ONLINE MAGAZIN

SLOVÁCI PREDSTAVUJÚ APLIKÁCIU, KTORÁ CHCE DOBYŤ GLOBÁLNY TRH:

BABABUCITY: UČENIE ANGLIČTINY NEBOLO NIKDY ZÁBAVNEJŠIE A JEDNODUCHŠIE

 Na trh prichádza BababuCity – mobilná aplikácia, ktorá chce zmeniť spôsob, akým sa ľudia po celom svete učia cudzie jazyky. Je založená na sérii unikátnych príbehov odohrávajúcich sa v mestečku BababuCity, ktoré simulujú situácie každodenného života. Popri uvedení na trh dáva spoločnosť BababuCity svoju aplikáciu k dispozícii všetkým stredoškolákom na Slovensku na tri mesiace zadarmo.

S pomocou BababuCity sa ľudia z ktorejkoľvek krajiny môžu naučiť hovoriť po anglicky bez pomoci lektora či nutnosti vycestovať do zahraničia. Prvá séria obsahuje 120 originálnych epizód rozdelených do 4 úrovní. BababuCity simuluje situácie a rozhovory každodenného života. Podľa vopred pripravených scenárov sa užívatelia rozprávajú s ľuďmi z celého sveta. Napriek tomu sami ostávajú v anonymite. Zlepšovať aktívnu slovnú zásobu si môžu kdekoľvek a kedykoľvek.

 

S originálnou myšlienkou prišiel Slovák Jozef Vlčko, ktorého vždy fascinovali výzvy vyžadujúce si prelomové riešenia. „Žijeme v 21. storočí, v čase technológií a vysokorýchlostného internetu. Ako je teda možné, že platenie si drahého lektora či vycestovanie do zahraničia sú stále jediné efektívne metódy, ako sa naučiť hovoriť po anglicky? Prečo ešte nikto nevymyslel spôsob, akým sa môžu ľudia po celom svete zdokonaľovať v konverzácii bez ohľadu na ich finančnú situáciu. Preto sme s mojím tímom vytvorili BababuCity, mobilnú aplikáciu, ktorá je dostupná širokým masám,“ vysvetľuje Jozef Vlčko, zakladateľ BababuCity.

 

Popri uvedení na trh dáva spoločnosť BababuCity svoju aplikáciu k dispozícii všetkým stredným školám na Slovensku. Žiaci tak budú môcť využívať prvých 120 epizód počas troch mesiacov zadarmo.

 

Dôležitým kritériom pri tvorbe BababuCity bola čo najväčšia dostupnosť. Aplikáciu si môže zadarmo stiahnuť  každý používateľ operačných systémov Android a iOS od Apple.  Za jej obsah – prvých 120 epizód s neobmedzeným používaním – zaplatíte 9.99 EUR mesačne. Je to v priemerne dvakrát menej ako hodina anglickej konverzácie s lektorom.


V BababuCity sa ľudia nemusia hanbiť hovoriť, odpadá strach zo zlyhania a komunikácie v inom jazyku. „Hneď na začiatku sme vedeli, že naše riešenie musí odstrániť všetky známe bariéry, ktoré ľudí brzdia pri konverzácii v cudzom jazyku. Museli sme odstrániť strach z robenia chýb a stav, keď človek nevie, čo alebo ako správne povedať, udržať ľudí v procese učenia sa a zabezpečiť efektivitu v precvičovaní,“ dodáva Vlčko.

 

Čo je to BababuCity?

Je to spôsob, ako si budovať aktívnu slovnú zásobu a učiť sa plynule rozprávať po anglicky. BababuCity je niečo iné ako čokoľvek, s čím ste sa doteraz mohli stretnúť. Najlepšie BababuCity pochopíte, keď si našu aplikáciu rovno stiahnete a  vyskúšate.

 

Čo je základným princípom BababuCity?

Naša metóda je založená na sérii unikátnych príbehov odohrávajúcich sa v mestečku BababuCity, ktoré simulujú situácie každodenného života. Čaká na vás 120 originálnych epizód rozdelených do 4 úrovní (začiatočník, mierne pokročilý, stredne pokročilý a pokročilý). Dej sa sústreďuje okolo 4 hlavných postáv Evy, Magnusa, Lea a Gréty. Užívateľ sa môže stať jednou z nich alebo si zvoliť vedľajšiu rolu. Pomocou aplikácie sa rozprávate so skutočnými ľuďmi z celého sveta.

 

Aké výhody BababuCity prináša oproti existujúcim metódam, v čom je jej pridaná hodnota?

BababuCity vás pripraví na konverzácie v reálnych situáciách. Podľa vopred pripravených scenárov sa rozprávate s ľuďmi z celého sveta. Napriek tomu vy sami ostávate v anonymite. Učíte sa konverzovať v angličtine bez pomoci lektora, kedy a kde vám to najviac vyhovuje.

 


V BababuCity sa nemusíte báť robiť chyby. Ak neviete, čo povedať, môžete si nechať zobraziť ideálnu vetu, ktorú jednoducho prečítate. Ak neviete, ako ju vysloviť alebo nerozumiete, čo druhý užívateľ hovorí, môžete si ideálnu vetu nahranú native speakrom vypočuť.

 

Pre odbúranie stresu z konverzácie si môžete obsah každej epizódy dopredu pozrieť v časti Library alebo si ju vyskúšať na neostro v automatickom móde. V Library taktiež nájdete užitočnú slovnú zásobu pre vybranú epizódu a základné pravidlá gramatiky. Budete tak dostatočne pripravení na konverzáciu s reálnou osobou.

 

A to najlepšie na záver – cena. Za 9.99 EUR na mesiac získaš všetky epizódy, ktoré môžeš využívať bez obmedzení. Len pre porovnanie, jedna hodina anglickej konverzácie s lektorom stojí v priemere 20 EUR.

 

V čom je BababuCity výnimočná?

Ešte sme vás o tom nepresvedčili? Tak to skúsime ešte raz. BababuCity dáva ľuďom to, čo najviac chcú pri štúdiu cudzieho jazyka – naučí ich hovoriť, budovať si aktívnu slovnú zásobu. Okrem tradičných metód (lektorov) nič podobné na trhu zatiaľ neexistuje.

 

Kedy BababuCity pomôže?

BababuCity v žiadnom prípade neznižuje význam jazykových škôl a už vôbec nie výučbu na bežných školách, ktoré sú dôležité pri učení sa pravidiel anglického jazyka. BababuCity učí ľudí rozprávať po anglicky a zdokonaľuj ich v konverzácii. Pochytíte prízvuk a pochopíte, ako gramaticky správne tvoriť vety. Taktiež si rozšírite svoju aktívnu slovnú zásobu o množstvo užitočných výrazov, ktoré využijete v každodenných situáciách.

 

Komu je aplikácia BababuCity určená?

Je vhodná pre každého, kto má už aspoň základné vedomosti a slovnú zásobu z angličtiny. Bez rozdielu veku, pohlavia, štátnej príslušnosti a aktuálnej úrovni cudzieho jazyka – pre začiatočníkov aj pokročilých. Je globálne dostupná, kultúrne neutrálna a politicky korektná. Ale verte tomu, že nie je nudná.

 

Čo potrebujem, keď chcem začať BababuCity používať?

Slúchadlá, pripojenie na internet a smartfón či tablet s operačným systémom iOS alebo Android.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej