ONLINE MAGAZIN

Axis oznamuje kamery určené pre inštaláciu do rohu

Sieťová kamera AXIS Q8414-LVS sa od iných odlišuje predovšetkým krytom z nerezovej ocele, ktorého konštrukcia je navrhnutá tak, aby odolávala útokom vandalov a kamera nešla uchopiť a strhnúť, a ďalej neviditeľným prisvietením pomocou vstavanej infračervenej LED, ktorá umožňuje vykonávať dohľad vo vnútorných priestoroch s vysokou kvalitou obrazu aj pri úplnej tme.

Spoločnosť Axis Communications, svetový líder v oblasti IP kamier, ohlasuje uvedenie svojej prvej sieťovej kamery určenej na pevnú inštaláciu do rohu miestnosti. Nový model AXIS Q8414-LVS je charakteristický krytom z nerezovej ocele, ktorý znemožňuje kameru uchopiť a strhnúť. Je extrémne odolný aj proti úderom vďaka stupňu mechanickej ochrany IK10+ s odolnosťou proti nárazu o energii 50 joulov a trieda ochranného krytia odolnosti kamery voči vode zodpovedá IP66/NEMA 4X. Táto kamera je určená pre nepretržitý dohľad a poskytuje obraz s vynikajúcou kvalitou vo dne aj v noci vďaka možnostiam technológie Lightfinder, ktorá umožňuje realistické zobrazenie farieb i za nepriaznivých svetelných podmienok. Vďaka neviditeľnému prisvieteniu pomocou vstavanej IR LED je dohľad možný aj v úplnej tme.

„V nápravných zariadeniach i psychiatrických klinikách rastie potreba mať prostriedky, ktoré zabraňujú sebapoškodzovaniu a vzájomným interným konfliktom medzi klientmi,“ povedal Erik Frännlid, riaditeľ manažmentu produktov spoločnosti Axis. „Kameru AXIS Q8414-LVS sme vyvíjali s myšlienkou na to, že dohľadové kamery pre tieto účely by nemali mať body, kde by ich bolo možné rozoberať. Konštrukcia kamery by mala zabezpečiť, že ju nebude možné uchopiť a strhnúť. A okrem toho by samozrejme mala poskytovať obraz so špičkovou kvalitou vo dne aj v noci a byť extrémne odolná proti vandalským útokom.“

Nová kamera AXIS Q8414-LVS je ideálna pre video dohľad v malých priestoroch napríklad v nápravných zariadeniach, ďalej v miestach ako sú vyšetrovacej miestnosti, psychiatrické oddelenia a lekárske pozorovacie izby, ale tiež pre výťahy a schodiskové šachty. Vďaka vstavanému mikrofónu a možnosti integrovať sieťovú kameru AXIS Q8414-LVS do poplachového systému cez jej I/O porty sa tento model ľahko začlení do celkového dohľadového riešenia ako dôležitý nástroj pre ochranu a zaistenie bezpečnosti osôb vo vysoko rizikovom prostredí. Navyše možno nastaviť zóny, ktoré sledované byť nemajú – z dôvodu zachovania súkromia sledovaných osôb alebo ochrany personálu.

Sieťová kamera je určená pre montáž do rohu miestnosti, je k dispozícii v dvoch farebných prevedeniach – biely práškový lak (AXIS Q8414-LVS White) a brúsené nerezová oceľ (AXIS Q8414-LVS Metal) – a ponúka snímky s rozlíšením 1,3 megapixela alebo streamované video v kvalite HDTV 720p. Optimálnu hĺbku ostrosti, rozlíšenia, kontrastu a jasu obrazu zaisťuje technológia P-Iris. Horizontálny zorný uhol má záber až 105°, takže pokrýva celú miestnosť bez slepých miest. Ďalšie funkcie, akými sú napríklad diaľkovo riadené približovanie a ostrenie, uľahčujú optimalizáciu nastavenia snímaného záberu už vo fáze inštalácie kamery.

Konštrukcia a tvar kamery AXIS Q8414-LVS sú jedinečné a boli vyvinuté tak, aby kamera bola nenápadná a menej provokatívna, než bývajú iné bezpečnostné inštalácie v nápravných zariadeniach a psychiatrických klinikách. Spoločnosť Axis úzko spolupracovala s kompetentnými úradmi v oblasti väzenstva a zdravotníctva v niekoľkých krajinách a súčasne aj s firmami, ktoré vykonávajú integrácie systémov a inštalácie. Na základe týchto poznatkov navrhla kameru AXIS Q8414-LVS tak, že nemá prakticky žiadne priehlbiny alebo otvory, ktoré by väzni alebo pacienti mohli nejako upchať a aj čistenie kamery je veľmi jednoduché.

Sieťová kamera AXIS Q8414-LVS má podporu v najširšej základni v danom odbore, ktorá ponúka softvér na správu a riadenie videá prostredníctvom Partnerského programu spoločnosti Axis pre vývoj aplikácií Axis Application Development Partner Program a AXIS Camera Station. Kamery majú podporu pre riešenia AXIS Camera Companion, AXIS Camera Application Platform, AXIS Video Hosting System a ONVIF umožňujúci ľahkú integráciu kamerového systému a podporu vývojárov aplikácií, ktorí môžu kameru obohatiť o ďalšie inteligentné funkcie.

Kamera AXIS Q8414-LVS bude k dispozícii v decembri 2014 prostredníctvom distribučných kanálov spoločnosti Axis.

Ďalšie informácie môže získať na adrese http://www.axis.com/.

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej