ONLINE MAGAZIN

SPOLOČNOSŤ HONDA POTVRDILA CENY NAJNOVŠIEHO CROSSOVERU HR-V

Najnovšia Honda HR-V sa bude predávať od 17490 eur

Model HR-V so stredným stupňom výbavy bude stáť od 19190 eur, model HR-V s vyšším stupňom výbavy bude stáť od 22090 eur
Koncom septembra dorazí k predajcom najnovší prírastok do modelového radu Honda na rok 2015

2015 Honda HR-V

Spoločnosť Honda Slovensko oznámila, že výnimočný nový subkompaktný crossover Honda HR-V sa bude predávať za sumu od 17490 eur za model HR-V s najnižším stupňom výbavy, až po sumu 24290 eur za vlajkovú loď Honda HR-V 1,6 i-DTEC Executive.

V najnovšom modeli vozidla HR-V sa spája osobnosť kupé s drsným a tvrdým výzorom robustného SUV. Vnútri nájdu pasažieri prvotriedny batožinový priestor (453 litrov so zadnými sedadlami v normálnej polohe a 1 026 litrov pri ich sklopení). Vďaka inovatívnemu riešeniu ponúka HR-V výnimočnú univerzálnosť vďaka veľmi praktickému systému sedadiel Magic Seats od spoločnosti Honda, ktorý poskytuje niekoľko konfigurácií nákladného priestoru.

2015 Honda HR-V

Záujemcovia o základný model Honda HR-V získajú v štandardnej výbave praktické funkcie, napríklad klimatizáciu, tempomat a automatické zapínanie predných svetlometov za šera.

Model Honda HR-V so stredným stupňom výbavy a cenou začínajúcou od 19190 eur disponuje množstvom prémiových funkcií vrátane stieračov s dažďovým senzorom, predných a zadných parkovacích senzorov a vylepšený audiosystém so šiestimi reproduktormi. Interiér „Smart Touch“ zahŕňa dotykové ovládacie panely pre vylepšenú dvojzónovú klimatizáciu.

Zákazníci, ktorí si vyberú model Honda HR-V s najvyšším stupňom výbavy (za cenu od 22090 eur), ocenia celokožený interiér, inteligentné odomykanie a štartovanie a zadnú kameru. Dojem priestrannosti modelu HR-V je zvýraznený panoramatickým strešným oknom, ktoré sa otvára naklonením a posunutím a ktoré je jedinečné vo svojej triede. Štýl je zvýraznený 17-palcovými zliatinovými kolesami.

2015 Honda HR-V

Pokrokový informačno-zábavný systém Honda Connect
Zákazníci, ktorí si vyberú model Elegance alebo Executive, budú môcť využívať informačno-zábavný systém Honda Connect, ktorý je súčasťou štandardnej výbavy. Systém s operačným systémom Android disponuje aplikačným rozhraním, ktoré sa ovláda stiahnutím prstov, posúvaním a ťukaním na sedempalcovej dotykovej obrazovke v strede palubnej dosky.

Súčasťou systému Honda Connect sú predinštalované aplikácie a ďalšie sú dostupné na prevzatie zo služby Honda App Center. Tie poskytnú rýchly a jednoduchý prístup k internetovým službám vrátane prehľadávania internetu, dopravných hlásení, správ a počasia v reálnom čase, sociálnych sietí a internetových hudobných staníc.

Integrovaná navigácia Garmin je v modeloch Executive súčasťou štandardnej výbavy a je voliteľná pre modely Elegance.

Sofistikované bezpečnostné technológie
Každý nový model HR-V predávaný v Európe je navrhnutý a skonštruovaný tak, aby dosiahol päťhviezdičkové hodnotenie v teste Euro NCAP, a v štandardnej výbave bude vybavený systémom City-Brake Active od spoločnosti Honda. Modely Elegance a Executive disponujú v štandardnej výbave pokročilým systémom podpory riadenia, ktorý využíva radarové snímače a prednú a zadnú kameru. Tento komplexný balík aktívnych bezpečnostných technológií zahŕňa upozornenie na čelnú kolíziu, systém rozpoznávania dopravných značiek, inteligentný obmedzovač rýchlosti, upozornenie na vybočenie z jazdného pruhu a systém podpory diaľkových svetiel.

Podmanivý a efektívny výkon
Model HR-V disponuje podmanivým pohonom spojeným s efektívnym výkonom vďaka najnovšiemu benzínovému motoru i-VTEC s výkonom 130 k a objemom 1,5 litra a naftovému motoru i-DTEC s výkonom 120 k a objemom 1,6 litra.

2015 Honda HR-V

Sú kombinované so šesťrýchlostnou manuálnou prevodovkou alebo novou prevodovkou CVT (len pre benzínové modely) a dosahujú objem emisií na úrovni len 104 g/km CO2. Vďaka novému riadiacemu softvéru, vyvinutému špeciálne pre európsky trh, ktorý simuluje sedem rýchlosti a poskytuje optimalizované mapovanie zmeny prevodového stupňa, má vodič pri jazde s prevodovkou CVT prirodzenejší pocit, ako keby sa naozaj radili jednotlivé prevody.

Regionálny manager pre Slovensko pán Patrik Šolc komentuje: „Šestnásť rokov po predstavení pôvodného modelu HR-V, sa Honda vracia do segmentu crossoverov, ktorého je priekopníkom, s výnimočne priestranným, univerzálnym a technologicky vyspelým modelom HR-V. A vďaka vysoko konkurenčným cenám očakávame veľký dopyt po novom modeli HR-V.

Tvrdíme, že rok 2015 je rokom Hondy a model HR-V je v poradí tretí z piatich nových a vylepšených modelov značky tohto roku. Po predstavení výrazne vynoveného modelu CR-V, väčšieho súrodenca modelu HR-V, a nedávnom predstavení najnovšieho výnimočného modelu Civic Type R sme si istí, že model HR-V ešte viac prehĺbi záujem o značku Honda medzi širokým spektrom zákazníkov.“

Kompletný cenník novej Hondy HR-V
Model Motor Prevodovka CO2 (g/km) Spotreba paliva (l/100 km) Cena
Comfort 1,5 litra, i-VTEC Man 130 5,6 17 490
Comfort 1,6 litra, i-DTEC Man 104 4,0 19 690
Elegance 1,5 litra, i-VTEC Man 130 5,6 19 190
Elegance 1,5 litra, i-VTEC CVT 120 5,2 20 490
Elegance 1,6 litra, i-DTEC Man 104 4,0 21 390
Executive 1,5 litra, i-VTEC Man 134 5,7 22 090
Executive 1,5 litra, i-VTEC CVT 125 5,2 23 390
Executive 1,6 litra, i-DTEC Man 108 4,1 24 290

Mohlo by vás zaujímať:

Automobily Náš tip Radíme Vám

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prečo by ste mali pred cestou autom myslieť na reaktiváciu airbagov a opravu ABS

Bezpečnosť na ceste je dôležitá pre každého vodiča. A aj keď naše schopnosti a zdravý rozum zohrávajú pri správnom riadení veľkú úlohu, existujú technológie slúžiace na zvýšenie našej ochrany v prípade nehôd. Patria medzi ne airbagy a systém ABS, ktoré výrazne prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách. Prečo by ste ich mali nielen pred cestou […]

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prinášajú pokoj mysli a starajú sa o vaše bezpečie počas cestovania

V dnešnej dobe je vozidlo pre mnohých ľudí nevyhnutnosťou. Je to prostriedok, vďaka ktorému si môžete skrátiť cestu do práce, obchodu alebo školy, ale aj spôsob, ako spoznávať nové miesta a zažívať v nich príjemné dobrodružstvá. Pri tom všetkom však veľmi často zabúdame na jednu dôležitú vec, ktorou je kvalitný servis a údržba konkrétneho vozidla. […]

Čítať ďalej