Jednoduchý recept na sladký dezert pre 4 osoby, ktorý hravo zvládnete pripraviť za pár minút…
Pre 4 osoby budete potrebovať:
1 vrecúško mletej želatíny
100ml vody
28 cukrárskych piškót
50 ml šťavy z jahodového kompótu alebo pretlačených jahod
100 g jahod
300g tučného tvarohu alebo mascarpone
200 ml smotany na šľahanie
Na ozdobenie:
4 lyžice šľahačky
1 balenie Lentiliek
stuha
Postup prípravy:
1 ) Želatínu zalejte vodou a nechajte ju 10 minút napučať. Potom prilejte šťavu a vo vodnom kúpeli zmes rozpustite. Okrúhle formičky vyložte fóliou a po obvode postavte cukrárske piškóty, ktoré predtým z jednej strany zarovnáte. Touto stranou ich postavte k podložke. Piškóty previažte dookola stuhou .
2 ) Jahody rozmiešajte s cukrom a všľahajte do tvarohu alebo mascarpone. Keď chladnúca želatína začne želírovať, vmiešajte k nej tvarohovú hmotu a šľahačku a všetko dôkladne premiešajte. Hmotou naplňte formičky a v chladničke ich nechajte tuhnúť aspoň 3 hodiny. Potom šarlotky opatrne vyberte z foriem a rozdeľte na tanieriky. Vršky ozdobte pusinkami šľahačky a lentilkami.
Dobrú chuť!
PS: Máte svoj vlastný zaujímavý recept? Napíšte nám ho a podeľte sa s ostatnými!