ONLINE MAGAZIN

Doprajte deťom hravé záhradkárčenie s Fiskars

Deti a záhrada – to je neodmysliteľné spojenie. Pobyt v prírode ratolestiam prospieva, môžu sa voľne pohybovať a prirodzene rozvíjať svoju motoriku. Od malička je dobré viesť deti k starostlivosti o zeleň a práci (nielen) na záhrade, ktorá prináša zaslúženú odmenu v podobe lahodných jahôd alebo voňavých rajčín. Aj ten najmenší záhradkár si zaslúži profesionálne náradie, ktoré bude s radosťou používať.

Pri voľbe detského záhradného náradia je dôležitá predovšetkým bezpečnosť. Inšpiratívny rad My First Fiskars je nielen bezpečný a kvalitný, ale tiež v hravých farbách, čo malý záhradníci isto ocenia.

Rad My First Fiskars® je výsledkom dvojročnej práce oddelenia Fiskars pre výskum a vývoj, založené priamo na kontakte s deťmi, s jediným cieľom – zaistiť dokonalú spokojnosť koncových zákazníkov, teda našich ratolestí. Tvar, rozmery, použitý materiál, farby a najmä design úchytov a rukovätí – všetky tieto vlastnosti boli upravené a zlepšené podľa spätnej väzby detí a mnohých pokusov priamo v teréne. K dispozícií je farebné náradie pre prácu na záhrade vo všetkých ročných obdobiach.

Súčasťou kufríka s náradím My First Fiskars® sú  dve lopatky, „píla“ (na tvorbu riadov na sadenice alebo rezanie snehu či piesku) a metlička – to všetko zaisťuje nekonečné možnosti pre kreatívne deti pri práci na záhrade. Oblý design rukovätí je špeciálne navrhnutý tak, aby poskytol deťom veľa možností uchopenia, a je doplnený protišmykovým materiálom, ktorý zaisťuje, že náradie sa dobre drží v ruke. Samotný kufrík môže slúžiť jednak ako praktické prenosné úložisko na všetky nástroje alebo ako nádoba. Jeho čierne vieko sa dá použiť ako podložka na sedenie či na kľačanie počas práce a v zime sa na ňom malý športovci môžu spúšťať z kopcov.

My First Fiskars® obsahuje aj štyri druhy náradia (lopatu, ryč, hrable na lístie a metlu) s dlhými násadami, vyrobenými z hliníka, s oblými oranžovými rukoväťami a robustnými pracovnými hlavami z poly-propylenového plastu. Pri náradiu určenom na kopanie sú hlavy vystužené sklenými vláknami a v ohybnej časti acetalovým termoplastom (POM) pre väčšiu flexibilitu.

Všetko náradie My First Fiskars® má CE certifikát, ktorý zaručuje, že je vyrobené v súlade so základnými požiadavkami príslušných smerníc Európskeho spoločenstva.

 

Ako viesť deti k láske k záhradkárčeniu a prírode?

 

  1. Doprajte im vlastný záhon, ktorý si budú môcť samy obstarávať a sadiť, čo budú chcieť.

Určite by nemal byť niekde v rohu, ale pekne viditeľný, aby ho nikto neprehliadol a mohol malého šikovníka pochváliť a tým ho povzbudiť v ďalšej práci. Vyberte miesto, ktoré neohrozuje ostatné kríky alebo kvetiny ako ruže a pod. Jasne vyznačte hranice jeho „pozemku“, aby dieťa malo pocit, že je to „jeho kráľovstvo“.

 

  1. Zasaďte rýchlo rastúce rastliny, ktoré sa neustále menia a doprajú deťom hmatateľnú a chutnú odmenu. Ideálne sú rajčiny, hrášok, fazuľky, ale tiež tekvica alebo cukety. Zeleninu môžete doplniť jedlými kvetinami ako kapucínka alebo nechtík lekársky. Aj najmenšie deti môžu trhať oranžové kvety liečivej byliny a zdobiť ňou letné šaláty alebo koláče.

 

  1. Ukazujte im meniaci sa svet záhrady a učte ich spoznávať zvieratá a rastliny.

Záhrada môže byť skvelou studňou poznania. Najmenšie deti v nej naučíte rozoznávať farby, počítať, neskôr spoznávať malé živočíchy, rastliny, chute, vône a mnoho ďalšieho.

 

  1. Nechajte deti stráviť čas hrou.

Deti si najmä potrebujú hrať. Vybudujte im preto skryté zákutia, kam sa budú môcť uchýliť pri hrách na víly a indiánov. Vytvoriť zelená úkryt je pritom tak jednoduché: do zeme zapichneme dvojmetrové tyčky, ktoré hore spojíme do tvaru kužele. Potom okolo celej základne nasejeme rýchlo rastúce fazule alebo iné popínavé rastliny, ktoré za pár týždňov vytvoria dokonalé útočisko.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip outdoor Príroda

„The Big Five“ – päť najkrajších diaľkových turistických chodníkov na slnečnej strane rakúskych Álp

V Korutánsku na slnečnom juhu Rakúska už na vás čakajú diaľkové turistické trasy v jedinečnej krajine, ktorú tvoria hory a kopce rôznych výšok. V ich bezprostrednej  blízkosti sa nachádzajú teplé jazerá na kúpanie. K piatim pozoruhodným diaľkovým turistickým chodníkom v Korutánsku patria Alpe-Adria-Trail (750 km), Nockberge Trail (128 km), Karnischer Höhenweg (150 km), Tauernhöhenweg (60 […]

Čítať ďalej
Cestovanie Gastronómia Náš tip Nezaradené outdoor Príroda Radíme Vám Šport Zdravie

Turistika na južnej strane Álp

Korutánsko má pre vás pripravené nespočetné množstvo turistických trás v jedinečnej vysokohorskej krajine vo všetkých nadmorských výškach. V bezprostrednej blízkosti sa často nachádzajú jazerá na kúpanie s príjemne teplou vodou. Okrem niekoľkodňových panoramatických diaľkových turistických trás tu na vás čakajú aj ľahšie turistické túry pre malých i veľkých, ktoré sa často dajú spojiť s výletom […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej