ONLINE MAGAZIN

Aké bolo NextGen Expo 2014?

Tie najnovšie a najhorúcejšie hry ste si mohli vyskúšať 22. – 23. novembra 2014 v bratislavskej AEGON aréne na interaktívnej hernej šou NextGen Expo 2014. V poradí už piaty ročník NGE, ktorý organizuje herný portál Sector.sk, počas dvoch dní navštívilo viac ako 5 tisíc návštevníkov.

Návštevníci NextGen Expo 2014 mali aj tento rok možnosť vyskúšať si osobne množstvo aktuálnych herných hitov, medzi ktorými nechýbali akčné hry ako FarCry 4, alebo najnovšie pokračovanie série Assassins Creed: Unity. K dispozícii tiež boli nextgen konzoly s titulmi GTA V (Grand Theft Auto) a Call of Duty: Advanced Warfare, kde hlavnú úlohu stvárnil známy herec Kevin Spacey. Nintendo tu predstavilo zatiaľ nevydaný titul Splatoon, ktorý je v Európe k dispozícii iba na 8 konzolách a tie boli všetky exkluzívne na NextGen Expo.

Počas týchto dvoch dní sa na expo odohrali turnaje v hrách FIFA, Counter Strike: Global Offensive, Hearthstone, Splatoon, DriveClub, Super Sash Bros a DOTA2. Exkluzívne ceny v hodnote 1500 € získali víťazi turnaja League of Legends 5v5, ktorý sa konal na notebookoch spoločnosti Lenovo. Do LoL turnaja sa zapojili aj profesionálne herné tímy. Víťazstvo v neľútostných súbojoch v hre League of Legends 5v5 napokon získal tím eSuba.Intel, pod vedením kapitána eSuba Miah(Vladimíra Ďurčíka). Na druhom mieste sa umiestnil tím ENSOX a tretia priečka patrí tímu Suck my psyduck.

NextGen je akcia dobre známa aj svojimi „LAPAČMI“ a samozrejme moderátorom Romanom Bombošom, ktorý sa na hlavnom pódiu stará o neutíchajúcu zábavu a neustále rozdávanie hodnotných cien medzi návštevníkov. Najmä mladších divákov zaujali youtuberi Gogo a Selassie, ktorí sa predviedli pri hraní hier GTA V a Injustice na PlayStation 4. Samozrejme nechýbali ani ďalšie hviezdy našej YouTube scény ako napr. Asimister, Duke, Bigajz, Doomish a Chris Brodáč.

Vyvrcholením programu bola veľká tombola, v ktorej sa v nedeľu podvečer vyžrebovali víťazi najnovších herných konzol Xbox One, PlayStation 4 a ďalších hodnotných cien.

NextGen Expo po vzore veľkých zahraničných herných veľtrhov kombinuje výstavu so zábavným charakterom veľkého herného eventu a preto boli súčasťou programu aj neodmysliteľné odborné prednášky a prezentácie. Okrem herných vývojárov z domácej a českej scény ste sa tu mohli stretnúť aj s profesionálnymi hráčmi, ktorý porozprávali o svojich začiatkoch a svojich plánoch do budúcnosti. Hviezdami eventu boli najmä Erik „hakkiJunior“ Leštach, ktorý je ako jediný v ČR/SR sponzorovaný Red Bull, a náš nedávny reprezentant v Counter Strike – Lukáš „vergiL“ Majerik. Z osobností, ktoré prednášali spomenieme ešte aspoň mená ako Peter Nagy z Games Farm, Juraj Redeky za Logitech a Peter Konečný z portálu Kinema.sk. Súčasťou sprievodného programu boli aj spoločenské hry a v areáli nechýbalo ani občerstvenie a stánok Brlohu, ktorý predviedol naživo 3D tlač.

Všetci sa už tešíme na budúci, v poradí šiesty ročník NextGen Expo 2015, ktorý sa uskutoční v dňoch 21. – 22.11.2015. Viac informácií nájdete na stránkach www.nextgenexpo.sk

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Technika

Od železníc smrti až po guľové vlaky

Od svojho rozmachu v 19. storočí je železnica najvýznamnejším stelesnením moderných technických výdobytkov ako aj jedným z najdôležitejších dopravných prostriedkov. Pomocou železničných tratí sme schopní zdolávať hory, prekonávať obrovské vodné plochy a kliesniť si cestu divočinou. Aby sme sa však  k tomu dopracovali, museli výrobcovia a konštruktéri dosiahnuť fantastické výkony, ale aj vykonať bezohľadné rozhodnutia. Príbehy železníc […]

Čítať ďalej