ONLINE MAGAZIN

Tip na víkend či na prázdniny

Lyžovačka a potešenie zo snehu v srdci Rakúska, v lyžiarskom stredisku

Hinterstoder-Wurzeralm.

Lyžiari športovci si tu nájdu výzvy a rodiny s deťmi objavia optimálne podmienky pre oddych a potešenie z lyžovania. Rozmanitosť lyžiarskeho regiónu Hinterstoder-Wurzeralm v Hornom Rakúsku vás presvedčí dobrou dostupnosťou, rozmanitými zjazdovkami, výbornou infraštruktúrou – prvá 10-sedačková kabínová lanovka v Hornom Rakúsku – ako aj úžasnou panorámou na vrchu a množstvom atrakcií a ponúk.

wurzeralm_5498_Quelle Wurzeralm_OÖT Erber (2)novy

Jediná pretekárska dráha svetového pohára FIS v Hornom Rakúsku a športové stretávanie sa v stredisku Hinterstoder

Ten, kto sa chce vydať po stopách jedného z najznámejších synov tohto regiónu, by mal začať na trati svetového pohára Hannes-Trinkl v Hinterstoderi. Na 3,5 kilometroch náročnej zjazdovky tam nájde terén plný výziev s maximálnym sklonom 60 % a možno stretne aj tohto úspešného lyžiara, ako si carvuje oblúčiky vo svojom domovskom regióne. Lyžiarske stredisko dosahuje nadmorskú výšku 2.000 metrov a zimným športovcom tak ponúka obzvlášť dobrú záruku snehu na 40 kilometroch zjazdoviek. Miesto konania svetového pohára, Hinterstoder, okrem toho ponúka dokonalé tréningové a pretekárske podmienky pre spolky a firmy na zjazdovkách všetkých stupňov obtiažnosti. O zábavu sa postará SnowTrail s vlnitou dráhou a ostrými zákrutami, rýchlostnou dráhou a permanentnou pretekárskou dráhou s meraním času. Trénovaní lyžiari si svoju výzvu nájdu na zjazdovke Inferno s maximálnym sklonom 70 %.

Zábavný park (Fun-Park) každý rok plánujú a tvoria skúsení snowboarderi, ktorí sa vyznajú v snowboardovej scéne a preto sa považuje za najlepší park v Hornom Rakúsku. Na trati dlhej 300 metrov na vás čakajú raily, boxy a dvojitý kicker-line.

Zimný svet Wurzeralm

Lyžiarske stredisko vo Wurzeralm sa ešte aj dnes považuje za tajný tip. Optimálne podmienky si tu nájdu predovšetkým rodiny a tí, ktorí hľadajú uvoľnený zážitok z lyžovania. Wurzeralm ponúka radosť z lyžovania na 22 kilometroch zjazdoviek s úžasnou horskou panorámou. Najrýchlejšia pozemná lanovka sveta dopraví hostí v najkratšom čase na vrcholovú stanicu Wurzeralm. V tomto prírodnom snehovom raji nájdete jedinečné, dlhé a široké zjazdovky. Obzvlášť slnečná zjazdovka Gammeringabfahrt s dĺžkou 4,5 km patrí k najkrajším zážitkom pre rodiny. Ponuku dopĺňa množstvo zážitkových zjazdoviek s vlnitou dráhou, haďou dráhou, rýchlostnou traťou a permanentnou pretekárskou dráhou s meraním času. Špeciálne ponuky, ako rodinná nedeľa so zážitkovými stanicami a výhernými hrami, ako aj výhodami pre celú rodinu, sa postarajú o dokonalý lyžiarsky deň.

 

Ústretovosť voči rodinám je pre nás PRIORITOU

Rodiny s deťmi nájdu v Hinterstoder a Wurzeralm prehľadné lyžiarske stredisko s množstvom atrakcií pre tých najmenších. Detské parky (Sunny Kids Parks) ponúkajú cvičné vleky, lyžiarsky kolotoč, dopravníkové pásy, čarovný koberec a vlnité dráhy. Množstvo chát vás pozýva oddýchnuť si, slniť sa a vychutnať si domáce špeciality.

Ústretovosť voči rodinám však v tomto lyžiarskom regióne dopĺňajú aj rodinné ponuky. Deti mladšie ako 10 rokov (ročník 2005) v sprievode jedného rodiča môžu lyžovať v lyžiarskom stredisku s kartou Snehuliak iba za 2 eurá (potrebný dôkaz o rodinnej príslušnosti). Ten, kto región navštevuje častejšie a rozhodne sa pre sezónnu kartu, dostane sezónnu kartu Sunny Card pre deti zdarma. Všetky informácie o cenách a ponukách nájdete podrobne rozpísané na www.hiwu.at

 

Žiadne čakanie na permanentky

Ako prvé lyžiarske stredisko Horného Rakúska ponúka región Hinterstoder a Wurzeralm nový servis – predaj lyžiarskych permanentiek on-line. Môžete si ich rezervovať na www.hiwu.at.

Ten, kto si ponechá svoju KeyCard, (získa ju pri prvej návšteve lyžiarskeho strediska kúpou denného lístka) si ako denný turista zakaždým môže znovu nabiť svoju kartu on-line a ušetrí si tak státie v rade do pokladne počas frekventovaných dní.

Permanentky od 2 dní rezervované online posielame poštou. On-line môžete kúpiť aj darčekové poukazy.

Ostatné možnosti sú k dispozícii už dlhšie: ten, kto cestuje autom, si po ceste do lyžiarskeho strediska môže na vybraných čerpacích pumpách BP kúpiť dennú permanentku. Okrem toho, dostanete na mieste, vedľa hlavnej pokladne, lyžiarske permanentky aj v samoobslužnom automate v oblasti pokladní, a počas veľmi frekventovaných dní aj v mobilnom ticket-servise „MobiTick“, prostredníctvom ktorého si môžete kúpiť denné permanentky už na parkovisku.

Prečo by ste mali ako hosť lyžiarskeho strediska tráviť svoj cenný voľný čas čakaním v rade pri pokladni, keď ponúkame množstvo alternatív, ktoré vám umožnia nastúpiť priamo z auta alebo autobusu do lanovky.

 

Lyžiarske strediská Hinterstoder a Wurzeralm v Hornom Rakúsku patria do skupiny Schröcksnadel spolu s ďalšími hornorakúskymi strediskami Hochficht a Kasberg, dolnorakúskymi strediskami Hochkar a Lackenhof am Ötscher, tirolským Hochkössen a korutánskym Heiligenblut am Großglockner. Všetky informácie nájdete na www.skisport.com

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej