ONLINE MAGAZIN

Digitálna technika na dovolenke – 3. časť

Vybrali ste si už kam pôjdete tento rok na dovolenku? A viete aj akú techniku si so sebou zoberiete? Prinášame vám zopár tipov na digitálne hračky, ktoré vám môžu spríjemniť cestu (pobyt) a zopár tipov ako s technikou počas dovolenky naložiť. V tretej a predposlednej časti nášho seriálu sa pozrieme na doplnky pre vašu zábavu…

Konzola na cesty
pshellRadi sa hrávate na svojom smartfóne hry? Je to určite dobrý spôsob ako si výrazne skrátiť čas najmä na dlhých cestách. Mobilné hry sú cenovo výhodné – dobré hry kúpite oveľa lacnejšie než hry pre hernú konzolu (ceny sú obvykle už od 0,99 USD) a množstvo dobrých titulov je free-to-play. Smartfón má však oproti hernej konzole aj zopár nevýhod. Napríklad nemá tlačidlá a chýba tak pri hre spätná odozva. Navyše sa pri hraní spotrebúva viac energie a tak vám, už i tak dosť chabá batéria smartfónu, vydrží ešte menej.

Ak vlastníte iPhone od verzie 5 alebo najnovší iPod touch, mohlo by vás zaujať riešenie v podobe kolísky Powershell od spoločnosti Logitech. Do nej stačí jednoducho vložiť váš iPhone/iPod a premeníte ho na plnohodnotnú hernú konzolu, s hernými tlačidlami pre pravú i ľavú ruku, pohodlným úchopom a aj prídavnou batériou, ktorá zdvojnásobí výdrž vášho zariadenia. Smarfón pritom nebude nijako obmedzovaný – stále máte prístup ku všetkým funkciám, tlačidlám, slúchadlám, fotoaparátu… Navyše získate ešte aj ochranný obal.

samsungPokiaľ vlastníte telefón so systémom Android, bude trochu komplikovanejšie kúpiť niečo podobné, ale úplne nemožné to nie je. Samozrejme nie v takto inteligentnom prevedení. Pred časom zaradil do svojej ponuky aj Samsung herný ovládač pre Android zariadenia. Namiesto konzoly si teda môžete na cesty so sebou vziať už aj svoj obľúbený mobil. Batériu však nedobíja.

Vadí vám nevýrazný zvuk?

x100Tablety a notebooky dramaticky zmenili spôsob, akým si dnes užívame zábavu. Radi na nich sledujeme filmy, lenže ich zvuková výbava veľmi často značne zaostáva za pomerne kvalitným obrazom. Integrované reproduktory sú veľmi malé a nedokážu reprodukovať zvuk v celej sile. Nepotrebujete však robiť kompromisy, pretože existuje veľmi jednoduché a ľahko použiteľné riešenie.

Na trhu je množstvo bezdrôtových reproduktorov v naozaj kompaktnom prevedení, ktoré hravo vyriešia váš problém. Napríklad miniatúrny X100 od Logitech funguje bez ohľadu na to, či používate notebook s operačným systémom Mac alebo Windows, netbook, mobil, iPad, alebo iné zariadenie. Zvuk je možné do tohto „hudobného puku“ prenášať bezdrôtovo cez rozhranie Bluetooth alebo môžete využiť 3,5 mm stereo jack. Reproduktor má bezdrôtový dosah až 10 metrov a má integrovaný aj mikrofón, takže môžete priamo cez repráčik vybaviť hovor z mobilu napr. v susednej izbe. Nabíjateľný akumulátor vydrží na jedno nabitie až 5 hodín. Ak treba, dobijete ho cez micro USB kábel s bežnou USB nabíjačkou.

Chcete naozaj bohatý zvuk?

boomAk ste ochotní trochu si priplatiť za naozaj prvotriednu kvalitu, tak sa určite pozrite na ponuku značky Ultimate Ears. Malé reproduktory UE BOOM a UE MINI BOOM vás dostanú už na prvé počutie. Napriek kompaktnému cestovnému prevedeniu dokážu očariť výnimočne bohatým zvukom, ktorý z jedného malého boxu postačí na ozvučenie aj väčšej miestnosti. Excelentnú kvalitu zvuku však poskytujú keď máte spárované dva pomocou aplikácie pre iOS alebo Android. Napríklad keď sa stretnete s priateľom, ktorý má tiež jeden takýto repráčik, môžete si ich spolu prepojiť a z jedného mobilu urobiť naozaj veľkú párty. Väčšie UE BOOM na jedno nabitie vydržia až 15 hodín a sú naviac nárazu vzdorné a vode odolné, čiže sú vhodné aj na letnú párty ku bazénu, alebo outdoorové aktivity. Môžete ich preto vziať kamkoľvek so sebou a nemusíte myslieť na to, ako sa o ne starať, alebo si k nim brať náhradné batérie.

Poistka na všetko

lekar
Či už preferujete dovolenku pri mori alebo na horách, vždy je dobré mať so sebou aspoň základnú výbavu pre ošetrenie drobných zranení. Jej obstaranie stojí obvykle len pár eur, ale jej služby môžu byť v bolestivých situáciách na nezaplatenie. Na vytknutý členok, odreninu či pľuzgier chceme predsa čo najskôr zabudnúť, o to viac vo vzácnych dňoch, ktoré sme si vyhradili na nerušený oddych. Jednoduchým riešením môže byť malá Cestovná lekárnička, ktorú zostavil odborník na zdravotnícke pomôcky Hartmann-Rico. V nej je už všetko potrebné zbalené.

Pozor! Má to pokračovanie… 😉

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej