ONLINE MAGAZIN

Axis vypúšťa inovatívnu flexibilnú kameru „štyri v jednom“ na trh a aj do stratosféry

Koncept produktového radu AXIS F tvorí jedinečná, vysoko výkonná hlavná jednotka, ku ktorej sa naraz môžu pripojiť až štyri miniatúrne snímacie jednotky, čo umožňuje vytvoriť cenovo efektívne a vysoko diskrétne dohľadové riešenia pre štyri oblasti blízko seba. Vďaka odolnej konštrukcii je hlavná jednotka AXIS F44 ideálne pre použitie v obchodoch a bankových aplikáciách, ale tiež pre inštaláciu do vozidiel, napríklad záchranky, autobusov a do nákladných vozidiel. Na jeseň bola kamera AXIS F44 vypustená aj do stratosféry, kde sprostredkovala záznam obrazu zo stúpania i zostupu späť na zem.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, dnes rozšírila svoj všestranný a modulárny rad AXIS F o hlavnú jednotku AXIS F44 (Main Unit). Tento rad je založený na oddelenom koncepte, v ktorom je samotná kamera s objektívom a snímačom obrazu s pevne pripojeným káblom dĺžky až 12 metrov a oddelená od samostatnej hlavnej jednotky. Keďže sa hlavné i snímacie jednotky s rôznymi typmi objektívov predávajú samostatne, zákazníci si môžu vyberať komponenty presne podľa svojich potrieb a ľahko ich meniť tak, aby boli splnené potreby očakávané od daného dohľadového systému. Produkty v tomto rade umožňujú nanajvýš diskrétne použitie, pretože snímacie jednotky možno inštalovať prakticky neviditeľne aj v stiesnených priestoroch a hlavná jednotka môže byť umiestnená až 12 metrov ďaleko v mieste, kde pre ňu bude vhodný priestor.

„Hlavná jednotka AXIS F44 je ďalším inovatívnym produktom spoločnosti Axis,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis. „Model AXIS F44 prináša jednoduché a cenovo výhodné riešenie pre sledovanie až štyroch rôznych oblastí v danom mieste pomocou jedinej hlavnej jednotky. Malé modulárne snímacie jednotky je navyše možné po inštalácii ľahko premiestniť alebo vymeniť a používatelia tak môžu systém vytvárať s väčšou voľnosťou a flexibilitou. Jedná sa o ideálne riešenie pre dohľad v malých priestoroch, napríklad v obchodoch, vo vnútri a v okolí bankomatov alebo v autobusoch.“

Ako súčasť hry Stratocaching (kombinujúcej vypustenie stratosférického balónu s hrou geocaching), ktorá na jeseň prebehla v Českej republike, bola hlavná jednotka AXIS F44 s dvoma pripojenými snímacími jednotkami AXIS F1005-E vyslaná až do stratosféry v meteorologickom balóne. Hlavná jednotka AXIS F44 sprostredkúvala obrazový záznam cesty pomocou oboch snímacích jednotiek súčasne: v rozlíšení HDTV zabezpečovala video prenos stúpania až do výšky 29,3 km nad zemou, následné roztrhnutie balónu, vypustenie kapsúl nazvaných „stratocache“ s vysielačmi GPS a potom aj dramatický pád na padáčiku pri návrate na zem.

„Akcia Stratocaching jednoznačne preukázala odolnosť a výnimočnú kvalitu obrazu produktov radu AXIS F,“ povedal Erik Frännlid. „Hlavná jednotka AXIS F44 a snímacie jednotky AXIS F1005-E zvládli fungovať aj v turbulentných podmienkach a pri extrémne nízkej teplote. Sú dôkazom vysokej kvality produktov spoločnosti Axis.“

 

Hlavná jednotka AXIS F44 podporuje nasledujúce funkcie:

• Súbežný streaming štyroch samostatných videí s vysokým rozlíšením 1080p so snímkovou frekvenciou 12,5/15 fps (50/60 Hz) alebo štyroch video prenosov s rozlíšením HDTV 720p s plnou snímkovou frekvenciou.

• tzv. „Quad View“, čiže video stream zložený zo štyroch samostatných záberov jednotlivých pripojených snímacích jednotiek.

• Dvojcestný prenos zvuku.

• Vstupné/výstupné porty na pripojenie externých zariadení pre rozšírené možnosti riadenia alarmov.

• Sériový port RS232 umožňujúci integrovať do obrazu externé dáta.

• Dva sloty pre pamäťové karty SD plnej veľkosti pre lokálne ukladanie záznamov.

• Napájanie cez sieť vďaka protokolu Power over Ethernet alebo je možné pripojiť externý napájací zdroj s napätím 8-28V DC.

• Inteligentné funkcie spracovania videa, napríklad detekcia pohybu v zábere, aktívny alarm pri neoprávnenej manipulácii a navyše je možné aj stiahnuť aplikácie z AXIS Camera Application Platform.

 

Hlavná jednotka AXIS F44 používa softvér na spracovanie videa AXIS Camera Companion a má oporu v riešení AXIS Camera Station a v najširšej základni v danom obore, ktorá ponúka softvér

na správu a riadenie videa prostredníctvpm Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner Program. Jednotka AXIS F44 ďalej podporuje systém hostovania videa AXIS Video Hosting System a ONVIF umožňujúce ľahkú integráciu kamerového systému.

Viac info získate na stránkach www.axis.com/products/f_series/

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej