ONLINE MAGAZIN

10 dôvodov PREČO ZAŽIŤ VÝNIMOČNÚ VIANOČNÚ TRNAVU

Chcete si vychutnať pravú atmosféru Vianoc? Ak áno, vaše kroky by mali tento rok smerovať do Trnavy. Vianočné obdobie si plnými dúškami užijete nielen na Trojičnom námestí, ale aj v prekrásnych častiach historického centra.

Vianočná Trnava

Čaro Vianočnej Trnavy je neopísateľné a návšteva „Malého Ríma“ nezabudnuteľná. Zažite a „ochutnajte“ všetky novinky, ktoré tento rok pre vás organizátori pripravili. Do kalendára si zapíšte termín 25. november – 31. december.

In Drive magazín Slovak Lines pozyva

  1. Každý deň je výnimočný!

Vianočná Trnava sľubuje nespočetné množstvo zážitkov. Na hlavnom pódiu sa aj tento rok vystriedajú šikovné deti z materských a základných škôl, sobotné zabíjačky a opekanie býka. V nedeľu je pre deti pripravené divadielko a predvianočné tvorivé dielne. Okrem tradičného programu na Trojičnom námestí pribudli aj aktivity a zaujímavosti v Knižnici Juraja Fándlyho, Západoslovenskom Múzeu, kostoloch či komplexe City Areny. Program nájdete na www.vianocnatrnava.sk.

  1. Hviezdy Vianočnej Trnavy

Milovníci kvalitnej hudby si prídu aj tento rok na svoje. Adventné piesne, operné árie a duetá svetoznámych hudobných skladateľov zaznejú 27. novembra o 20.00 h v Kostole sv. Jakuba. Ženská spevácka skupina Trnki sa predvedie tradičným viachlasným vokálnym štýlom 3. decembra o 20.00 h v Kostole sv. Jakuba. Na rovnakom mieste sa 11. decembra o 20,00 h. predstaví Flair Ensemble s nadžánrovým spracovaním ľudovej melodiky. Ak máte chuť na súčasnú hudbu,nenechajte si ujsť koncert Márie Čírovej a Roba Opatovského. Ich spoločný duet „Vianoce“ si môžete vypočuť 18. decembra v kine Hviezda o 18.00 h.

  1. Vianočné klzisko

Na pešej zóne sa aj z vás môže stať na pár okamihov roztopašné dieťa. Od 11. novembra si môžete do sýta spolu s najmenšími užiť už po druhý krát syntetické klzisko. V prevádzke je denne od od 10.00 do 20.00 h a na počasí rozhodne nezáleží. A viete, čo je perfektné? Korčule vám tu nielen požičajú, ale aj nabrúsia.

In Drive magazín pozýva.

  1. Mikulášsky beh Trnavou

Vianočná Trnava nezabudla tento rok ani na športovcov. Ak máte chuť sa prebehnúť mestom ako Mikuláš, prihláste sa na 1. ročník Mikulášskeho behu. Štartovať bude 300 pretekárov a svoje sily si zmerajú na 4 km dlhej trati. Štart je naplánovaný na 4. decembra o 11.00 h. On-line registrácia prebieha na vianocnatrnava.sk. Nový rok odštartujeme na Trojičnom námestí Novoročným behom – Memoriál Ladislava Kmeča.

  1. Adventný veniec

Sobotné večery už tradične patria zapaľovaniu adventnej sviece. Na hlavnom pódiu sa vystrieda niekoľko farností, ktoré predstavia vlastný kultúrny program a veriacim sa prihovorí aj kňaz. V tradícii duchovného rozmeru Vianočnej Trnavy sa pokračuje aj tento rok. Na Štedrý večer nesmie byť nikto sám. Pre osamelých občanov sa na Štedrý deň bude na Trojičnom námestí o 15.00 h podávať večera.

  1. Rozsvietená Vianočná Trnava

Rozprávkovú atmosféru umocní dokonalá svetelná výzdoba, ktorá privíta návštevníkov už pri vstupe do mesta. Okrem 15 metrového vianočného stromu na Trojičnom námestí, bude po pešej zóne rozmiestnených ďalších 100 malých živých stromčekov.

Vianočná Trnava

  1. Ekologická novinka

Obľúbený horúci nápoj si budete môcť vychutnať z kúpeného keramického pohára s logom Vianočnej Trnavy. Ak sa aj vy snažíte byť čo najviac priateľskí k prírode, rozhodne oceníte papierové poháriky, ktoré sú ekologické. Bojujte spolu s nami proti nerozložiteľnému plastovému odpadu!

  1. Pernikiáda

Vôňa čerstvých medovníkov je synonymom adventu v obci Suchá nad Parnou. Príďte si ozdobiť ten svoj i vy 27.novembra a zažite nedeľu plnú aktivít spojených s prípravami na Vianoce. Základnou ideou podujatia je zdieľanie predvianočného popoludnia, nadviazanie na pôvodné hodnoty a tradície prostredníctvom aktivít, z ktorých najdôležitejšou je spoločné zdobenie perníkov. Svojimi výtvormi účastníci maľovania perníkov následne už tradične vyzdobia miestny kostol sv. Martina z Tours. Za príjemných tónov kolied je tiež pre návštevníkov pripravená pútavá prezentácia ľudových zvykov typických pre Suchú nad Parnou a na zahriatie teplý čaj. Viac informácií nájdete na: www.regiontirnavia.sk.

In Drive magazín Slovak Lines pozýva do Trnavy

  1. Mestská veža s lampášom

Objavte zákutia Mestskej veže v Trnave s lampášom v ruke počas špeciálnych výstupov so sprievodcom v historickom kostýme. Ten vás schodík po schodíku zoznámi s príbehmi a legendami veže, v ktorej v minulosti žili nielen hlásnici. Vo štvrtky a nedele 8.12., 11.12, 15.12 a 18.12. vždy o 17.00 a 18.30 h si návštevu Vianočných trhov spestrite nezabudnuteľným výstupom na vrchol veže po tme! Mestská veža bude piatky a soboty počas tohto obdobia otvorená do 21.00 h.

  1. Stredoveké Vianočné trhy

Nárazy kladiva raziča mincí, topiaci sa včelí vosk na výrobu sviečok, vôňa medu a čečiny vznášajúca sa ovzduším – to sú Stredoveké vianočné trhy, ktoré vás pozývajú vychutnať si osobitné čaro Vianoc na najstaršom trhovisku v meste Trnava. Ručne zhotovené výrobky, netradičné kulinárske špeciality, výroba lukov, kováčske zručnosti či horúci dobový vianočný punč si môžete vychutnať od 16. – 18. decembra na Námestí sv. Mikuláša v Trnave.
Vianočná Trnava je úžasný predvianočný zážitok nielen pre obyvateľov mesta, ale aj ľudí z okolitých miest. A aby sme nezabudli. Vyvrcholením bude Silvester s veľkolepými ohňostrojmi, ktoré sú pripravené nielen pre dospelých, ale aj pre našich najmenších. Buďte s nami pri tom

Vianočná Trnava

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej