ONLINE MAGAZIN

flydubai uviedol prvý priamy let z Dubaja do Bratislavy

Letecká spoločnosť flydubai s centrálou v Dubaji zaradila Bratislavu do svojej rozrastajúcej sa leteckej siete, a stala sa tak prvým leteckým dopravcom poskytujúcim flexibilné a pohodlné letecké spojenie medzi týmito dvomi metropolami. Letecké spojenie do Bratislavy je jedným z piatich nových spojení, ktoré spoločnosť flydubai v tomto období zaviedla z medzinárodného letiska v Dubaji, ktoré je druhým najrušnejším letiskom na svete. V roku 2014 začala spoločnosť lietať až do 23 nových destinácií ako súčasť rozsiahlej expanzie flydubai do strednej a juhovýchodnej Európy.

 

Press Release-8964novy

 

„Našou snahou je poskytovať zákazníkom pohodlné a cenovo prístupné lety do tradične menej lietaných destinácií. Teší nás, že odteraz patrí i Bratislava do nášho rozrastajúceho sa zoznamu destinácií. Nová letecká linka z Bratislavy zabezpečí cestujúcim prepojenie s viac ako 2,5 miliónmi obyvateľov Blízkeho východu, Afriky a južnej Ázie, pričom centrom tohto prepojenia bude Dubaj – globálne centrum obchodu, cestovného ruchu a turizmu,” povedal pri príležitosti inauguračného letu generálny riaditeľ spoločnosti Ghaith Al Ghaith.

„Zavedenie pravidelnej linky do Dubaja považujeme za mimoriadny obchodný úspech. Bratislavské letisko bude mať pravidelné letecké spojenie s touto obľúbenou destináciou po prvý raz v histórii. Postupne tak napĺňame prioritné obchodné ciele, ktoré sme si pri nástupe stanovili. Medzi ne patrí najmä zaistiť v krátkom časovom horizonte priame denné letecké spojenie nášho letiska s minimálne 5 významnými európskymi letiskovými uzlami (tzv. hubmi) a aspoň jedným do oblasti Blízkeho a Stredného východu,“ povedal generálny riaditeľ a predseda predstavenstva Letiska M. R. Štefánika Ivan Trhlík.

 

flydubai prevádzkuje medzi Medzinárodným letiskom v Dubaji a bratislavským Letiskom M.R. Štefánika tri priame lety týždenne. Cena spiatočnej letenky v ekonomickej triede sa začína od 425 EUR, pričom zahŕňa 20 kg registrovanej batožiny. Cena spiatočnej letenky v biznis triede zahŕňajúca všetky poplatky a 40 kg registrovanej batožiny sa začína od 1 856 EUR.

Letenky je možné zakúpiť cez webovú stránku spoločnosti www.flydubai.com, telefonicky na +971 600 54 44 45, osobne pri návšteve cestovného centra flydubai alebo prostredníctvom partnerských cestovných kancelárií. Podrobnejšie informácie o kúpe leteniek, prenájme aút či iných doplnkových službách sú k dispozícii na stránke flydubai.com

 

Číslo letu Frekvencia letov Letisko Odlet Prílet Dĺžka letu
FZ785 utorok a sobota DXB-BTS 09:45 12:55 6:10
FZ786 utorok a sobota BTS-DXB 13:50 22:20 5:30
FZ785 streda   (od 14. 1. 2015) DXB-BTS 09:05 12:15 6:10
FZ786 streda   (od 14. 1. 2015) BTS-DXB 13:00 21:30 5:30

 

Na ešte väčšie povzbudenie bilaterálneho obchodu a cestovného ruchu, umožnila vláda Spojených arabských emirátov získať vstupné víza pre občanov 46 krajín, vrátane Slovenska, priamo na letisku v Dubaji.

 

Dubaj ako jedna z najobľúbenejších svetových destinácií ponúka návštevníkom množstvo atrakcií a zážitkov vrátane medzinárodných športových a hudobných podujatí. Očakáva sa, že do roku 2020, kedy bude Dubaj hostiť svetovú výstavu Expo, krajinu navštívi až 20 miliónov turistov.

 

Viac informácií o službách spoločnosti flydubai nájdete na stránke www.flydubai.com

 

 

 

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Osobnosti Lines outdoor

Mestá, ktoré stoja za to spoznať – Pardubice

So vznikom Československa bol spätý veľký kultúrny rozvoj Pardubíc, ktorý investorov a architektov motivoval k opusteniu historizujúcich slohov a otvoril cestičky a smer  medzivojnovej avantgarde. Aj značný rozvoj neďalekého Hradca Králové inšpiroval pardubických  politikov a podnikateľov k veľkým urbanistickým zmenám. Hodnotný urbanistický návrh získali Pardubice predovšetkým v pásme okolo námestia Republiky a Jahnovy třídy. Architektonické zaujímavosti 20. století […]

Čítať ďalej