ONLINE MAGAZIN

Zjednoduší nový zákon o športe sponzoring športovcom, športovým organizáciám a firmám podporujúcim šport?

Nový zákon o športe, ktorý nadobudol účinnosť 1. januára 2016 prináša nový informačný systém, sľubuje sprehľadnenie financovania, transparentnosť a hlavne viac peňazí pre šport. Okrem toho mení a upravuje aj pravidlá sponzoringu v športe.

Laická verejnosť, ale aj športoví profesionáli majú však stále málo informácii o tom aké zmeny zákon prináša z hľadiska sponzoringu športovcom, športovým klubom a športovým organizáciám, ale aj ako zjednoduší či skomplikuje podporu športu firmám, ktoré šport podporujú. Portál SportManagementSK, spoločnosť Move&Play s.r.o a Slovenský paralympijský výbor preto prinášajú ďalšiu zaujímavú konferenciu, na ktorej sa budú diskutovať práve tieto témy a kde je možné dozvedieť sa všetko podstatné a zaujímavé, čo je spojené so sponzoringom v športe. Informácie sa dozviete z prvej ruky a vďaka rôznorodému zloženiu hostí aj z viacerých uhlov pohľadu. Naši hostia Vám predstavia pohľad samotného sponzora, pohľad športovej organizácie, ďalej agentúry, ktorá pracuje so športovcami, ako aj pohľad samotných tvorcov zákona, no a určite nebude chýbať ani pohľad právnika.

Konferencia sa uskutoční 6. apríla 2016 v hoteli Austria Trend Vysoká 2A, Staré Mesto 811 06 Bratislava GPS: 48.148236, 17.108889 (vedľa Tatra centra na Hodžovom námestí).

Predseda Slovenského paralympijského výboru Ján Riapoš  predstaví ako funguje sponzoring a CSR v treťom sektore a organizáciách zaoberajúcich sa športom.

(Spolu)financovanie športu na Slovensku zo súkromných zdrojov alebo „sponzoring“ na Slovensku včera, dnes a zajtra je témou Petra Sepešiho, ktorý sa bližšie pozrie na inštitút sponzorskej zmluvy podľa nového zákona o športe, tiež povie niečo o neľahkom procese ako sa zrodila i o víziách/ambíciách vývoja právnej úpravy sponzorskej zmluvy do budúcnosti.

Odborník na odvodové a daňové systémy Jozef Mihál sa bližšie pozrie na zmluvy o profesionálnom vykonávaní športu, špecifický Zákonník práce pre športovcov a daň z príjmu a odvody na sociálne a zdravotné poistenie pri tomto type zmluvy.

Sponzoring 3.0 – Sponzoring športovca je mŕtvy, nech žije marketing športovca – 5 kľúčových trendov súčasnosti  budú prezentované pohľadom Daniela Bradáča, odborníka na športový marketing.

Čo znamená pre banku spotené tričko? Kedy dáva sponzoring zmysel? Ako aktivovať športový sponzoring? Čo chcú veľké spoločnosti? Na tieto otázky odpovie Andrea Zererová, marketingová manažérka Slovenskej sporiteľne a.s.. Slovenská sporiteľňa je najväčšia slovenská banka a svoje sponzoringové aktivity smeruje prevažne na športové pole.

Zaujímavý bude i pohľad najúspešnejšieho futbalového klubu týchto dní na Slovensku. Igor Schlesinger, marketingový riaditeľ AS Trenčín, priblíži aká je práca s klubovými sponzormi a spôsoby aktivácie týchto partnerstiev.

Na našej konferencii sa môžete stretnúť s ľuďmi a firmami, ktorých nový zákon o športe priamo ovplyvnil, osobne sa s nimi pozhovárať, získať nové kontakty a nechať sa inšpirovať.

V rámci prezentácií prednášajúci poskytnú čo najrelevantnejšie informácie a praktické návody ako sa adaptovať a prispôsobiť zmenám, ktoré nový zákon o športe  prináša, a to jednak pre športové kluby a organizácie, ako aj pre samotných sponzorov, marketingových pracovníkov a ľudí pohybujúcich sa v oblasti športu.

Registrácia je možná do 3. apríla 2016 na stránke http://www.sportmanagement.sk/konferencie/sportovy-sponzoring/

Účastnícke poplatky

Štandardná registrácia 48€, študentská registrácia 36€, novinárska registrácia 18€

Tím SportManagement.SK

 

Viac info:

Web: http://www.sportmanagement.sk/konferencie/sportovy-sponzoring/

Facebook: https://www.facebook.com/events/113166772410465/

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Šport

Hokej už aj z nemožného uhla

Ľad, oheň a vibrácie – to je len zopár príkladov náročných podmienok, ktorým musia kamerové systémy čeliť. Spoločnosť Axis Communications, líder v oblasti sieťového videa, v novom experimente predviedla ako jej kamera dokáže zvládať takmer čokoľvek – napríklad aj keď je zamrazená do vnútra ľadu na hokejovom štadióne. Vďaka tomu zachytila doteraz nevídaný záber.

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip outdoor Príroda Radíme Vám

Pardubice – mesto s históriou a moderným srdcom

Pardubice Pardubice (nemecky Pardubitz) sú štatutárne mesto na východe Čiech a hlavné mesto Pardubického kraja. Pardubice ležia 97 km na východ od Prahy a 270 kilometrov z Bratislavy, Leží  na sútoku rieky Labe s riečkou Chrudimkou. Napriek tomu, že Pardubice sú predovšetkým priemyselným a dopravným centrom, ich obyvatelia vedú bohatý kultúrny a športový život. Sídlo tu má univerzita a mnoho stredných […]

Čítať ďalej