ONLINE MAGAZIN

Ministerstvo dopravy vyzvalo RegioJet na dodržiavanie zmluvných podmienok prepravy

Porušovanie zmluvných podmienok prepravy a nedodržiavanie kapacity. To sú výsledky kontroly ministerstva dopravy u súkromného železničného dopravcu, spoločnosti RegioJet.

 

Zástupcovia ministerstva tak urobili na základe viacerých sťažností cestujúcich, že vlaky na trase Bratislava – Komárno kapacitne nepostačujú a žiadajú navýšenie súprav.

Ministerstvo dopravy už začiatkom roka 2015 zvýšilo kapacitu RegioJetu o dve jazdné súpravy. V dôsledku nehodových udalostí sú v súčasnosti dve súpravy dlhodobo nepojazdné. Premietlo sa to aj do nedostatočnej kapacity najmä počas rannej špičky. Pravidelné kontroly radenia súprav zároveň zistili, že za mesiac september viac ako štvrtina sledovaných vlakov nebola radená s dvomi, ale len jednou súpravou. Podľa ministerstva ide o porušenie zmluvných podmienok na strane súkromného dopravcu.

„Ministerstvo dopravy pridalo súpravy na trati Bratislava – Komárno, aby sme posilnili kapacitu v dopravných špičkách. Ide o dôležité železničné spojenie s juhom Slovenska, o ktoré majú cestujúci veľký záujem. Zároveň plne uhrádzame náklady na prevádzku a údržbu celkovo 12-tich vlakových súprav spoločnosti RegioJet. Znižovanie kapacity je porušenie zmluvy a zároveň sa to premieta aj do nespokojnosti cestujúcich“, uviedol minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja SR Arpád Érsek.

Nasadenie dostatočnej kapacity vlakov, tak ako ich objednalo ministerstvo, je v kompetencii spoločnosti RegioJet. Ministerstvo dopravy preto žiada urýchlené riešenie situácie. V opačnom prípade pristúpi k sankciám. Ministerstvo dopravy zároveň vyšlo v ústrety súkromnému dopravcovi. Na základe požiadavky RegioJetu mu umožní prevádzkovať jeden pár komerčných medzištátnych vlakov na trati Bratislava – Praha a späť, pričom dôjde k úprave cestovného poriadku vnútroštátnych vlakov s cieľom zachovať bezpečnosť cestujúcich.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej