ONLINE MAGAZIN

Žiadny Windows? Žiadny problém.

Acer Chromebook je krásny 13-palcový notebook s úžasným displejom a zameraním na to, čo používateľ potrebuje najviac. Nepotrebuje pritom Windows ani Android, vystačí si so špeciálne upraveným prehliadačom Google Chrome.
V tomto prehliadači môžete ľahko použivať rôzne stránky alebo vyhľadávať najlepsie slovenské online casino

Projekt Chrome od Google je projekt, ktorý významne prispel k modernizácii internetu ako takého. Internetový prehliadač Chrome stál pri zrode a zavádzaní inovatívnych web štandardov a umožnil použitie takých techník, o ktorých dovtedy iné prehliadače iba uvažovali. Bolo celkom prirodzené, že postupom času sa stane z prostredia Chrome kompaktný ekosystém pre široké spektrum aktivít a počítače Chromebook boli zhmotnením tohto konceptu.

Acer Chromebook je tenký, ľahký, vďaka kompaktným rozmerom sa pohodlne prenáša a jeho batéria vydrží celý pracovný deň. Všetky tieto skutočnosti sú mimoriadne dôležité pre každého, koho práca alebo štúdium vyžaduje mobilitu, flexibilitu a potrebu používať počítať proaktívne. Napriek tomu, že nepatrí medzi najvýkonnejšie zariadenia na trhu, bude sa páčiť aj grafikom, dizajnérom a možno i architektom. Tí všetci totiž potrebujú výsledky svojej práce prezentovať na kvalitných displejoch s kompaktnými rozmermi, ale tablety im vždy nemusia vyhovovať.

Displej je dotykový a vďaka rozlíšeniu Full HD má krásne detailný obraz. Je potrebné uvedomiť si, že kvalita Full HD nie je v praxi o nič horšia, ako slávne Ultra HD. Keď sa pozeráme na displej s rozlíšením HD 720p, tak ešte môžeme občas zachytiť drobné nedostatky, ale pohľad na Full HD nám častokrát neumožňuje nachádzať skreslenia a nedokonalosti. Preto rozlíšenie Full HD na 11- a 13-palcových Chromebookoch hodnotíme veľmi pozitívne. Okrem tohto štandardu v ponuke výrobcu figuruje aj variant s rozlíšením displeja 1366×768 pixelov.

 

Skvelou vlastnosťou Chromebooku značky Acer je ich výdrž na batériu. Trinásť hodín je pôsobivé číslo, o ktorom sa ale dá pochybovať. Podstatnejšia je skúsenosť, že notebook vydrží po plnom dobití batérie celý pracovný deň, teda aspoň osem hodín.

Acer Chromebook sa netvári ako super-výkonný notebook na prácu alebo hry, avšak jeho výkon a veľkosť pamäte rozhodne nie je priemerná. Notebook so systémom Chrome OS je v prvom rade o cloudových online službách, no aj napriek tomu disponuje výkonným 4-jadrovým procesorom NVIDIA Tegra K1 taktovaným na 2,1 GHz a operačnou pamäťou RAM vo veľkosti až 4 GB.

 

Acer Chromebook vo verzii 11 i 13 je zaujímavý notebook, ktoré klady preváži snáď už iba jeho cena. Vďaka nej je zariadenie dostupné prakticky každému – na internete totiž nepresahuje ani 410 eur a za hierarchicky nižšie varianty zaplatíte niekedy až o takmer dve stovky menej. To robí z Chromebooku vynikajúce riešenie pre každého, kto chce aktívne využívať online služby všetkého druhu a súčasne nepodstupovať významnejšie kompromisy.

 

Parametre Acer Chromebook 13 Full HD:

Displej: 13 palcov, 1920×1080 pixelov, dotykové TFT LCD LED

Procesor: NVIDIA Tegra K1 2,1 GHz (4 jadrá)

Systém: Google Chrome OS

Pamäte: 4 GB RAM, 32 GB flash pamäte

Batéria: 3220 mAh

Rozmery: 18×327×227,5 mm

Hmotnosť: 1,5 kg

Iné: Webkamera, čítačka kariet, Wi-Fi, HDMI, 2× USB 3.0

Cena: od 280 eur

Text: Erik Stríž

Foto: Acer

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej