ONLINE MAGAZIN

Nový koncept Bratislava Card rozšíril ponuku až za hranice mesta

Návštevníci Bratislavy a jej regiónu sa túto sezónu majú na čo tešiť. Vylepšená turistická karta Bratislava Card im prinesie viac ako 120 atraktívnych zliav, vrátane bezplatnej prehliadky mesta, vstupov do múzeí a galérii a cestovanie integrovanou dopravou v celom Bratislavskom kraji.

Vkročili sme do druhej dekády tohto úspešného projektu, ktorý ponúka všetkým návštevníkom mesta možnosť spoznať lepšie a výhodnejšie Bratislavu a jej región. Je to znakom nielen dobrej spolupráce s našimi mestskými organizáciami, ale najmä signálom pre všetkých turistov, že mesto sa oplatí navštíviť aj na viac dní. Plníme tým náš cieľ a to predlžiť množstvo prenocovaní, čo sa pozitívne odrazí aj pri vyššom výbere daní z ubytovania. Tieto prostriedky potom vieme využiť v prospech mesta a jeho obyvateľov,“  hovorí primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal.

Destinačná turistická karta Bratislava Card oslavuje 11. narodeniny a s ňou prichádza množstvo nových výhod. Minuloročný reštart karty priniesol nielen nový dizajn a silnejšiu marketingovú podporu, ale hlavne 30 % nárast jej predaja a vyšší záujem o spoluprácu zo strany možných partnerov. Vďaka tomu vytvorilo ponuku pre letnú sezónu 2017/2018 až 72 subjektov z verejného, štátneho a podnikateľského sektora. Popri úspešnej spolupráci Bratislava Tourist Board (BTB) s hlavným partner projektu Bratislavskou integrovanou dopravou (BID) pribudol Bratislavský samosprávny kraj (BSK) ako strategický partner.

Sme radi, že návštevníkom mesta prinášame rok čo rok stále lepšiu a výhodnejšiu turistickú kartu. Je to náš hlavný marketingový projekt, a preto nám prirodzene záleží na tom, aby bola táto karta pre návštevníkov mesta stále atraktívnejšia. Tento rok prináša Bratislava Card najviac benefitov od jej vzniku a to viac než 120 zliav na atrakcie, tematické prehliadky mesta, reštaurácie, hotely a rovnako aj bezplatné vstupy do mestských múzeí a galérii, bezplatnú prehliadku až v 8 jazykoch a dopravu v celom Bratislavskom kraji,“ približuje A. Melicharová predsedníčka predstavenstva BTB.

Historicky prvýkrát sa do projektu aktívne zapojil Bratislavský samosprávny kraj, ktorý prostredníctvom Bratislavskej integrovanej dopravy rozšíril bezplatnú dopravu pre držiteľov Bratislava Card do celého regiónu. Návštevníci sa tak môžu bezplatne dostať do Modry, Pezinka či Senca, kde nájdu okrem ďalších turistických atraktivít aj ďalšie výhody a zľavy.

Vstupom Bratislavského samosprávneho kraja do spolupráce rozširujeme ponuku atraktivít aj v rámci regiónu, čím podporujeme celkovú návštevnosť. Turisti tak majú možnosť vidieť zaujímavosti a krásy nielen Bratislavy, ale aj širšieho okolia. Zvyšovaním ponuky a kvality služieb sa destinácia Bratislavský región stáva čoraz atraktívnejšou aj pre zahraničných návštevníkov. V spolupráci s partnermi sme pripravili aj skvelé ponuky, výhody a zľavy pre rodiny s deťmi. Ďalšou pridanou hodnotu je vznik samostatnej mapy Bratislava Card City&Region, kde sú v prehľadnej forme uvedení všetci partneri, dopravné spojenia a všeobecné informácie o regióne a meste, čím návštevníci získavajú celkový prehľad o destinácii a jej atraktivitách a pomáha im v ľahkej orientácii,” uviedol predseda BSK Pavol Frešo.

 

„Integrovaná doprava predstavuje budúcnosť verejnej dopravy, ktorá je v zahraničí samozrejmosťou. Je to náročný projekt, ktorý si vyžaduje spoluprácu mnohých partnerov a vďaka nej dnes môžeme aj my poskytnúť návštevníkom celého nášho kraja vyšší štandard cestovania verejnou dopravou a tým pohodlnejšie a príjemnejšie spoznávanie krás a pamiatok celého regiónu.

Bratislavská integrovaná doprava ponúka návštevníkovi prostredníctvom jednotnej Bratislava Card presne to, čo pri návšteve nášho kraja môže od dopravy najviac očakávať: pohodlné, bezplatné, ničím nerušené cestovanie za množstvom zážitkov, bez potreby nákupu ďalších cestovných lístkov alebo hľadania predajných automatov,“ doplnil Marian Rovenský, predseda predstavenstva Bratislavskej integrovanej dopravy, koordinátora IDS BK.

 

Predaj karty je zabezpečovaný prostredníctvom Turistických informačných centier BTB, ako aj siete províznych partnerov, ku ktorým patria zákaznícke centrá dopravných uzlov a recepcie vybraných hotelov. Od novembra minulého roka bol spustený jej online predaj na stránke www.visitbratislava.com. Karta je pre návštevníkov mesta k dispozícii v troch variantoch a to je 1-dňová (15€), 2-dňová (17€) a najvýhodnejšia 3-dňová v cene 19€. V súčasnosti sa pripravuje pre kartu samostatná mobilná aplikácia, ktorá umožní nielen samotný predaj karty, ale bude slúžiť aj ako nástroj na akceptáciu zliav.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej