ONLINE MAGAZIN

Motocyklová dámska jazda

Motocyklová dámska jazda sa za účasti BMW Motorrad uskutoční v sobotu 7. mája 2016 od 9:30 so štartom v Motorshop Žubor v Banskej Bystrici.

Bystričanka Michaela Žuborová už od detstva motocykle doslova miluje. Obdivuje ich zvuk aj dynamiku. Preto sa rozhodla pustiť do organizácie nevšednej motocyklovej jazdy. Bude určená čisto pre dámy. Inšpiráciou jej boli zákazníčky a kamarátky. S touto myšlienkou sa podľa vlastných slov pohrávala od minulého roka.

Kto povedal, že silné stroje by mali riadiť len muži a ženy sú spolujazdkyne? V Poľsku sa robí každý rok veľký zraz motorkárok zo strednej Európy. Na Slovensku sa robia klasické zrazy niekoľkokrát ročne v rôznych kútoch krajiny, no ale len čisto ženské zoskupenie nie je bežným javom.“  vysvetlila organizátorka.

Prvé takéto stretnutie je naplánované na sobotu 7. mája od 9:30 pred predajcom motocyklov Motoshop Žubor Podujatie má už pár dní pred začiatkom veľký úspech. Ženy a dievčatá mi píšu z celého Slovenska, že by sa chceli pridať. Začneme brífingom na predajni, informáciami o trase cesty, bezpečnostnými radami a krstom motocyklov pred jazdou, aby nás zlí škriatkovia obchádzali,“  pokračovala motorkárka o akcii, ktorá nadchla aj motocyklového manažéra Mareka Malatinca zo spoločnosti BMW Group Slovakia.

Naplánovaná trasa zahŕňa nasledujúce miesta: Banská Bystrica, Očová, Detva, Detvianska Huta, smer Lučenec a Šalgotarián.  „Body som vybrala zámerne smerom na juh, aby sme mali voľnejšie cesty a teplejšie počasie. Dievčatám chceme ukázať miesta, ktoré, až tak dobre nepoznajú a sú krásne pre motocykle a bez automobilov. V Šalgotariáne je plánovaná prestávka, kde si pochutnáme na najlepších štrúdľach,“  vysvetlila výber trasy Žuborová. „Dievčatá, neváhajte a pridajte sa k nám. Teším sa z vášho odhodlania vyraziť na cestu a mať silu stroja vo svojich rukách,“  dodala na záver.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej