ONLINE MAGAZIN

Ešte nikdy nebolo lyžovanie v 8 alebo 10 lyžiarskych strediskách také výhodné

Karty SunnyCard a SunnyCard Plus:
Výhodné lyžovanie v Rakúsku, Taliansku a vo Švajčiarsku

sunnycard-schriftzug2.indd

Po karte SunnyCard tu tento rok máme novinku: kartu SunnyCard Plus. Takto sa z lyžovania stane to najvýhodnejšie potešenie. Pretože vďaka týmto sezónnym permanentkám stojí jeden lyžiarsky deň 9 eur. Karta SunnyCard je platná v ôsmich najkrajších rodinných lyžiarskych strediskách Rakúska. Za príplatok 50 eur môžu dospelí okamžite získať kartu SunnyCard Plus. Táto neplatí iba v ôsmich rakúskych lyžiarskych strediskách, kde platí karta SunnyCard, ale počas troch dní aj v špičkových destináciách Savognin vo Švajčiarsku a na ľadovci Schnalstaler Gletscher v Taliansku.

 

sunny-card-österreichkarte mit-CH-und-I

Ešte do konca októbra zľava 20 % na sezónnu kartu

To, čo znie neuveriteľne, si vyrátate celkom jednoducho. Ten, kto si v predpredaji (platí do 31. októbra 2014) kúpi kartu SunnyCard, zaplatí za neobmedzenú radosť z lyžovania v ôsmich najkrajších lyžiarskych strediskách Rakúska počas celej (!) sezóny 359 eur (bežná cena je 449 eur). Rodina s dvoma deťmi mladšími ako 15 rokov tak za celú sezónu zaplatí 718 eur, pretože, ak si obaja rodičia kúpia kartu SunnyCard alebo SunnyCard Plus, jazdia deti do 15 rokov zdarma. Pre štvorčlennú rodinu to v prípade 20 lyžiarskych dní (1 týždeň Vianoc, 1 týždeň semestrových prázdnin, 6 jednotlivých dní alebo 3 víkendy) činí nasledovnú cenu za deň: 718 eur: 20 = 35,9 : 4 = 8,975 eur za osobu. Za približne 9 eur denne sa tak lyžovanie v strediskách SunnyCard stane neuveriteľne výhodným.

Takisto aj pre slobodných rodičov s deťmi alebo rodičov samoživiteľov sú karty SunnyCard a SunnyCard Plus jedinečnou príležitosťou cenovo výhodného lyžiarskeho potešenia. Pri kúpe karty SunnyCard pre dospelého, dostanú všetky deti mladšie ako 10 rokov (ročník 2005) žijúce v tej istej domácnosti kartu SunnyCard Kind zdarma.

S kartou SunnyCard Plus aj do Švajčiarska a Talianska

Novinkou tejto sezóny je karta SunnyCard Plus. Za senzačný príplatok 50 eur za dospelého (35 v prípade mládežníkov a 25 eur v prípade detí) si môžete kúpiť dodatočnú 3-dňovú permanentku, ktorá platí v špičkových destináciách Savognin (CH) a na ľadovci Schnalstaler Gletscher (I). „Tento príplatok nie je iba jedinečným cenovým bonbónikom, ale aj zaujímavou príležitosťou, ako spoznať úžasný svet hôr vo Švajčiarsku a Taliansku“, hovorí predseda predstavenstva spoločnosti Hinterstoder Wurzeralm Bergbahnen AG, Holzinger.

Karta SunnyCard od pondelka do piatka – pohodové potešenie z lyžovania počas pracovného týždňa

Veľa miesta na zjazdovke, žiadne čakanie, radosť z pokojnej zjazdovky. Túto ponuku ocenia predovšetkým staršie osoby, alebo mnohí iní, ktorí majú počas pracovného týždňa voľno práve cez deň. Karta SunnyCard má aj verziu na pracovný týždeň (platnosť od pondelka do piatka počas celej sezóny vo všetkých 8 lyžiarskych strediskách) za 259 eur (od 1. novembra 2014 za 324 eur), ako aj SunnyCard Plus za 309 eur (od 1. novembra 2014 za 374 eur).

Lyžiarske strediská SunnyCard v Rakúsku

Karta SunnyCard platí vo všetkých lyžiarskych strediskách skupiny Schröcksnadel: Hochkar, Lackenhof am Ötscher, Hinterstoder, Wurzeralm, Kasberg, Hochficht, Grossglockner/Heiligenblut, HochKössen, karta SunnyCard Plus okrem toho platí počas troch dní v Savognin (CH) a na ľadovci Schnalstaler Gletscher (I).

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHochkoessen /Foto-Bernhard/

Do 240 km od Bratislavy nájdete lyžiarske strediská Lackenhof am Ötscher a Hochkar. Lackenhof sa považuje za mimoriadne ústretové voči rodinám, Hochkar je strediskom s extrémne vysokou zárukou snehových podmienok a obľubujú ho freerideri.

 

Aufnahmeort : Lackenhof - ÖtscherLackenhofÖtscher /Frau mit Helm Weinfranz/

V Hornom Rakúsku nájdete lyžiarske strediská Wurzeralm a Hinterstoder. Obe sú dostupné po diaľnici Pyhrnautobahn. Stredisko Wurzeralm sa takisto považuje za mimoriadne ústretové voči rodinám a nájdete tam množstvo útulných chát. Hinterstoder, skutočný raj pre lyžiarov, kde si od trate svetového pohára Hannes Trinkl až po množstvo modrých zjazdoviek, nájde svoju zjazdovku pre akúkoľvek lyžiarsku úroveň celá rodina.

V prekrásnej krajine na hranici troch štátov – Rakúska, Nemecka, Česka – sa nachádza Hochficht. Toto lyžiarske stredisko sa považuje za stredisko s mimoriadne dobrými snehovými podmienkami a za ústretové voči rodinám. Dokonale zohratá infraštruktúra umožňuje bezstarostné lyžovanie. Rozmanité zjazdovky a pohostinnosť poteší v stredisku Hochficht „malých aj veľkých“.

Aj stredisko Kasberg, stredisko ústretové voči rodinám, vhodné pre začiatočníkov i pokročilých so širokým freestylovým parkom sa takisto nachádza v Hornom Rakúsku.

Pôsobivú kulisu poskytuje lyžiarske stredisko Grossglockner/Heiligenblut. Tu si až do jari môžete vychutnávať alpskú radosť z lyžovania s výhľadom na najvyšší vrch Rakúska, Großglockner.

V Tirolsku sa nachádza lyžiarske stredisko HochKössen. Tu, na vrchu „Action Hill“, jednom z najzasneženejších stredísk Rakúska, nájdete neporovnateľnú panorámu pohoria Kaisergebirge, zjazdovky pre všetky úrovne a pohostinnú gastronómiu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAHochkoessen /Foto-Bernhard/

 

Disponibilita karty SunnyCard a SunnyCard Plus

Karty SunnyCard a SunnyCard Plus si môžete zakúpiť prostredníctvom objednávkového formulára (info@hiwu.at), faxu (+43 7564/5275-130) alebo listu. Objednávkový formulár si môžete stiahnuť na www.skisport.com. Obe sezónne karty si môžete kúpiť aj počas letnej prevádzky v jednotlivých strediskách, priamo pri pokladni.

 

Na vystavenie karty SunnyCard sú potrebné nasledovné podklady:

– vyplnený a podpísaný objednávkový formulár

– fotografie

– na vystavenie detskej karty SunnyCard Kind: dôkaz o rodinnej príslušnosti alebo kópia rodného listu

Bližšie informácie o kartách SunnyCard a SunnyCard Plus nájdete na stránke www.skisport.com

 

8 lyžiarskych stredísk skupiny Bergbahnen Gruppe

 

O lyžiarskom stredisku Hochkar

Najvyššie položené lyžiarske stredisko Dolného Rakúska je známe svojou legendárnou zárukou dobrých snehových podmienok. Hochkar sa považuje za freeridové centrum a kolísku rakúskych pretekárov svetového pohára, v ktorej vyrastali hviezdy ako Thomas Sykora, Andreas Buder a Kathrin Zettel. www.hochkar.at

O lyžiarskom stredisku Lackenhof am Ötscher

Lackenhof am Ötscher sa nachádza približne 220 km od Bratislavy a považuje sa za rozmanité lyžiarske stredisko pre celú rodinu. Pre najmenších hostí je tu Sunny Kids Park s čarovným kobercom, pre väčších snowpark pre freestylerov na lyžiach a snowboardoch. Vďaka 9 vlekovým zariadeniam a 19 kilometrom zjazdoviek všetkých stupňov obtiažností si každý lyžiar nájde vhodnú zjazdovku. V útulných aprés-ski chatách si hostia vychutnajú typické regionálne kulinárske špeciality a môžu tam nechať doznieť úžasný deň plný snehu v príjemnej atmosfére.www.oetscher.at

O lyžiarskom stredisku Hochficht

Lyžiarsky región Hochficht je úžasnou zimnou krajinou na hraniciach troch krajín – Rakúska, Nemecka a Česka. Lyžiarska kolíska cez tri kopce je ľahko dostupná a vďaka dokonalej infraštruktúre uľahčuje hosťom lyžovanie. Krátke vzdialenosti medzi parkoviskom, zjazdovkou a vlekmi, výškovo nastaviteľné nastupovanie, nová detská krajinka priamo pri lyžiarskej aréne s najlepšou kulinárskou ponukou si hostí určite získajú. V najväčšom lyžiarskom stredisku Rakúska mimo Álp nájdu ambiciózni lyžiari výzvu v podobe rozmanitých zjazdoviek, zábavného parku a crossovej trati. V stredisku Hochficht je k dispozícii 10 vlekových zariadení a približne 20 km zjazdoviek.www.hochficht.at

O lyžiarskom stredisku Kasberg

Uprostred Horného Rakúska, v obci Grünau sa nachádza Kasberg, lyžiarske stredisko ústretové voči rodinám pre začiatočníkov i pokročilých so širokým freestylovým parkom. Lyžiarsky región Kasberg ponúka 10 vlekových zariadení a 21 km zjazdoviek. Množstvo chát ponúka pohodlný oddych. Lyžiarska škola Grünau patrí podľa štúdie k najobľúbenejším lyžiarskym školám Rakúska. www.kasberg.at

O lyžiarskych strediskách Hinterstoder a Wurzeralm

Lyžiarsky región Hinterstoder-Wurzeralm sa nachádza na pozadí dych vyrážajúcej kulisy Mŕtvych hôr resp. vrchu Warscheneck a je dostupný po diaľnici Pyhrn alebo aj verejnými dopravnými prostriedkami.

Hinterstoder má k dispozícii jediné lyžiarske stredisko svetového pohára v Hornom Rakúsku. Dosahuje nadmorskú výšku 2.000 metrov a zimným športovcom tak ponúka obzvlášť dobrú záruku snehových podmienok na 40 kilometroch zjazdoviek. Lyžiari, športovci si tu nájdu výzvy, napr. na trati svetového pohára Hannes-Trinkl, tak, ako aj rodiny s deťmi radosť a rozmanitosť vďaka mnohým modrým zjazdovkám.

Wurzeralm ponúka radosť z lyžovania na 22 kilometroch zjazdoviek s úžasnou horskou panorámou. Najrýchlejšia pozemná lanovka sveta dopraví hostí v najkratšom čase na vrcholovú stanicu Wurzeralm. Tam na vás čaká park pre deti Sunny Kids Park, úžasné zjazdovky a útulné chaty. www.hiwu.at

O lyžiarskom stredisku HochKössen

HochKössen sa nachádza v Kaiserwinkl, jednom z regiónov Tirolska s najväčším množstvom snehu. Tam sa uprostred neporovnateľnej panorámy pohoria Kaisergebirge nachádza „Action Hill“ s najlepšie upravenými zjazdovkami pre lyžiarov všetkých úrovní, park Sunny Kids Park pre najmenších a úžasná gastronómia. Stredisko Kössen sa pri ceste z Bavorska nachádza v obzvlášť výhodnej zemepisnej polohe a je dostupné po diaľnici na výjazde Oberaudorf bez diaľničného poplatku. Je tu k dispozícii celkom 11 vlekových zariadení a 22 kilometrov zjazdoviek resp. 51 ha plochy zjazdoviek. www.bergbahnen-koessen.at

O lyžiarskom stredisku Grossglockner/Heiligenblut

Úchvatné lyžiarske stredisko v regióne Großglockner ponúka 12 vlekových zariadení, 55 km (priama trasa do údolia má 31,1 km), veľkolepo umiestnených zjazdoviek pre všetky úrovne, 25 km² freeride arény a značené lyžiarske trate pre ambicióznych zimných športovcov. Vďaka výškovej polohe a moderným zasnežovacím zariadeniam sú dobré snehové podmienky zabezpečené až do jari. Vychutnajte si jedinečnú panorámu na Großglockneri (3.798 m), najvyššom vrchu Rakúska, a ďalších 40 trojtisícovkach. Príjemné reštaurácie a útulné lyžiarske chaty vás pozývajú na oddych a z lyžiarskeho dňa v Heiligenblut urobia nezabudnuteľný zážitok. www.gross-glockner.at

 

Partnerské lyžiarske strediská:

Schnalstaler Gletscher v Južnom Tirolsku – www.schnalstal.com/de/skigebiet

Savognin vo Švajčiarsku – www.savognin.ch

 

Foto na titulke: GROSSGLOCKNER BB M. Rupitsch

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej