ONLINE MAGAZIN

Prázdninová kancelária – úradujte z terasy, chaty či pláže.

Podľa prieskumu #GenMobile takmer polovica ľudí pracuje najefektívnejšie pred deviatou hodinou rannou a po osemnástej hodine večer. Respondenti štúdie tiež tvrdia, že pružnosť v usporiadaní pracovného dňa sa vo výsledku prejavuje zvyšovaním produktivity.

Pri mnohých zamestnaniach už nie je nevyhnutná neustála prítomnosť na pracovisku. Rozumie tomu čoraz viac zamestnávateľov a umožňuje aj prácu z domu či na diaľku. Podmienkou takéhoto modelu fungovania je, samozrejme, trvalé pripojenie na internet – kvôli spojeniu s firemnými systémami, od e-mailu cez úložiská spoločne používaných dokumentov až po komplexné ERP systémy. Našťastie, na trhu už existuje pestrá paleta zariadení, ktoré zaistia spojenie v každej situácii a aj tam, kam už kábel nevedie a Wi-Fi signál nesiaha.

Pracujeme na terase

Práca na slnečnom balkóne alebo napríklad na záhradnej pohovke znie pre mnohých z nás ako nesplniteľný sen. Výdrž mnohých súčasných notebookov a tabletov však umožňuje pracovať takmer celý deň a neobťažovať sa ich nabíjaním. A vzhľadom na to, že ethernetový kábel si von oknom vyvedie iba málokto, je bezdrôtové spojenie prostredníctvom Wi-Fi jasnou voľbou. Problém nastáva tam, kde signál nie je dostatočný, prípadne je nestabilný a slabý. V takom prípade prichádza na rad takzvaný extender, prípadne repeater či opakovač signálu. Ten sa umiestňuje v maximálnej vzdialenosti, do ktorej siaha pôvodný Wi-Fi signál, a ten sa potom zosilňuje a šíri ďalej.

TP-LINK TL-WA855RE
TP-LINK TL-WA855RE

Napríklad zariadenie TP-LINK TL-WA855RE ponúka prenosovú rýchlosť až 300 Mbit/s, má malé rozmery a jednoduché používanie, stačí pripojiť do elektriny a stlačiť jedno tlačidlo. To zvládne každý. Kompletné ovládanie extenderu sa deje prostredníctvom počítača alebo aplikácie Tether pre smartfóny a tablety.

Pracujeme na chate či dovolenke

Prečo ale zostávať doma, keď rovnako dobre môžeme pracovať aj na čerstvom vzduchu niekde na chate alebo na chalupe? Dovolenka, pri ktorej šéf, kolegovia a zákazníci radi zabúdajú, že máte voľno, nie je až taká neobvyklá. A pripojenie? Mobilným signálom je dnes pokrytých až 99 percent obývaného územia, takže si môžeme vyberať bezdrôtový router s mobilným modulom.

TP-LINK Archer MR200
Wi-Fi routeru TP-LINK Archer MR200

Pomocou dvojpásmového Wi-Fi routeru TP-LINK Archer MR200 po vložení 4G LTE SIM karty vytvoríme rýchlu bezdrôtovú sieť s rýchlosťou až 733 Mbit/s a zároveň s prístupom na mobilný internet s rýchlosťou 150 Mbit/s. Svojimi parametrami takéto riešenie celkom vyhovuje aj pri potrebe prenosu veľkých objemov dát, či už pri konferenčných videohovoroch alebo pri streamovaní HD videa.

Pracujeme na cestách

Kedysi si ľudia na cestách nosili vo vrecku talizman, ktorý ich mal ochrániť pred nešťastím. Dnes je situácia iná, viac sa hodí malý výkonný pomocník schopný pripojiť sa na internet. Bez neho sa dnes na dovolenke zaobíde málokto a najmä nie vtedy, keď má záujem ostať v kontakte s kolegami či priateľmi.

TP-LINK M7300
TP-LINK M7300

Tieto nároky s nadhľadom spĺňa pokročilý prenosný Wi-Fi router s mobilným pripojením 4G LTE, elegantný TP-LINK M7300. Dokáže vytvoriť vysokorýchlostné pripojenie na internet až pre desať rôznych zariadení a vďaka vysokokapacitnej batérii vydrží až 10 hodín nepretržitej prevádzky. Router/model podporuje mobilné siete 4G s rýchlosťou sťahovania až 150 Mbit/s a uploadu 50 Mbit/s, teda viac ako trojnásobok v porovnaní s rýchlosťami mobilnej siete 3G. Praktickou doplnkovou funkciou spoločne používané úložisko dát s kapacitou až 32 GB, ktoré môže využívať všetkých desať pripojených zariadení, napríklad na zálohovanie fotografií a videí. Pri tom všetkom modem/router M7350 nezaberie viac miesta ako stredne veľký smartfón. Stále si myslíte, že byť online aj na cestách je problém? V dnešnej dobe s modernými pomocníkmi rozhodne nie. Štúdiu #GenMobile vypracovala výskumná agentúra Shape the Future v novembri 2013.

Viacej informácií najdete TU

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej