ONLINE MAGAZIN

NETOLERUJME POTRAVINOVÚ INTOLERANCIU

Jedlo je každodennou súčasťou nášho života. Keď máme hlad, necítime sa vo svojej koži, sme mrzutí, mozog nepracuje a cítime únavu. Čo však v prípade, že zažívame nepríjemné pocity, napriek tomu, že sme sa dobre najedli?

Mnoho ľudí cíti po konzumácii jedla nepohodu, hoci si dávajú na svojom jedálničku záležať a dbajú na príjem vitamínov a telu prospešných látok. Vieme však naozaj, čo nášmu telu prospieva? Náš organizmus je jedna veľká fabrika, ktorá pracuje 24 hodín 7 dní v týždni a na svoje dobré fungovanie potrebuje našu spoluprácu. Hoci sa snažíme, niekedy viac, niekedy menej, môžu nás trápiť bolesti brucha, kŕče, nevysvetliteľná únava, bolesti hlavy, svrbenie pokožky, či mnohé iné príznaky potravinovej intolerancie.

POTRAVINOVÁ INTOLERANCIA NIE JE ALERGIA

Napriek tomu, že ľudia považujú tieto pojmy za synonymá, potravinová alergia je pomerne zriedkavá, trpí ňou približne 2,5% populácie. Naopak výskyt potravinovej intolerancie je pomerne častý, prejavuje sa asi u 45% obyvateľstva. Potravinová neznášanlivosť rezonuje v našej spoločnosti len posledné roky. Jej prejavy už potrápili nejedného pacienta i lekára, lebo zistiť hlavnú príčinu chorobných prejavov nie je jednoduché. Kým pri alergii telo reaguje takmer okamžite, pri intolerancii sú reakcie oneskorené a symptómy sa môžu objaviť za niekoľko dní. Hoci potravinová intolerancia nie je priamo život ohrozujúca, jej vplyv by sa nemal nikdy podceňovať.Nevhodný výber potravín totiž môže spôsobovať až depresie, zápal žalúdka, migrény a poruchy spánku.

ZAVOLAJTE NA POMOC DETEKTÍVA

Ak trpíte nevysvetliteľnými problémami a máte podozrenie, že vaše telo neprijíma dobre niektorú potravinu, stačí si urobiť jednoduchý test. Na našom trhu je v ponuke pomôcka, ktorá už pomohla vypátrať množstvo páchateľov,ktorí navystrájali v tele nesmierne škody.

Food Detective™ je samo-diagnostický test* potravinovej intolerancie**, ktorý si môžete vykonať sami v pohodlí vášho domova. Nepotrebujete ísť k lekárovi, ani čakať týždne na výsledky z testovacích laboratórií. Ak vám Food Detective™ indikuje pozitívne výsledky, znamená to zvýšenú produkciu protilátok na konkrétnu potravinu, a teda jej neznášanlivosť organizmom. Reakcie môžu byť mierne, stredné alebo silné. Pozor, neliečená primárna neznášanlivosť môže vyvolať neznášanlivosť aj na iné typy potravín. Po absolvovaní testu sa odporúča netolerovanú potravinu vylúčiť minimálne na 3 mesiace. V prípade, že ide o vašu obľúbenú pochúťku, môže byť táto správa desivá. Niektorí ľudia sa dokonca cítia prvých pár dní po vylúčení potraviny horšie, ale treba vydržať. Ak však vytrváte, zrazu zistíte, že vaše trávenie je bezproblémové a kvalita života porovnateľne vyššia.

* diagnosticky test  pracuje na princípe laboratórnej metódy ELISA
** testovanie špecifických IgG podporuje celá rada vedeckých štúdií.

Viac informácií na http://food-detective.sk/

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej