ONLINE MAGAZIN

Klávesnica do obývačky – darček pod stromček skúste najskôr vyhrať až potom kupovať.

Klávesnice Logitech zjednodušia ovládanie a prepojenie vášho PC s televízorom.

 

Súťaž s In Drive magazínom o fantastické darčeky od Logitechu. A tentoraz vyžrebujeme dvoch súťažiacich.

Stačí správne odpovedať, poslať na adresu: marketing@slovaklinesmagazin.sk / nezabudnúť uviesť telefón a adresu /. Žrebovanie prebehne 12.12.2015 /nech stihnete kúpiť, keď nevyhráte/.

Otázka: Po koľkých sekundách sa podsvietenie vypne, keď prestanete písať ?

 

Minulosť sa neustále vracia. Pamätáte sa ešte na počítače ako Atari, Sinclair alebo Commodore? Prvé domáce počítače boli v podstate ukryté vo veľkých klávesniciach, ktoré sa pripájali k televízorom, no a dnes tu máme tenké moderné klávesnice, ktoré sa opäť pripájajú k televízorom. Neobsahujú síce počítač ako taký, ale značne zjednodušujú využitie sofistikovaných funkcií moderných Smart TV, alebo nám aspoň uľahčujú ovládanie obývačkových HTPC (počítače pre domáce kino, media boxy ako napr. Apple TV) a notebookov pripojených k TV.

 

Klávesnica pripojená k televízoru je veľmi praktický doplnok, pretože sa na nej dajú ľahko zadávať texty, napr. ak si chcete pozrieť nejaké video či film z YouTube. Využiť ju môžete aj pre nastavovanie účtov v TV aplikáciách, pri komunikácii (mailoch a chatovaní), používaní sociálnych sietí (vytváraní nových postov, pri vyhľadávaní cez Google…). Skrátka, všade tam, kde je potrebné zadať nejaký text. Veď už takmer každý televízor má dnes množstvo rôznych smart funkcií, tak prečo ho nevyužiť efektívnejšie?

Prvé počítače síce ešte nepoužívali na ovládanie myš, ale komfortnejšia navigácia (najmä v modernom prostredí internetu) si dnes myš vyžaduje. Jednotlivé úlohy sa už predsa nezadávajú pomocou textových príkazov ako tomu bolo kedysi. Grafické operačné systémy a počítačové myši zmenili náš pohľad na komfort. Bohužiaľ, počítačová myš nie je práve ideálne zariadenie pri použití v pohodlí kresla. Nie je totiž nič horšie, ako sa pokúsiť ovládnuť kurzor na mäkkom gauči. S dobrou myšou sa síce dá jazdiť aj mimo stola, napr. po nohaviciach alebo na opierke kresla, ale trpí tým jej snímač. Po chvíli sa doň dostanú rôzne drobné vlákna a prach, čo má za následok znefunkčnenie snímačov alebo potrebu častého čistenia.


Klávesnica Logitech Illuminated Living-Room Keyboard K830 má nabíjateľné batérie, podsvietené tlačidlá, integrovaný väčší touchpad a vyspelú technológiu pre bezdrôtové pripojenie, takže môžete písať aj klikať z pohodlia vašej pohovky alebo postele aj v úplnej tme.

Zaujímavou alternatívou za myš by preto mohli byť do obývačky bezdrôtové trackbally. Ide však o dosť archaický hardvér, ktorého možnosti sú trochu obmedzené.
Vhodnejšie je preto namiesto myši radšej použiť multidotykový touch-pad, ktorý rozpoznáva aj gestá a dokáže tak oveľa viac a jednoduchšie.

Samozrejme, ak už hľadáte vhodné riešenie do obývačky, treba siahnuť po bezdrôtovej klávesnici a najlepšie takej, ktorá má integrovaný aj touch-pad. Zabijete tým dve muchy jednou ranou, pretože vyriešite nielen zadávanie textov, ale aj pohodlné ovládanie kurzoru. Dobrou voľbou sú v tomto smere určite klávesnice Logitech, ktoré sú dizajnované špeciálne pre použitie v obývačkách. Okrem kompaktného dizajnu totiž majú aj niekoľko multimediálnych tlačidiel a finančne vás určite nezruinujú.

wireless-touch-keyboard-k400-plus
Pomocou Logitech Wireless Touch Keyboard K400 Plus môžete pohodlne ovládať obrazovku vášho počítača na televízore až do vzdialenosti 10 metrov.

Nová klávesnica K400 Plus stavia na úspechoch obľúbeného modelu K400. Má integrovaný touch-pad s citlivou odozvou a nastaviteľným ovládaním kurzoru, vďaka ktorému tvorí kompaktnú kombináciu klávesnice a myši v štýle „všetko v jednom“. Tlačidlá s klávesovými skratkami vám umožňujú jednoduchý prístup k ovládaniu hlasitosti a navigáciu aj v komplikovaných ponukách menu. Intuitívne tlačidlá so šípkami vám pomôžu rýchlo nájsť cestu k akémukoľvek digitálnemu obsahu. Dodávané batérie majú výdrž až 18 mesiacov, zaručia nekonečné hodiny zábavy bez prerušovania. Jej neutrálne sivé alebo biele prevedenie ladia s dizajnom moderných obývačiek a vďaka štíhlej konštrukcii je ľahké ju kdekoľvek odložiť. Má, navyše, zaoblené boky pre väčšie pohodlie – skrátka, dokonalá klávesnica pre každého. Pre náročnejších používateľov je do obývačky určená podsvietená klávesnica s úplným názvom Logitech Illuminated Living – Room Keyboard K830. Podsvietenie kláves sa pri tomto modeli automaticky tlmí alebo zvyšuje v závislosti na množstve svetla v miestnosti, aby ste mohli písať pohodlne za akýchkoľvek svetelných podmienok. Začnite písať a tlačidlá sa rozsvietia. Keď písať prestanete, podsvietenie sa po piatich sekundách vypne, aby sa šetrili batérie klávesnice. Tie sú dobíjateľné priamo v klávesnici cez USB, takže sa už nebudete musieť obťažovať s ich výmenou. Touchpad je pri tomto modeli väčší a hladký. Má citlivú odozvu a umožňuje presnú kontrolu kurzoru myši. Boky klávesnice sú zaoblené, takže sa ľahko drží a jej štíhly dizajn ju umožňuje ukladať vo zvislej polohe tak, aby ste ušetrili miesto.

Obývačka je dnes miestom, kam prichádzame odpočívať, zabávať sa, kde chceme zdieľať spoločnosť s rodinou a priateľmi. Vďaka šikovnej bezdrôtovej klávesnici ľahšie ovládnete kurzor na televíznej obrazovke a získate jednoduchší prístup k multimediálnemu obsahu a internetu. Vďaka rôznorodému dizajnu dnes nie je problém zladiť techniku s interiérom obývacej izby a užiť si tak komfort spojený s ovládaním počítačov aj z pohodlia postele alebo kresla

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej