ONLINE MAGAZIN

Acer Predator 15: Viac ako notebook je hernou konzolou s Windowsom

Hry, to nie je uzatvorený svet tínedžerov, ale niečo, čo je k dispozícii každému ako forma oddychu a domácej zábavy. Nie je sa čomu čudovať, keď sa aj pán v stredných rokoch rozhodne kúpiť kvalitný notebook a k nemu niekoľko moderných hier. V takýchto prípadoch príde vhod, keď sa v širokej ponuke predajcov nachádzajú také počítače, ktoré o sebe už na prvý pohľad dávajú vedieť, na čo sú určené. Je to prípad značky Predator od Aceru.

Acer s jeho Predatormi nie je žiadny nováčik, skôr naopak. Každý odborník túto značku pozná a dôveruje jej a nedávna produktová ofenzíva výrobcu iba utvrdzuje v tom, že jeho potenciál neklesá ani v čase rastúceho výkonu zariadení strednej kategórie. Je to v prvom rade špičkový výkon, veľká pamäť a ikonický dizajn, čo robí značku Predator ideálnou voľbou pre hráčov.
Notebooky tejto série sa predávajú s 15- a 17-palcovými monitormi a v niekoľkých konfi guráciách, aby medzi nimi každý našiel to svoje. V najvyššej konfi gurácii Predator 15 G9-591-72BC sú k dispozícii procesory Intel Core i7 s taktom 2,6 GHz, 32 GB operačnej pamäte DDR4 SDRAM, ktorú je možné rozšíriť až na 64 GB, pevný disk SATA s kapacitou 1 TB doplnený o SSD disk 512 GB a 15,6-palcový Full HD monitor s technológiami IPS a ComfyView. Pre najnáročnejších je k dispozícii aj model so 4K displejom.

Dizajn inšpirovaný medzigalaktickými loďami

Notebooky série Predator sú ikonické a nápadné pre využívanie kontrastných čierno-červených prechodov a pre zdanlivo nepravidelné tvary. V skutočnosti sú kryty týchto notebookov perfektne symetrické, polygónmi sa iba nechávajú inšpirovať. Podľa slov výrobcu sú to medzigalaktické vesmírne lode v počítačových hrách, čo slúžilo ako vzor pre dizajnérov. Zaujímavosťou je výrazné červené podsvietenie smerových tlačidiel na klávesnici ProZone a tlačidiel WSAD, ktorými sa zvyčajne ovládajú postavy v hrách. Numerická klávesnica je v porovnaní s tou alfanumerickou podsvietená modrým svetlom, čím vhodne dopĺňa už aj tak členitý a priam agresívny vzhľad notebooku. Pri prvej osobnej skúsenosti s notebookom Predator 15 možno budete prekvapení z jeho väčšej hrúbky a možno aj hmotnosti, ale je potrebné uvedomiť si, že toto nie je zariadenie z radu Aspire V. Je to stroj, ktorý zvládne všetky potreby, ktoré kedy budú grafi ci a hráči mať.

 

Zaujímavosťou je, že aj napriek mierne väčšej hrúbke a zdanlivo silnejšiemu chladeniu sú notebooky počas prevádzky celkom tiché. V kontraste s drsným vzhľadom sú použité materiály krytov príjemné na dotyk, tlačidlá na klávesnici majú ideálny zdvih aj odozvu na stlačenie a vaše sympatie si jednoznačne získa zvuková kulisa, ktorú notebook vytvára.
Počas hrania hier majú hráči zvyčajne zapojené slúchadlá, aby vedeli, z ktorej strany zvuk prichádza. Avšak so vstavanými reproduktormi v Predator 15 získajú tiež možnosť ponoriť sa do hry a dokonca aj získať informáciu o tom, z ktorého smeru zvuk prichádza – štyri reproduktory SoundPound skvele simulujú 3D zvuk a vďaka širokému spektru reprodukovaných frekvencií bude aj hranie bez slúchadiel veľkým potešením.

Uvedeným štyrom reproduktorom asistuje až dvojica vstavaných subwooferov. Notebooky série Predator sú zaujímavé ešte mnohými ďalšími funkciami a technológiami. Napríklad superrýchly disk SSD dokáže preniesť 10 GB fi lm len za štyri sekundy, USB port typu C je odpoveďou na najnovšie trendy vo svete, ventilátori DustDefender umožňujú aj spätný chod pre čistenie útrob počítača a aplikácia CoolBoost umožňuje vlastnú úpravu rýchlosti otáčania ventilátora.

Acer Predator 15 nie je hocijaký notebook. Je to imidžová herná konzola s operačným systémom Windows 10, na ktorej môžete celkom pohodlne a bez obáv z nedostatku výkonu aj pracovať s videom a 3D modelovaním.

 

Acer Predator 15

Displej: 15,6 palcov, Full HD alebo 4K, IPS LCD ComfyView

Procesor: Intel Core i7 2,26 GHz

Operačná pamäť: 32 GB DDR4 SDRAM (max. 64 GB)

Pevný disk: 1 TB SATA + 512 GB SSD

Operačný systém: MS Windows 10 Home

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej