ONLINE MAGAZIN

KÚPELE LUHAČOVICE PRIPRAVILI BOHATÉ KULTÚRNE LETO 2017

KÚPELE LUHAČOVICE PRIPRAVILI BOHATÉ KULTÚRNE LETO 2017

Kúpele (Lázně) Luhačovice, a. s., pripravili na rok 2017 širokú škálu liečebných, relaxačných, regeneračných a wellness pobytov a to ako na dlhšie obdobie, tak na víkendy. Okrem toho však potešia návštevníkov aj bohatou ponukou kultúrnych podujatí, vďaka ktorým sú právom považované za kultúrne a spoločenské centrum juhovýchodnej Moravy. Najväčšie moravské kúpele sú úzko späté predovšetkým so svetovo známym hudobným skladateľom Leošom Janáčkom, ktorý ich navštívil dvadsaťpäťkrát.


Juliette Galstian

Slovenský komorní orchestr Bohdana Warchala

K Luhačoviciam každoročne patrí  Luhačovické kultúrne leto s hudobnými a divadelnými festivalmi. Ku kľúčovým programom patria festivaly, ktoré sú navštevované hosťami zo všetkých kútov ČR a zo zahraničia. Najdlhšou históriou sa môže pochváliť Festival Janáček a Luhačovice, ďalej Akadémia Václava Hudečka a prehliadka komornej divadelnej tvorby Divadelné Luhačovice. K novším projektom akciovej spoločnosti Kúpele Luhačovice patria Luhačovice v tanci, Rezbárske sympózium Krása v dreve ukrytá, prehliadka ochotníckych divadelných súborov Luhačovické divadelné stretnutie a Dni slovenskej kultúry, ktoré prezentujú slovenský folklór, hudbu, divadlo či iné umenie.

Luhačovice v tanci 2017

Po veľkom úspechu predchádzajúcich ročníkov odštartuje 1. mája 2017 už 3. ročník projektuLuhačovice Vo víre tanca, inšpirovaného Medzinárodným dňom tanca, ktorý pripadá na 29. apríla. Rovnako ako vlani je základom projektu pobytový balík Vo víre tanca ocenený na poslednom ročníku celoštátnej súťaže Veľká cena cestovného ruchu. Hlavnou súčasťou pobytu je každodenná výučba spoločenských tancov v kurzoch vedených dvojnásobným víťazom StarDance Janom Onderom a jeho tanečnou partnerkou Luciou Hunčárovou.

Jan Onder a Lucia Hunčárová

Pobyt ďalej zahŕňa ubytovanie s polpenziou v ALEXANDRIA**** Spa & Wellness hoteli, masáže a wellness procedúry, pitnú kúru luhačovických minerálnych vôd a voľný vstup do fitness i wellness centra. Pre návštevníkov Luhačovíc je pripravený aj bohatý sprievodný program. Nebudú chýbať divadelné predstavenia v Kúpeľnom divadle, tančiareň, bohatá prehliadka najrôznejších tanečných žán rov na Kúpeľnom námestí ani veľký tanečný večer s názvom Tanečné plesanie. Novinkou bude Salsa party s výučbou tohto tanca pod vedením skúseného lektora Radka Kubiša. Prvý májový týždeň tak budú Luhačovice opäť vo víre tanca. Srdečne vás pozývame nielen na tanečný parket.

Festival Janáček a Luhačovice privíta hudbymilovných hostí i v roku 2017

Priatelia a priaznivci hudby sa môžu už teraz tešiť na ďalší, tentoraz 26. ročník Festivalu Janáček a Luhačovice. Cyklus piatich festivalových koncertov rozoznie luhačovické kúpele v týždni od 17. do 21. júla 2017. Na hudobnom festivale, ktorého návštevnosť z roka na rok stúpa, sa predstavia renomovaní a svetovo preslávení umelci a orchestre, ktorých mená už samy osebe zaisťujú úspech a sľubujú nádherné umelecké zážitky.

Ivan Ženatý

Patrí k nim Filharmónia Bohuslava Martinů a husľový virtuóz Ivan Ženatý, ktorý prijal v roku 2012 profesúru na prestížnom Cleveland Institute of Music, svetová mezzosopranistka arménskeho pôvodu Juliette Galstian s excelentným tenoristom Aleš Brisceinom, hosťujúcim na popredných svetových operných pódiách, Slovenský komorný orchester Bohdana Warchala, ktorý slávi úspechy na významných festivaloch a na špičkovej úrovni reprezentuje Slovenskú republiku, česká sopranistka svetového formátu Martina Janková, pôsobiaca ako sólistka opery v švajčiarskom Zürichu, ktorá sa predstaví spoločne s vynikajúcim klaviristom Ivom Kahánkom a sprievodným súborom a v neposlednom rade medzinárodne uznávaná varhaníčka, čembalistka a skladateľka Kateřina Chroboková, známa pod umeleckým menom KATT, ktorú bude sprevádzať komorný orchester Filharmónia Bohuslava Martinů. Bližšie informácie o festivale a ďalšie zaujímavosti sú k dispozícii na internetovej adrese:

www.lazneluhacovice.cz/janacek

Ponuka kúpelnych pobytov tu:

http://www.lazneluhacovice.cz/nabidka-pobytu.php?rok=2017

Na titulke: Hotel Alexandria


Jurkovičov dom s fontánou

Hotel Alexandria

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej