ONLINE MAGAZIN

Vianočný charitatívny Herial Ladies Club s legendou

Vianočný charitatívny HLC sa konal v piatok 12. decembra 2014 o 16:30 hod. v krásnych, zrekonštruovaných priestoroch hotela Tatra ****. Hlavným hosťom bola legendárna osobnosť našej kultúry, umelecký šéf súboru Lúčnica a jeho choreograf prof. Štefan Nosáľ.

V predvianočnom čase sa v krásnych zrenovovaných priestoroch hotela Tatra v samom srdci Bratislavy konal charitatívny HLC. Hotel Tatra, známy kedysi slávnym Tatra kabaretom, ale aj kinosálou, či Divadlom L plus S má svoj genius loci – novú tvár a bohatú históriu s tradičnou „staroprešpurskou“ kuchyňou.

Štefan Nosáľ a Alena Heribanová

Hlavným hosťom bol tentoraz muž, ktorý je jedným z najväčších odborníkov na ženskú krásu a pôvab, slovenský Prometheus, ktorý vymodeloval zo ženy nádhernú tanečníčku, vdýchol jej neskutočný pôvab, ladný pohyb a šarm a ktorý dokázal po takmer 7 desaťročí svojho pôsobenia v Lúčnici prezentovať na doskách divadiel a sál celého sveta tie najkrajšie slovenské dievčatá v tancoch a choreografiách. Odmenou boli aj sú standing ovation na všetkých kontinentoch.

Na svoje Vianoce v rodnej Hriňovej aj na to, „prečo každý chce Tanečnice z Lúčnice“ si zaspomínal prof. Štefan Nosáľ. Rozprávanie 88 ročného, večne sviežeho a mladého umelca bolo dojímavé, vtipné a záverečná koleda v jeho podaní navodila pravú vianočnú atmosféru plnú prekvapení, darčekov a dobrej nálady.

Počas večera sme podali pomocnú ruku občianskym združeniam celého Slovenska odovzdaním finančných šekov na podporu a pomoc zdravotne postihnutých spoluobčanov. Celkom symbolicky odovzdal prvý šek prof. Štefan Nosáľ, sám legendárny tanečník a choreograf, tanečnému klubu Ellegance z Košíc a jeho umeleckému vedúcemu a choreografovi Petrovi Vidašičovi a jeho tanečnej partnerke na vozíku Helenke Kašickej. Tento pár je aktuálny majster sveta z MS v tanečnom športe na vozíkoch v Tokia 2013. V decembri minulého roka obhájili svetové striebro a získali titul majstrov sveta. Klub Ellegance združuje tanečníkov na vozíkoch a má na svojom konte niekoľko medailí z ME, a MS.

Ženskej kráse sme sa venovali aj v rozhovore s obchodnou riaditeľkou Pierre Fabre pre Slovensko Milušou Gallovou, ktorá potvrdila silu prirodzenej krásy, ktorá kvitne v krojoch a folklóre a dokumentovala ju rozprávaním o prírodnej kozmetike francúzskych vôd AVENE, aj o najnovších produktoch pre ženskú krásu a zdravie. Zaujímavé sú charitatívne aktivity spoločnosti Avene a prínos k realizácii ekologického projektu Veľkého zeleného múru, ktorý by mal pomôcť v strednej Afrike rozširovaniu Sahary a vysúšanie pevnín. Na vysádzaní stromov do tohto zeleného múru takmer 8000 km dlhého a 15 km širokého sa zapájajú tí, ktorí chcú pomôcť krajinám tretieho sveta – Afrike a jej obyvateľom.

Projekt Alpine Centre Hotel Management prezentoval nový typ vzdelávania na Slovensku, s príchuťou Švajčiarskych Álp a šikovnosťou autorky tejto myšlienky Ing. Kamily Dolnej. Dlhé roky sa venuje organizovaniu pobytov našich slovenských študentov v zahraničí, ich praxi v teréne a svoje skúsenosti uplatnila pri získaní licencie súkromnej školy Alpine Centre Hotel Management, ktorá bude sídliť v priestoroch Vysokej školy ekonomiky a managementu verejnej správy v Bratislave. Škola má dlhoročnú tradíciu vo svete, jej absolventi nachádzajú 100% uplatnenie v praxi a Slovensko bude ďalším článkom reťaze úspešného vzdelávania mladých hotelových manažérov.

Charite, zdraviu a kráse sme sa venovali aj v rozhovore s predstaviteľmi a spolumajiteľmi najväčšej kliniky estetickej medicíny na Slovensku, ktorá sa rozrástla a získala medzinárodné renomé. Interklinik na čele so skúseným riaditeľom MUDr. Tomášom Sternom a špičkovou dermatologičkou MUDr. Slávkou Feix nám priblížil už 20-ročný príbeh tejto prestížnej a uznávanej kliniky.

Tomas Stern, Slavka FEIX

Tomáš Stern a MUDr. Slávka Feix

Keďže Herial Ladies Club nie je iba o duchovných hodnotách, ale aj o gurmánskych zážitkoch, večer pokračoval degustáciou skvelých vín z viníc a pivníc dvojice vinárov Ivana Lacka a Vladimíra Majtána, odborníkov, ktorí zasvätili dámy do tajov vínneho moku, aj do tajomstva, prečo bol rok 1961 výnimočný ročník. Známi vinári predstavili aj výnimočné vína pre výnimočných ľudí z celého sveta.

Vladimir Majtan, Ivan Lacko

Vladimír Majtán a Ivan Lacko

Hostiteľka večera, pôvabná pani riaditeľka hotela Tatra****, Mgr. Slavomíra Štefániková nielenže so svojím tímom pripravila výnimočné kulinárske zážitky, ale aj porozprávala o svojich skúsenostiach z tatranských reštaurácií a hotelov, kde doteraz pôsobila. Ako sama priznala, hotel Tatra je šanca a výzva! A výzvy čakajú len na pripravených…v jej prípade bola šanca premenená. Samozrejmosťou boli aj ochutnávky nápojov spoločnosti McCarter, a prvotriednej slovenskej kávy Štrbské presso.

Súčasťou charitatívneho večera bolo spoločné odovzdanie šeku Detskému kardiocentru v Bratislave do rúk jeho predsedníčky Márii Kadlečíkovej s vyzbieraným finančným výťažkom z Charitatívneho vianočného bazáru, ktorý sa konal 29.11.2014 v hoteli Chopin***.

Maria Kadlecikova_1

Mária Kadleíiková a Ing. Miriam Ištoková

Krásnou bodkou programu bola prehliadka spoločenských šiat z dielne talentovanej Ivany Marmare. Modely kombinované s pravými luxusnými kožušinami La Rena, boli vhodným tipom na nadchádzajúce sviatočné dni a plesovú sezónu.

Po skončení oficiálnej časti sa degustácia vín a ochutnávka špecialít doplnená príjemnými rozhovormi a stretnutiami takmer dvesto dám z celého Slovenska prehupla do neskorých nočných hodín. Advent znamená príchod – príchod Vianoc, ich čara, stretnutí blízkych, rodiny, zastaveniu sa v každodennom zhone. Aj HLC nám pripomenul, čo advent znamená – dávanie a dostávanie, radosť a lásku, spolupatričnosť, chrám ľudskej veľkorysosti a porozumenia namiesto chrámu konzumu a materiálnych hodnôt.

 

 

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej
Cestovanie Film Náš tip Nezaradené Príroda Radíme Vám

Putovanie krajinou Dolného Rakúska zážitkovými vlakmi spoločnosti Niederösterreich Bahnen

Vitajte v Puchbergu pod horou Schneeberg Naša turisticko – novinárska skupina sa tentokrát rozhodla svoj turistický trip po spolkovej krajine Dolné Rakúsku, začať v malebnom mestečku Puchberg am Schneeberg. Puchberg am Schneeberg sa nachádza 80 km južne od Viedne v romantickom, údolí, na úpätí 2 076 m vysokého Schneebergu a je rajom pre milovníkov hôr a […]

Čítať ďalej