ONLINE MAGAZIN

Jedinečný dizajn a vyspelá výbava aj s malým rozpočtom.

Smartfón Acer Liquid Z630 je vyspelým inteligentným zariadením s krásnym displejom a výbornou technickou výbavou. Jeho dizajn pritom výrazne vybočuje z mainstreamu, nadväzuje pritom na svojich predchodcov.

Keď máte pocit, že všetky moderné telefóny sú rovnaké, určite by ste si mali v rukách poťažkať Liquid Z630. Tento smartfón s hodnotnou výbavou je demonštráciou príjemných materiálov, ergonomického dizajnu a skutočnosti, že aj za veľmi málo peňazí môžete získať veľmi veľa. Liquid Z630 je predstaviteľom strednej kategórie mobilných telefónov, na prvý pohľad však vyzerá ako zástupca toho najlepšieho, čo u nás máme.

Jeho displej je priam obrovský a hoci má uhlopriečku iba 5,5 palcov, pôsobí oveľa väčším dojmom. Nepochybne za to môžu krásne zaoblené okraje krytov a celkovo kompaktné prevedenie tela telefónu. To najpôsobivejšie však prichádza až so zapnutím displeja. Je veľký a jasný, zobrazuje plné a sýte farby, dobre sa číta aj v slnečnom exteriéri. V tele smartfónu pracuje 4-jadrový procesor s frekvenciou 1,3 GHz, grafi cký procesor a operačná pamäť RAM vo veľkosti až dva gigabajty. Vďaka tomuto základu je zabezpečený spoľahlivý chod operačného systému Android, ktorého základnou a najdôležitejšou vlastnosťou je rozšíriteľnosť. Na tento systém môžete bezplatne nainštalovať prakticky všetko – od hier až po aplikácie, ktoré zásadným spôsobom menia vzhľad systému.

Už aj samotný výrobca Acer vo významnej miere upravil systém Android, okrem vizuálnych úprav sa vylepšenie týkalo aj niektorých funkcií. Pre každého používateľa telefónu je dnes veľmi dôležité aj to, akou rýchlosťou sa dokáže jeho zariadenie pripojiť na internet. Acer Liquid Z630 v tomto ohľade naplní aj vyššie nároky – dokáže pripojiť na mobilný internet LTE, pracuje s najrýchlejšou verziou pripojení Bluetooth a Wi-Fi, sleduje aktuálnu polohu prostredníctvom A-GPS a vydrží dlho na jedno nabitie. Nielen zaujímavosťou, ale aj skvelou funkciou je schopnosť telefónu dobíjať iné zariadenia. Vďaka batérii s kapacitou až 4000 mAh môžete cez USB kábel čiastočne nabiť iný telefón alebo aj tablet. Každý chce mať vo svojom mobile čo možno najlepší fotoaparát, bez ohľadu na jeho cenu. Acer je v tomto smere veľmi ústretový k zákazníkovi a aj za málo peňazí ponúka hneď dve 8-megapixelové kamery.

Tá hlavná na zadnej strane telefónu má aj automatické zaostrovanie a blesk, predná kamera pre videohovory a selfi e zapôsobí aj funkciou vylepšovania pleti na fotkách doslova v priamom prenose. Acer Liquid Z630 je bezpochyby vynikajúci smartfón, ktorý splní nároky veľmi širokého spektra používateľov. Oceňujeme aj množstvo doplnkového softvéru, ktorý Acer dodáva celkom zadarmo a ktorý je nesmierne praktický – napríklad služba, ktorá sprístupňuje súbory uložené vo vašom Windows počítači na diaľku cez smartfón. Ide o výborné riešenie pre prípad, že by ste na pracovnom stretnutí potrebovali dokument, ktorý máte uložený iba v počítači v kancelárii. Pozornosť si tiež zaslúži vstavaná aplikácia AcerNAV, ktorá obsahuje bezplatnú aktualizáciu máp Európy až na dva roky.

 

Acer Liquid Z630 Displej: 15,5 palcov, multidotykový, 1280×720 pixelov (HD)

Pamäte: karta microSD, 16 GB, 2 GB RAM

Fotoaparát: 8 megapixelov, blesk, automatické zaostrovanie, HD video

Webkamera: 8 megapixelov

Batéria: Li-Ion 4000 mAh, možnosť dobíjať iné zariadenia

Cena: od 199 eur

 

Text: Erik Stríž

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej