ONLINE MAGAZIN

Nová generácia sekier vstupuje na trh!

Prichádza nová éra v oblasti sekania dreva

Fiskars X-series

Nové sekery štvrtej generácie Fiskars skvelo padnú do ruky a sú prakticky nezničiteľné. Majú inovatívnu rukoväť s 3D štruktúrou, ktorá im umožňuje bezpečnejší a rýchlejší švih. Tiež lahodia oku: získali prestížne ocenenie za dizajn „Red Dot Award“.

Fiskars_Garden_Environmental_X-series_Splitting axe X21 (1)maly

 

Sekanie dreva ešte nikdy nebolo také presné a účinné.

Fiskars vyvinul nový rad sekier tak, aby vyhovovali ľuďom rôzneho vzrastu, sily, schopností a skúseností. V rozšírenom sortimente si tak každý môže vybrať presne tú pre seba.

„Nový model sekery X21 je určený pre tých, ktorí ju používajú veľmi často a vyžadujú vynikajúci štiepací výkon. Preto sme sa zamerali na maximalizáciu rýchlosti švihu a zvýšili ovládateľnosť sekery,“ hovorí Petteri Masalin, vedúci výskumu a vývoja Fiskars.

Fiskars sa pri vývoji novej sekerky zameral na optimálny pomer hmotnosti čepele a dĺžky topora. Ten je vyrobený z ľahkého a odolného materiálu FiberComp™ a má novú patentovanú 3D rukoväť. Štruktúra rukoväte pomáha odvádzať vlhkosť a zvyšuje bezpečnosť pri švihu. Umožňuje lepšie kontrolovať smer  a sústrediť sa na samotný švih namiesto toho, aby ste energiou a pozornosťou plytvali na udržanie nástroja v rukách. Pokiaľ sekáte často, oceníte praktickú nezničiteľnosť sekery, ktorú Fiskars garantuje 25-ročnou zárukou.

Bezpečnosť, precíznosť a rýchlosť

Fiskars vyrába odolné sekerky už od 17. storočia. 365 rokov táto fínska spoločnosť zdokonaľuje dizajn a kvalitu s pomocou najnovších technologických postupov, aby jej produkty čo najviac vyhovovali potrebám zákazníkov.

Fiskars sa pri novej generácii sekier zameral predovšetkým na bezpečnosť a presnosť sekania. V porovnaní s tradičnými drevenými sekerami je nová rada Fiskars bezpečnejšia a príjemnejšia na použitie. Zahnutý koniec topora bráni vykĺznutiu sekery z ruky a predchádza tak nehodám. Inovatívna 3D rukoväť zvyšuje kontrolu a rýchlosť švihu. Sekera má čepeľ napevno zaliatu do topora, vďaka čomu čepeľ pri sekaní nemôže z topora vypadnúť. Ostrie sekery je dvakrát tvrdené, čo zvyšuje jeho odolnosť a uľahčuje ostrenie.

S novou generáciou sekier Fiskars sa štiepanie dreva stane zábavnejším a ľahším. Sekerky sú vyrobené z ultraľahkého a odolného materiálu FiberComp™, ktorý pomáha minimalizovať námahu a je prakticky nerozbitný. Pre ľahké a bezpečné ukladanie sekier Fiskars vytvoril špeciálne plastové obaly.

Nový rad sekeriek Fiskars  je v predaji od augusta 2015.

Fiskars X-series sekerky

Horný rad:

Sekera na sekanie S – X10, Sekera na sekanie XS – X7, Sekera na sekanie XXS – X5,

Spodný rad:
Štiepacia sekera S – X11, Štiepacia sekera M – X17,
Štiepacia sekera L – X21, Štiepacia sekera XL – X25, Štiepacia sekera XXL – X27.

Sekery
Štiepacia sekera X27 – XXL € 85,00
Štiepacia sekera X25 – XL € 80,00
Šiepacia sekera X21 – L € 70,00
Štiepacia sekera X17 – M € 65,00
Štiepacia sekera X11 – S € 55,00
Sekera X10 – S € 50,00
Sekera X7 – XS € 45,00
Sekera X5 – XXS € 40,00

 

Fotografie z podujatia Fiskars Camp, na ktorom 24. septembra novú generáciu sekier predstavil regionálny manažér spoločnosti Fiskars pre Slovenskú a Českú republiku, Tomáš Duda.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej