ONLINE MAGAZIN

Zoznámte sa – Hodinky Casio G-Shock MT-G Limited Edition MTG-S1000D-1AER

Pánske športové hodinky Casio MTG S1000D-1A, táto rada sa vyznačuje prevažne svojou odolnosťou.Púzdro a remienok sú vyrobené z kvalitnej ocele. Majú ruččikový ciferník chránený zafírovým sklíčkom, ktoré je veľmi odolné voči poškriabaniu. Hodinky disponujú solárnym napájaním a majú ukazovateľa dátumu a svetových časov, stopky a vodeodolnosť tohto modelu je 200M.

Tento fantasticky darček pre Vašeho drahého, môžete kúpiť po celom Slovensku…ale hlavne TU

In Drive magazín Slovak Lines odporúča.

Vlastnosti

Stopky (1/20sec, 2hr)

Stopky s presnosťou 1/20sec a maximálnym chodom 2hr sú vhodné pre meranie časových úsekov.

Odolnosť voči stresu

Hodinky sú skonštruované tak, aby odolávali vibráciám, otrasom a nárazom.

Rádiovo riadené (EU, USA, Japan, China)

Rádiovo riadené hodinky sú vybavené systémom Radio controlled, ktorý plošne zaisťuje nastavenie elektronických prístrojov. Zariadenia opatrené týmto systémom sú nosiči tzv. atómového času, čo pre ich majiteľa znamená, že sa môže spoľahnúť na ich bezvýhradnú presnosť. Tieto hodinky prijímajú signál z vysielačou, ktoré ležia na území Veľkej Británie (Anthorn), Nemecka (Mainflingn), Číny (Shangqiu), USA (Fort Collins) a Japonska (Fukušima a Fukuoka). Z užívateľského hľadiska to znamená, že hodinky prakticky nebudete musieť prestavovať. Až budete kdekoľvek a kedykoľvek, hodinky to urobia za vás.

Svetové časy

Svetové časy zobrazujú aktuálny čas v hlavných mestách a špecifických oblastiach našej planéty.

Pípajúci alarm

Hodinky upozorňujú na Vami nastavený čas prenikavým pípaním.

Automatická korekcia ručičiek

Táto funkcia kontroluje pozíciu ručičiek každú hodinu a v prípade potreby ju upravuje (napr. po posune v dôsledku otrasu či magnetizmu.

Smart Access technológia

Systém Smart Access Technology (tzv. inteligentná korunka) poskytuje rýchly a intuitívny prístup ku všetkým kľúčovým funkciám hodiniek prostredníctvom elektronickej korunky. Ide o celkom revolučnú technológiu. Táto korunka reaguje na stlačenie a otočenie, s ich pomocou je možné aktivovať a ovládať rôzne režimy a funkcie hodiniek, ako napríklad stopky, odpočítavacie stopky, alarm, alebo funkciu svetových časov. Hodinky vybavené Smart Access technológiou majú spravidla päť motorov, ktoré nezávisle na sebe ovládajú jednotlivé typy ručičiek, rovnako ako všetky ostatné funkcie. V zásade to znamená, že na hodinkách je možné realizovať niekoľko rôznych časomerných úkonov zároveň. To všetko naviac bez zložitého ovládania – s nadsázkou povedané – tisícom a jedným tlačidlom.

Zámok korunky

Pri modeloch, ktoré ponúkajú širokú škálu inteligentných funkcií, je jedným z hlavných ovládacích prvkov ich korunka. Funkcia „zámok korunky“ potom zabraňuje nevyžiadanému prechodu hodiniek do iného módu následkom náhodného stlačenia korunky. Funkciu je možné aktivovať takto: Stlačíte korunku sa dobu cca 2 sekundy, pokiaľ hodinky nezapípajú. Potom dodatočne stlačíte tlačidlo start/stop (spravidla umiestnené nad korunkou). O úspešnej realizácií úkonu Vás informuje sekundová ručička, ktorá sa posunie na pozíciu tretej hodiny. Rovnakým spôsobom je možné nastavenie zamknutej korunky deaktivovať.

Neobrite

Svetelná vrstva, ktorá zaisťuje, aj po krátkom nesvietení, dlhodobé osvetlenie.

Vodeodolnosť 200M (20BAR)

Hodinky disponujú vodeodolnosťou 200M sú skonštruované tak, aby odolali už pomerne vysokému tlaku vody, bez toho aby došlo k jej vniknutiu dovnútra hodinkového puzdra. Disponujú niekoľkými špecifickými prvkami, ako skrutkovacia korunka a dienko. Aby boli hodinky skutočne spoľahlivo utesnené, je po nastavení času potreba dbať na dostatočne pevné dotiahnutie korunky. Tieto hodinky je možné využiť tiež pri hĺbkovom potápaní. Pri častej záťaži odporúčame pri tomto modely preventívne realizovať jedenkrát ročne kontrolu vodeodolnosti.

Zafírové sklíčko

Zafír je druh korundu s modrým zafarbením, ktoré sa vyznačuje vysoko tvrdosťou. Na Mohsovej stupnici o rozsahu 1-10, odpovedá tento materiál hodnote 9 (korund). V hodinárskom priemysle sa využíva zafír syntetický, získaný z korundu. Zafírové sklíčko je niekedy označované ako „scratch-resistant“, teda odolné voči poškrabaniu. K podreniu zafírového sklíčka však môže dôjsť, a to ak sa dostane do kontaktu s rovnako tvrdým materiálom, napr. s diamantom alebo korundom. Z praktického hľadiska by sme mali byť opatrnejší len pri manipulácií s brusným papierom, ktorý môže obsahovať práve čiastočky korundu. Pri všednom nosení hodiniek s týmto typom skla sa však odrenia obávať nemusíte. Nevýhodou zafírového skla je jeho krehkosť. Náraz zafírového skla o tvrdé materiály, napr. kov, betón, väčšinou končí jeho úplným „vysypaním“. Zachádzanie s hodinkami s týmto typom skla si preto žiada zvýšenú opatrnosť.

Náramok z nerezovej ocele

Nerezová oceľ (Stainless steel) je jedným z najvyužívanejších materiálov na výrobu hodinkových ťahov. Má svetlú až tmavo šedú farbu, ktorej odtieň sa môže líšiť v závislosti na povrchovej úprave. (matnenie-tmavšie, leštenie-svetlejšie). Oceľ je pevná, odolná voči mechanickému aj chemickému poškodeniu, nepodlieha korózií, čo sa týka životnosti, je prakticky nezničiteľná. Aj napriek tomu ide o materiál finančne nenáročný. Pretože obsahuje aj nikel (alergén), neodporúča sa ľuďom s citlivou pokožkou. K jej nevýhodám sa radí vysoká hmotnosť, ktorá môže znižovať užívateľský komfort a náchylnosť na vznik drobných oderov. Údržba oceľového remienka je nenáročná, postačí leštiaca handrička.

Preklápacia spona s bočným otváraním

Preklápacia spona sa používa nielen pri remienkových verziách hodiniek, ale hlavne pri kovových náramkoch. Je to najrozšírenejší model zapínania, ktorý sa používa pri náramkových hodinkách. Jedná sa o spoľahlivý, jednoduchý a veľmi praktický typ zapínania. Pri jeho náhodnom rozopnutí nedochádza k spadnutiu hodiniek z ruky na rozdiel od zapínania napríklad šperkového. Náhodné rozopnutie je zložitejšie, pretože spona má bočné otváranie.

Dátumovka a ukazovateľ dňa

Dátumovka zobrazuje aktuálny dátum pomocou čísla a ukazovateľ dňa v týždni zobrazuje cudzojazyčnú skratku aktuálneho dňa. Ukazovatele môžu byť automatické a bývajú umiestnené v malom okienku na ciferníku alebo formou ciferníku, na ktoré ukazuje ručička.

Solárne napájanie

Do hodiniek s týmto typom napájania sú integrované tzv. fotovoltaické (solárne) články, ktoré dokážu ako umelé, tak slnečné svetlo, premeniť na elektrickú energiu a hodinky tak nepretržito dobíjať. Z užívateľského hľadiska je teda najväčšou výhodnou hodiniek so solárnym napájaním absencia starostí o výmenu vybitých lítiových batérií, ktorých životnosť sa v priemere pohybuje len okolo dvoch až troch rokov (pri niektorých modeloch viac). Životnosť solárnych článkov je oproti tomu stanovená približne na 10 rokov. Táto technológia teda aj citeľne menej zaťažuje životné prostredie. V úplnej tme hodinky vydržia fungovať až 6 mesiacov. (Väčšina modelov so solárnym napájaním je ale spravidla vybavená ešte záložnou lítiovou batériou).

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej