ONLINE MAGAZIN

Hra farieb v meste inšpirovala fotografa k fantastickým výtvorom

Je podľa vás Chicago krajšie popoludní alebo tesne po zotmení? Fotograf Daniel Michael More mal skvelý nápad ako zachytiť veľkomestá v Severnej Amerike vo všetkých svojich podobách počas jedného dňa na jednom obraze.

Jeho sériu Time Slice, čiže časový úsek, tvoria plátky fotky usporiadané šikmo alebo vodorovne tak, že rez na ľavej strane odfotil len niekoľko minút predtým, než susediaci na pravej strane. Tým vznikli mimoriadne zaujímavé obrazy a podoby amerických miest.

Premeny Hollywoodu zachytáva na jedenástich pásoch časový úsek 1 hodinu a 15 minút, Toronto tvorí až štyridsať pásov nafotených počas takmer dvoch hodín. Farby, akými obloha prikrýva mesto vytvárajú dych vyrážajúce obrazy.

 Chicago

1

6

Hollywood

2

New York

3

Los Angeles

4

Toronto

5

 

Zdroj: designtaxi

Foto: Daniel Michael More

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej