ONLINE MAGAZIN

Aj lekárnička môže byť štýlová, alebo retro

Boli časy, keď v lekárničke bola bežnou vecou súprava na hadie uštipnutie aj s dezinfekciou, ktorá je dnes už zakázaná. Počas viac ako 100-ročnej histórie prešiel obsah i vzhľad lekárničky radom zmien. Vďačí za to nielen vývoju medicíny ale i zmene životného štýlu.

Úplne prvá lekárnička pochádza z prelomu 19. a 20. storočia – používali ju vojaci v španielsko – americkej vojne. V domácnosti sa začala ujímať od 20. rokov 20. storočia, kedy ju hojne využívali gazdinky pre ošetrenie drobných poranení spôsobených pri varení. V tej dobe boli „in“ lekárničky v plechových kazetách, do ktorých sa výbava dobre ukladala ale boli zároveň i estetickým doplnkom v domácnosti.

Postupom času ich nahradili menšie lekárničky z plastu. Ich nevzhľadný obal sme pred zrakmi ostatných už radšej schovávali. Plechové dózy sa ale opäť vracajú do módy a vďaka ich veľkosti sa do nich vojde všetko, čo by mala každá správna domáca lekárnička obsahovať.

hartmann_cz_lekarnicka_produktfoto_2014-03_004-sk

Retro zvonku, pokrok vnútri

K dizajnovo nápaditej a moderne vybavenej lekárničke v historickom štýle sa vrátil tradičný výrobca zdravotníckeho materiálu Hartmann-Rico. Ide o LIMITOVANÚ EDÍCIU Domácej lekárničky. Originálna plechová dóza si nájde svoje miesto v každej domácnosti. Vďaka svojim rozmerom v nej možno skladovať aj vyššie fľaštičky s liekmi či prípravkami, a mať tak všetko dôležité pre zdravie pohromade.

Pod vekom histórie sa skrývajú najmodernejšie prostriedky pre domáce ošetrenie drobných poranení. Nechýba teplomer Thermoval štandard pre rýchle a jednoduché meranie teploty, samolepiaca náplasť Cosmopor, ktorá sa k rane neprilepí, fixačná náplasť z fólie Omnifilm, na ktorú nie sú potrebné nožnice, opakovane použiteľné ovínadlo Idealflex a jednorazové nitrilové rukavice Peha-soft nitrile white, ktoré znižujú možnosť alergickej reakcie, podobne ako púdrové rukavice. Limitovaná edícia retro lekárničiek je už teraz k dispozícii v lekárňach.

Tipy na rozšírenie lekárničky

Vybavenie Domácej lekárničky RETRO môžete rozšíriť podľa životného štýlu vašej domácnosti. Doplniť môžete napríklad samolepiacu náplasť Cosmopor Antibacterial, ktorá znižuje riziko infekcie rany, elastické farebné ovínadlo s priľnavým efektom Ideal Color Cohesive, hypoalergénne prúžky na stiahnutie rany Omnistrip a ramenný tlakomer Tensoval duo control pre jednoduché a presné meranie, prípadne ďalšie výrobky zo širokej ponuky Hartmann.

Nezabúdajte, že obsah domácej lekárničky je potrebné raz ročne prekontrolovať a pomôcky s uplynulou dobou použiteľnosti vymeniť za nové.

Ďalšie informácie
Limitovanú edíciu RETRO Domácich lekárničiek Hartmann zakúpite už teraz v lekárňach, a to do vypredania zásob.
• Plne vybavená RETRO Domáca lekárnička za odporúčanú cenu 14,99 eur obsahuje:
• o 1x digitálny lekársky teplomer Thermoval štandard
• o 1x hypoalergénna elastická náplasť na rany Cosmos pružná
• o 1x fixačná náplasť z fólie na cievke Omnifilm
• o 8x hypoalergénna textilná náplasť Cosmos Strips
• o 1x samolepiaca náplasť na rany Cosmopor Steril s mikrosieťkou proti prilepeniu
• o 2x superelastické fixačné ovínadlo Peha – crepp
• o 1x univerzálne ovínadlo Idealflex, trvalo elastické
• o 2x tampón napustený alkoholom Soft – Zellin
• o 1x štvorec z netkaného textilu Medicomp
• o 1x trojrohá šatka k fixácii poranení pohybového aparátu
• o 1x jednorazové rukavice Peha – soft nitrile white.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej