Vedecko-zábavný program s centrom VIDA!
  • 8. 2017 Súboj národov s KOGI – Postavíme proti sebe športovcov i kuchárov
  • 9. 2017 Rozlúčka s letom – Leto zakončíme s hasičmi a policajtami

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip outdoor Príroda Radíme Vám

Pardubice – mesto s históriou a moderným srdcom

Pardubice Pardubice (nemecky Pardubitz) sú štatutárne mesto na východe Čiech a hlavné mesto Pardubického kraja. Pardubice ležia 97 km na východ od Prahy a 270 kilometrov z Bratislavy, Leží  na sútoku rieky Labe s riečkou Chrudimkou. Napriek tomu, že Pardubice sú predovšetkým priemyselným a dopravným centrom, ich obyvatelia vedú bohatý kultúrny a športový život. Sídlo tu má univerzita a mnoho stredných […]

Čítať ďalej