ONLINE MAGAZIN

Pocketbook Ultra – omnoho viac než iba čítačka elektronických kníh

PocketBook predstavuje ako prvý na svete čítačku elektronických kníh s elektronickým papierom a vstavaným fotoaparátom, ktorý otvára nové unikátne možnosti – PocketBook Ultra.

Nová čítačka elektronických kníh PocketBook Ultra borí mýty. Od začiatku bola navrhnutá tak, aby využila všetky dostupné technologické možnosti a pritom zostala tým, čím primárne je – čítačkou elektronických kníh. Tento zámer sa nadmieru podaril. Kompaktný PocketBook Ultra spája výhody pohodlného dotykového ovládania, fotoaparátu, možnosti prevodu nafoteného textu do editovateľnej podoby a nasvietenia.

PocketBook Ultra spája osvedčenú kvalitu a komfort s novými prvkami. Vďaka veľmi tenkým okrajom a úplne novému vyhotoveniu boli pri zachovaní veľkosti displeja dosiahnuté kompaktné rozmery. PocketBook Ultra je vďaka tomu mimoriadne elegantnou čítačkou elektronických kníh. So vstavaným 6 palcovým displejom sú jej rozmery iba 162,7 x 106,7 x 7,9 mm (je len nepatrne väčší, než papier formátu A5) a váži len 175 gramov. Tlačidlá pre otáčanie stránky na zadnom paneli umožnili efektívne využiť celý povrch prístroja a dať používateľovi viac možností pri jeho držaní.

Nové používateľské rozhranie, ktoré je prvýkrát použité práve v tejto čítačke, bolo navrhnuté tak, aby použitie čítačky bolo intuitívnejšie a čítanie pohodlnejšie. Hlavná strana, ktorá sa načíta pri zapnutí čítačky, je zároveň knižnicou. Knihy sú logicky zoradené tak, že ako prvý uvidí používateľ graficky zobrazené obálky titulov, ktoré mal naposledy otvorené a pod nimi potom knihy, ktoré boli do čítačky stiahnuté ako posledné. Aktívne zóny v dolnej a hornej časti obrazovky umožňujú rýchly prístup do menu.

Do zadnej strany čítačky PocketBook Ultra bol vstavaný fotoaparát s LED bleskom, automatickým zaostrovaním a rozlíšením 5 MP. Blesk umožňuje vytvárať vysoko kvalitné snímky bez ohľadu na osvetlenie. Zhotovené obrázky možno použiť buď ako šetrič obrazovky čítačky, možno ich preniesť do počítača a ďalej spracovávať v plných farbách pre rodinný archív. Hlavným benefitom spojenia čítačky elektronických kníh a fotoaparátu však je možnosť odfotiť text študijných či iných materiálov, previesť ho vďaka predinštalovanému softvérovému vybaveniu do editovateľnej podoby a následne čítať v čítačke ako elektronickú knihu. Túto vlastnosť ocenia nielen študenti, ale aj ľudia, ktorí chcú pokračovať v čítaní svojej rozčítanej papierovej knihy na cestách. Možnosť fotografovania a rozpoznávanie tlačeného textu je užitočná tiež pri práci s dokumentmi. Kamera v kombinácii s predinštalovaným softvérom dokáže prečítať aj čiarové a QR kódy .

Ďalšou zásadnou inováciou je použitie displeja novej generácie E Ink Carta ™ s rozlíšením HD 1024 x 758 bodov a 212 dpi. Za zlých svetelných podmienok môžu čitatelia využiť možnosti nasvietenia displeja s pomocou LED. Úroveň nasvietenia možno regulovať v novom rozhraní veľmi jednoducho.

Nová čítačka je verná tradícii všetkých zariadení PocketBook. Podporuje viac ako 20 populárnych textových a obrazových formátov a obsahuje množstvo predinštalovaných slovníkov ABBYY Lingvo®. 4 GB vnútornej pamäte a slot pre microSD karty umožňujú mať celú knižnicu na dosah ruky. Výkonný 1 GHz procesor s podporou 512 MB ​​operačnej pamäte zaisťuje hladké a rýchle otáčanie stránok.

Nová čítačka PocketBook Ultra je vybavená tiež audio konektorom pre pripojenie slúchadiel alebo reproduktorov. Cez ne je možné nielen počúvať hudbu uloženú vo formáte MP3, ale tiež nechať čítačku s využitím nástroja Text-to-Speech predčítať elektronickú knihu. Táto funkcia podporuje celý rad jazykov. Prístup k internetu cez vstavané Wi-Fi rozhranie otvára široké možnosti pre prenos kníh do čítačky a využitie služby ReadRate na sociálnych sieťach. Knihy a ďalší obsah je možné nahrávať do čítačky buď po pripojení k počítaču káblom, alebo tiež oveľa pohodlnejšie bezdrôtovo s využitím služby „Send To PocketBook“ alebo pomocou predinštalovanej aplikácie Dropbox.

 

PocketBook Ultra bude k dispozícii v troch farbách – smaragdovej, bielej a tmavo hnedej.

 

Čítačka PocketBook Ultra bude na trhu koncom júna tohto roka.

 

Mohlo by vás zaujímať:

Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej