ONLINE MAGAZIN

Podarilo sa vytvoriť perfektný notebook?

Acer Aspire V15 Nitro Black Edition

Pýtame sa, čo očakávate od notebooku, ktorý by ste označili ako “dokonalý”? Je to iba o jeho výkone a displeji? Alebo záleží viac na dizajne? Dokonalosť je veľmi subjektívny dojem, avšak môžeme tvrdiť, že v kontexte elektroniky existujú štandardy, teda aj vyššie a nižšie úrovne. A notebook od Aceru patrí rozhodne k tým najlepším, aké môžete za svoje peniaze dostať.

 

Acer Aspire V15 Nitro chce konkurovať najlepším herným notebookom. V čiernom prevedení vyzerá veľmi pôsobivo a jeho vzhľad dáva tušiť, že jeho nadobúdacia cena nebude práve najnižšia. Za spomenutú technickú dokonalosť si však treba zaplatiť a očakávame, že cieľovej skupine nebude veľmi prekážať ani cena presahujúca 1300 eur.

 Acer Aspire V15 Nitro - Slovak Lines Mag (5)

Notebook je vybavený 15,6-palcovým displejom, ktorý môžeme považovať za optimálnu veľkosť. Prenos takto veľkého notebooku so sebou nenesie žiadne komplikácie a plocha je celkom dostatočná na zobrazenie všetkých druhov digitálneho obsahu. V otázke kvality zobrazenia patrí riešenie od Aceru k tomu najlepšiemu. Na tejto 15-palcovej uhlopriečke sa zobrazuje raster s rozlíšením až 3840×2160 pixelov, takže obraz je krásne jemný, čistý a detailný. Komerčne najvyšší videoformát je dnes 4K (UHD) a ten môžete na tejto obrazovke sledovať v mierke 1:1.

Acer Aspire V15 Nitro - Slovak Lines Mag (4)

 

Aspire V15 Nitro je vybavený výkonným procesorom, vyspelou grafikou a množstvom pamäte. Tieto tri parametre sú totiž tým najpodstatnejším, čo určuje celkový výkon počítača a čo rozhoduje o jeho zaradení medzi herné notebooky. Procesor je Intel Core i7, grafika GeForce GTX 860M a popri 16 GB pamäti RAM používateľ dostane k dispozícii celkovo 1 256 GB na diskoch HDD a SSD. S týmto základom dokáže notebook spúšťať aj najnáročnejšie aplikácie a hry, ktoré sú vo všeobecnosti najväčším žrútom výkonu a pamäte.

 

Acer Aspire V15 Nitro - Slovak Lines Mag (2)

 

Notebook Aspire V15 Nitro je postavený tak, aby svojho používateľa uchvátil a aby pútal pozornosť každého, kto s ním príde do kontaktu. Nie je to iba displej a výkon, čo o notebooku vytvára pozitívny dojem, záleží aj na klávesnici a zvuku. Klávesnica je podsvietená dramatickou červenou farbou, čím výrobca zdôrazňuje predurčenie herného notebooku. Tento symbol je však decentný, notebook sám o sebe nedáva tušiť, že by sa chcel zavďačiť jedine hráčom. Celkom dobre bude vyzerať aj na stole profesionálneho grafika a riaditeľa firmy.

 

Zvuk je samostatná kapitola tohto notebooku. Štyri vstavané reproduktory a priestorový zvuk Dolby Digital Plus Home Theater vás chcú doslova preniesť do filmu alebo hry. S výborným audiom tiež súvisí zaujímavosť, že bol notebook certifikovaný pre Skype. Nároky pre udelenie takejto certifikácie sú pomerne náročné, pretože sa vyžaduje nielen výborný obraz a kvalitná webkamera, ale aj špičkový mikrofón potláčajúci okolité ruchy so zameraním na záznam hlasu.

 Acer Aspire V15 Nitro - Slovak Lines Mag (1)

Herné notebooky Acer Aspire V15 Nitro sa vyrábajú vo viacerých konfiguráciách, okrem verzie s úžasným 4K displejom je v predaji aj dostupnejší Full HD variant. A komu by sa zdalo 15 palcov v uhlopriečke málo, môže si vybrať verziu V17 so 17-palcovým displejom. Výkon sa nemení, pri celej tejto modelovej rade je na najvyššej možnej úrovni.

 

Erik Stríž / Slovak Lines Magazín

 

Acer Aspire V15 Nitro Black Edition – Parametre

Displej: 15,6-palcový, rozlíšenie 4K (3840×2160)

Výkon: Intel Core i7 4710HQ Haswell

Grafika: NVIDIA GeForce GTX 860M

Pamäte: 16 GB RAM, 1 TB pevný disk, 256 GB SSD

Systém: Windows 8.1 64 bit + softvér od Aceru

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej