ONLINE MAGAZIN

Svoju domácnosť môžete sledovať nepretržite aj na dovolenke

Ak budete počas leňošenia na pláži neustále myslieť na to, či vás práve navštevujú zlodeji alebo či vädnú kvety v záhrade, veľmi si neoddýchnete. O tom, čo sa práve doma deje, môžete mať neustále prehľad. A to cez telefón aj tablet.

 new-hero

Nie každý sa môže spoľahnúť na to, že mu počas dovolenky skontrolujú domácnosť susedia alebo rodina. Dnes, keď mnohí z nás cestujú na dovolenku s tabletom či smartfónom je sledovanie domácnosti na diaľku hračkou. Obraz z domáceho kamerového systému môžete dostať do svojho telefónu s pomocou niekoľkých aplikácií, systém MultiSight je jeden z najvyspelejších. Umožňuje zábery z mnohých kamier a lokalít na jednom mieste ukladať, zmysluplne archivovať a jednoducho zdieľať.

 

„Záznam z kamier sa ukladá na vzdialene dátové úložisko, na ktoré sa jednoducho pripojíte cez mobilnú aplikáciu. Tu sa záznam archivuje až jeden rok. Úložisko sa automaticky čistí o zábery, kde sa nič nedeje – teda tie, ktoré pre majiteľa nie sú dôležité. Celý systém bol pôvodne vyvinutý pre majiteľov obchodov či kaviarní. Dnes ho už začínajú využívať aj majitelia domov,“ hovorí Ľuboš Uhlík, špecialista Schneider Electric, ktorá stojí za vývojom MultiSight.

 

Dôležitým predpokladom správneho fungovania MultiSight je kvalitný výber kamerového systému. Pre stopercentnú prevádzku je nevyhnutné, aby bola kamera chránená proti vandalizmu. Špičkou sú kamery, ktoré nie je možné poškodiť ani demontovať.

 

 

 

Schneider Electric

Spoločnosť pôsobí ako globálny špecialista na energetický manažment vo viac než 100 krajinách sveta. Schneider Electric ponúka integrované riešenia naprieč trhovými segmentmi vrátane vedúcej pozície v Obslužných programoch & infraštruktúre, Priemysle & Strojnej výrobe, Nebytovom stavebníctve, Dátových centrách & sieťach a v Rezidenčnej sfére. Pri zameraní sa na to, aby energia bola bezpečná, spoľahlivá, efektívna, produktívna a zelená, viac ako 150 000 zamestnancov spoločnosti dosiahlo v roku 2013 tržbu 30,8 miliárd amerických dolárov (24 miliárd eur), a to prostredníctvom aktívneho záväzku pomáhať jednotlivcom a organizáciám, aby vyťažili čo najviac zo svojej energie. www.schneider-electric.com

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej