ONLINE MAGAZIN

10 najpodivnejších hotelov sveta

Čím viac cestujeme, tým sme náročnejší a hľadáme stále nové a neokukané miesta. Podobne je to aj výberom hotelov. Menej konzervatívni cestovatelia nehľadia na komfort a hviezdičky, viac ich zaujme neobvyklé a originálne ubytovanie.

Mnoho prevádzkovateľov tento trend prijali za svoj a predháňajú sa, kto ponúkne hosťom netradičnejší nocľah. Množstvo zaujímavých hotelov vzniklo aj náhodne, použitím nevyužitých materiálov a objektov.

Ak sa aj vy chcete pochváliť pobytom v originálnom hoteli, môžete si vybrať z nasledujúcej ponuky:

CasAnus

Belgicko

Jednoizbový hotel, inšpirovaný ľudským telom má len jednu izbu a zvonka predstavuje ľudský tráviaci systém od úst až do análneho otvoru. Ročne v má záujem prespať v útrobách obrovského modelu tráviaceho systému 200-250 ľudí.

1

Park Hotel

Linz, Rakúsko

Nocľah v tomto skromnom zariadení poskytujú staré betónové rúry, ktoré majú skvelé termoizolačné a protihlukové vlastnosti. V „izbe“ nájdete posteľ, elektrinu, vetranie a malý priestor na batožinu. Zaujímavosťou je, že cena za noc je dobrovoľná.

2

Palacio de Sal

Bolívia

Hotel ponúka ubytovanie v šestnástich izbách, kde je sú steny, nábytok (vrátane postele a stoličiek) , vyrobené zo soli. Napriek netypickému materiálu hotel ponúka bohaté služby ako wellness, či golfové ihriská. Hostia tohto nevšedného rezortu majú prísne zakázané oblizovať steny a nábytok!

3

Dog Bark Park Inn

Cottonwood, Idaho

Všetkých milovníkov psov osloví ubytovanie v obrích bígloch s menami Sladký Willy a Toby. Zariadenie v komfortne vybavených izbách je dôkazom, že majitelia Dennis Sullivan a Frances Conklin sú skutočnými psíčkarmi.  Domáce zvieratá sú samozrejme povolené.

4

Hobbit Motel

Nový Zéland

Ak ste fanúšikom J.R.R. Tolkiena, útulné ubytovanie v novozélandskom Woodlyn Parku bude váš splnený sen. Počas prenocovania v tomto moteli máte možnosť vzhliadnuť show, kde sa dozviete viac o miestnych tradíciách, kultúre a prírode.

5

Null Stern Hotel

Švajčiarsko

V Null Stern Hotel, čiže nulahviezdičkovom hoteli, žiaden luxus nečakajte. Podľa prevádzkovateľov ste jedinou hviezdou v hoteli vy. Zariadenie, ktoré je prerobené zo starého bunkra, nemá okná a ponúka nocľah 24 osobám v dvoch izbách. Napriek tomu bol Null Stern Hotel pred štyrmi rokmi zaradený do stovky top hotelov v Európe.

6

Kapsulové hotely

Japonsko

Nočná mora pre ľudí trpiacich klaustrofóbiou a skvelá voľba pre nenáročných a nekonvenčných cestovateľov je „kapsulový“ hotel. Do príbytku s rozmerom 1×2 metre nepotrebujete rezerváciu, stačí prísť a ubytovať sa. Takáto skromná možnosť ubytovať sa vznikla z dôvodu finančnej krízy.

7

Ľadový hotel

Laponsko, Švédsko

Tento hotel asi nie je vhodné spomínať v súvislosti s teplom domova. Teplota v izbách dosahuje -5 stupňov Celzia, čo je stále výrazne viac ako vonku v tejto chladnej krajine. Hotel má k dispozícii až šesťdesiatpäť izieb a záujem o prenocovanie je veľký. Hostia si sem chodia vychutnať pohľad na polárnu žiaru, absolútnu divočinu a božský kľud. Mnoho párov víta aj možnosť vziať sa v pravom ľadovom kostole.

8

V8 Hotel

Nemecko

Automobiloví nadšenci si nemôžu nechať ujsť možnosť spať v tomto originálnom hoteli. Dizajn aj architektúra sú venované výlučne autám- veteránom, športiakom, luxusným vozidlám… Aj poloha hotela bola vybraná tak, aby ulahodila fanúšikom motošportu. V8 Hotel sa nachádza pri Motorworld Stuttgard.

V

Forest Hut Hotel

Švédsko

Na prvý pohľad relatívne bežný hotel je plný prekvapení. Nenájdete v ňom totiž žiadne výdobytky modernej doby. Nie je tu, elektrina, voda, tobôž internet. Na izbe vás čaká romantika v podobe krbu, sviečok, okúpať sa môžete len v blízkom jazere. Na spánok sa uložíte do ťažkej a neveľmi pohodlnej drevenej postele. Napriek tomu má noc v tomto hoteli veľké čaro a príchuť mystiky.

M

 

 

 

Zdroj: amerikanki.com

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Tlačová správa

Cestovný ruch v Česku naberá na sile, počet turistov sa vlani dostal na predcovidové čísla.

V Česku sa v minulom roku ubytovalo v hromadných ubytovacích zariadeniach takmer 10 miliónov zahraničných turistov (43,3 % z celkového počtu). Ďalších takmer 12,5 milióna hostí tvorili samotní Česi (56,7 %), ktorí sa rozhodli stráviť dovolenku v domácich ubytovacích zariadeniach. Celkovo tak vlani počet turistov, ktorí do Česka zamierili, presiahol 22 miliónov a narástol medziročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Osobnosti Lines outdoor

Mestá, ktoré stoja za to spoznať – Pardubice

So vznikom Československa bol spätý veľký kultúrny rozvoj Pardubíc, ktorý investorov a architektov motivoval k opusteniu historizujúcich slohov a otvoril cestičky a smer  medzivojnovej avantgarde. Aj značný rozvoj neďalekého Hradca Králové inšpiroval pardubických  politikov a podnikateľov k veľkým urbanistickým zmenám. Hodnotný urbanistický návrh získali Pardubice predovšetkým v pásme okolo námestia Republiky a Jahnovy třídy. Architektonické zaujímavosti 20. století […]

Čítať ďalej