ONLINE MAGAZIN

Axis predstavuje svoju prvú kopulovitú PTZ kameru s rozlíšením 4K

Kamera AXIS Q6128-E je navrhnutá pre špičkový výkon a je spojením oceňovaného dizajnu a ultra vysokého rozlíšenia obrazu – štyrikrát väčšieho než je rozlíšenie HDTV 1080p. Vďaka kompaktným rozmerom je kamera vhodná pre vnútorné aj vonkajšie použitie a poskytuje verný obraz snímanej scény a v každom smere ostré detaily.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, predstavuje najnovší prírastok do radu kopulovitých sieťových kamier s otáčaním / nakláňaním / priblížením obrazu (PTZ – pan/tilt /zoom) AXIS Q61. Nová kamera AXIS Q6128-E má špičkovú kvalitu obrazu s rozlíšením 4K, dokáže veľmi rýchlo záber otáčať a nakláňať a má veľmi výkonné priblíženie, vďaka čomu je veľmi vhodná pre vnútorné i vonkajšie inštalácie v prostredí s náročnými svetelnými aj klimatickými podmienkami. Je ideálnou voľbou pre aplikácie v miestach, ako sú nákupné centrá, otvorené parkovacie plochy a športové štadióny, rovnako ako aj mestský a obvodový dohľad.

Kopulovité PTZ kamery Axis vybavené technológiou Axis Sharp Dome umožňujú pokryť výnimočne rozsiahle oblasti – nad aj pod líniou horizontu – a poskytujú dokonalé prekreslenie detailov v priblíženom zábere. Ako všetky kamery v rade Q61 aj model AXIS Q6128-E podporuje elektronickú stabilizáciu obrazu (Electronic Image Stabilization).

„Naše kopulovité PTZ kamery rady AXIS Q61 zaznamenali veľký úspech vďaka inovatívnej konštrukcii a špičkovým technickým funkciám a tento najnovší prírastok prináša ďalšie obohatenie v podobe 4K rozlíšenia,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis Communications. „Vnímame jednoznačnú potrebu trhu mať k dispozícii PTZ kamery s ultra vysokým rozlíšením, pretože práve tie poskytujú podstatne viac detailov, ktoré sú dôležité pre celú škálu scenárov použitia, vrátane otvorených priestranstiev, križovatiek ulíc a námestí.“

Kamera AXIS Q6128-E má celý rad funkcií, ktoré umožňujú rýchlu a spoľahlivú inštaláciu, môže pracovať bez problémov v rozmedzí teplôt od -50° do 50° C, má vstavanú funkciu rýchleho vysychania („Speed Dry“), ktorá zabezpečí ostrý obraz aj za dažďa, a automatické odhmlievanie.

Medzi vstavané funkcie analýzy obrazu patria detekcia pohybu a funkcie Advanced Gatekeeper, ktoré zabezpečia, aby kamera detekovala objekt v určenej oblasti a automaticky ho priblížila. Vďaka rozhraniu pre programovanie aplikácií Application Programming Interface ponúka táto kamera aj významné možnosti pre inteligentné aplikácie na spracovanie obrazu od tretích strán.

Hlavné technické vlastnosti kamery AXIS Q6128-E:

  • Špičkový výkon s rozlíšením 4K (8 MP) so snímkovou frekvenciou 25/30 fps.
  • 12x optické priblíženie (zoom) s automatickým zaostrovaním.
  • Rýchle a presné otáčanie rýchlosťou viac ako 700 stupňov za sekundu umožňuje sledovať rýchlo sa pohybujúce objekty.
  • Priehľadný kryt kopule, ktorý nevytvára žiadne skreslenie.
  • Vstavaná ochrana proti prachu, silnému prúdu vody, dažďu, snehu a slnečnému žiareniu.
  • Odolnosť proti nárazom (trieda ochranného krytia IK-08).
  • Detekcia nárazu s automatickým hlásením (alarmom) ako ochrana proti neoprávnenej manipulácii a vandalizmu.
  • Technológie na zvládnutie veľkého rozsahu teplôt „Arctic temperature control“.

Podľa očakávaní by kopulovitá PTZ kamera AXIS Q6128-E mala byť k dispozícii v 4. štvrťroku 2015 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis. Viac informácií nájdete na webovej stránke www.axis.com.

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Technika

Od železníc smrti až po guľové vlaky

Od svojho rozmachu v 19. storočí je železnica najvýznamnejším stelesnením moderných technických výdobytkov ako aj jedným z najdôležitejších dopravných prostriedkov. Pomocou železničných tratí sme schopní zdolávať hory, prekonávať obrovské vodné plochy a kliesniť si cestu divočinou. Aby sme sa však  k tomu dopracovali, museli výrobcovia a konštruktéri dosiahnuť fantastické výkony, ale aj vykonať bezohľadné rozhodnutia. Príbehy železníc […]

Čítať ďalej