ONLINE MAGAZIN

Jarné prázdniny znamenajú pre český Aqualand Moravia o 50 percent vyššiu návštevnosť

Vďaka jarným prázdninám príde do českého aquaparku Aqualand Moravia o 50 percent viac ľudí ako počas bežných školských dní. Návštevníci môžu využiť aj najväčší termálny bazén v Českej republike, ktorého zdroj teplej vody leží 1,3 kilometra pod aquaparkom. Nebudú chýbať ani špeciálne programy a pokrmy z prvých jarných surovín.

Niektorí školáci majú už jarné prázdniny za sebou, vo väčšine regiónov však voľno ešte len odštartuje. A podľa štatistík aquaparku Aqualand Moravia v Českej republike mieria študenti aj rodiny s deťmi na tobogany a do bazénov. Návštevnosť je počas týchto dní vyššia o päťdesiat percent. Aquapark preto vo februári a v marci prispôsobuje aj program. „Február a obdobie prázdnin sme pripravili v športovom duchu, Súčasťou je napríklad vodné cvičenie či aquagym. Nechýbajú ani súťaže a tancovanie. Obvykle býva animačný program len cez víkend, počas prázdnin je ale aj v piatok,“ konštatoval riaditeľ Aqualandu Moravia Petr Pavlacký.

Po celé dni je v prevádzke okrem kompletného vnútorného areálu aj najväčší termálny bazén v ČR s výhľadom na Pálavu. Ten je napájaný z miestneho termálneho vrtu až z hĺbky 1,3 kilometra. Deti aj dospelí tak počas jarných prázdnin môžu tráviť voľný čas v podobe adrenalínu na toboganoch a šmykľavkách, ktoré majú dĺžku 1,7 kilometra, alebo relaxáciou v rímskych kúpeľoch Forum Romanum Wellness.

Šéfkuchár aquaparku Miroslav Vrábel pripraví pre návštevníkov aj špeciálne pokrmy. „Ako každý rok využijeme v kuchyni predovšetkým prvé jarné suroviny, napríklad špargľu, reďkovky, rebarboru a tiež tradičného králika,“ doplnil Vrábel. Aquapark ponúka možnosť nákupu vstupenky online z vlastného e-shopu, kde na záujemcov čakajú aj zaujímavé ceny.

Najmodernejší aquapark v susednej Českej republike ku koncu roka avizoval výstavbu vlastného ubytovacieho zariadenia. To budú návštevníci môcť využívať od apríla tohto roka. Kapacita ubytovacieho komplexu je 100 lôžok. Aqualand Inn Hotel vyrástol v bezprostrednej blízkosti aquaparku, má rozlohu 6 tisíc metrov štvorcových a investícia sa vyšplhala na 60 miliónov českých korún (2,2 milióna eur). Príchodom jari ale novinky pre návštevníkov nekončia. Hneď v lete pre nich bude pripravená nová odpočinková zóna, ktorá návštevníkom ponúkne nové služby. Okrem privátnej lehátkovej zóny so servisom to bude aj letný bar či relaxačné centrum pre zážitkové masáže priamo pod letným nebom.

O Aqualande Moravia

Aqualand Moravia je najmodernejším a najväčším aquaparkom v Českej republike. Deti aj dospelí sa môžu vyšantiť na 20 vnútorných a vonkajších toboganoch a šmykľavkách s celkovou dĺžkou viac ako 1,7 km. Vonkajšie vodné atrakcie Abbys a Boomerango určené až pre 3 miestne rafty si môžu počas letných mesiacov návštevníci vyskúšať vôbec prvýkrát v Českej republike. K dispozícii sú okrem iného aj obľúbené celoročne otvorené tobogany U-Wave, Supercrater, Wild River alebo Yellow Crash. Pre deti sú určené detské bazény a šmykľavky, užijú si aj v bazéne s atrakciami, kde sú k dispozícii skákadlá, šplhacie siete nad vodou, bublinkovače alebo chrliče. Aqualand ponúka celkom 12 bazénov s vodnou plochou 3000 m2, niektoré s využitím vody z miestneho geotermálneho vrtu, rozsiahlou wellness zónou Forum Romanum, slnečné a rímske kúpele, Imperium Restaurant a Coffeeland.

 

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej