ONLINE MAGAZIN

Acer Liquid E700 – Špecialista na produktivitu a selfie

Spoločnosť Acer je vnímaná predovšetkým ako výrobca notebookov, ultrabookov a tabletov, zaoberá sa však aj výrobou smartfónov. Model Liquid E700 je dokonca jedným z horúcich kandidátov na lídrov trhu hneď v niekoľkých špecifických vlastnostiach.

Inteligentný mobilný telefón Acer Liquid E700 klame telom. Na prvý pohľad by sa mohlo zdať, že ide o síce dizajnovo atraktívny, avšak po technickej stránke priemerný smartfón s operačným systémom Android. Skutočnosť, že je súci aj do vreciek právnikov, manažérov veľkých firiem a iných, nadštandardne náročných používateľov sa vám odhalí až po nadobudnutí praktickej skúsenosti s týmto telefónom.

To najpodstatnejšie, čo dnes prakticky determinuje predajný úspech mobilného telefónu, je jeho displej. Liquid E700 v tomto smere patrí k tomu lepšiemu, čo môžete na trhu dostať. Päťpalcový displej pracuje s technológiami IPS a Zero Air Gap, vďaka čomu je obraz nielen jasný, farebne sýty a skvele čitateľný aj v exteriéri, ale navyše máte pri ňom pocit, že mierne vystupuje z plochy displeja. Je to spôsobené spomenutou technológiou Zero Air Gap, ktorá sa pri priamom porovnaní s inými IPS panelmi prejavuje dokonca aj na pohľad voľným okom. Rozlíšenie displeja je HD, teda 1280×720 pixelov. To je rovnaké rozlíšenie, s ktorým sa môžete stretnúť pri menších televízoroch a na ploche s uhlopriečkou 12,7 centimetra sa prejavuje ako krásne čistý a mimoriadne detailný obraz. V smartfóne pracuje výkonný hardvér, vďaka čomu môže operačný systém Android KitKat fungovať spoľahlivo a bez problémov spojených s nedostatkom výkonu. Základom je 4-jadrový procesor taktovaný na frekvenciu 1,2 GHz a operačná pamäť RAM vo veľkosti 2 GB. Druhý obsiahnutý procesor, ktorý má za úlohu starať sa o vykresľovanie grafiky, je Mali-400, s ktorým telefón utiahne aj graficky náročnejšie hry. O pohodovom behu bežných aplikácií teda netreba pochybovať.

 

Veľkosť ukladacej pamäte 16 gigabajtov je ústretovým krokom smerom k používateľovi, navyše je do telefónu možné vložiť pamäťovú kartu microSD s maximálnou kapacitou 32 GB. Celková bilancia gigabajtov určených na osobné použitie používateľom je tak veľmi uspokojivá. Významnou inováciou, ktorou výrobca vybavil model Liquid E700, je LED blesk aj na prednej strane s displejom. Webkamera dnes neslúži iba na uskutočňovanie videohovorov cez internet, ale aj (a zdá sa, že čoraz viac) ako fotoaparát pre takzvané selfies. Selfie robíte vtedy, keď fotíte samých seba a Acer vám pomôže tak, že tmavé scény osvetlí LED diódou. Druhá LED dióda a druhá kamera sa nachádzajú na zadnej strane telefónu, jej rozlíšenie je osem megapixelov a nahráva video v rozlíšení Full HD. Druhou špecialitou, v ktorej smartfón Acer Liquid E700 vyslovene vyniká, je prítomnosť až troch slotov na SIM karte. Napriek tomu, že telefón nepodporuje mobilnú sieť 4G (LTE), umožňuje používanie až troch telefónnych čísel (aj rôznych operátorov) súčasne v sieťach 2G a 3G. Bez toho, aby sme museli prižmúriť oči, môžeme bez obáv tvrdiť, že Acer Liquid E700 sa vďaka tejto funkcii a všetkým ostatným vymoženostiam stáva lídrom trhu v tomto veľmi špecifickom segmente „multi-SIM” smartfónov. Veľký displej s vysokým rozlíšením, dve kamery s dvojicou LED diód, tri SIM karty a výkonný hardvér, to všetko si vyžaduje viac spotreby elektrickej energie. Acer sa s touto skutočnosťou vysporiadal tak, že telefón vybavil silnou 3500 mAh batériou typu Li-Ion.

 

Displej: IPS, 5 palcov, HD 720p

Systém: OS Android KitKat

Procesor: 4-jadrový 1,2 GHz, grafika Mali-400

Pamäte: 2 GB RAM, 16 GB ROM, 32 GB microSD

Webkamera: 2 Mpx, LED blesk

Hlavná kamera: 8 Mpx, Full HD video,

zaostrovanie, LED blesk

Text: Erik Stríž / Foto: archív

 

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej