ONLINE MAGAZIN

Obyvatelia originálnej stavby v Teheráne si menia domov podľa počasia

Minulý rok bola v iránskom Teheráne dokončená originálna stavba Sharifi-ha House, ktorá očarí všetkých odporcov radového bývania.
Architektonické štúdio Next Office vytvorilo obydlie, ktoré môže podľa počasia a nálady svojich obyvateľov meniť svoj vzhľad. Miestnosti na jednotlivých poschodiach sa jednoduchým stisnutím tlačidla otočia o 90 stupňov, čím ponúknu domácim výhľad na mesto zo zväčšenej terasy, alebo naopak, introvertom poskytnú maximum súkromia. Návrh bol inšpirovaný tradičnými iránskymi domami, kde je bežnou súčasťou zimná (Zemestan Neshin) a letná (Taabestan Neshin) obývacia izba.
Technika využitá na rotáciu v týchto atypických, no veľmi praktických domoch, sa používa najmä v divadelných produkciách. Výsledok projektu, ktorého realizácia trvala tri roky, môžete okrem priloženej galérie vidieť na vlastné oči na Dead-End Sharifi, Sahel Hosseini st, Darrous v Teheráne.
Zdroj: nextoffice.ir

1 2 3 4

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Lifestyle Náš tip Umenie a kultúra

Ríša snov Mira Žbirku zaujala filmárov

Videoklip k skladbe Mira Žbirku – Ríša snov je už piatym klipom a singlom z oceňovaného albumu Posledné veci. Skladbu z albumu, ktorý získal  štyri ceny Anděl, Cenu SOZA za najpredávanejší album a mnoho ďalších cien a ktorú nahrali David Žbirka a Oliver Torr, si do seriálu ADIKTS vybral režisér Adam Sedlák, držiteľ Českého leva za film […]

Čítať ďalej