ONLINE MAGAZIN

Školáci z Prešova dostali dvadsať počítačov od Nadácie Edymax

Deti z Klubu nadaných detí pri Základnej škole Šmeralova si dnes vyskúšali 20 notebookov, ktoré Klubu nadaných detí darovala Nadácia Edymax. Počítače dnes od zástupcu Nadácie Edymax, prevzali okrem školákov aj Ľuboš Lukáč, zakladateľ Klubu nadaných detí a Ľubomír Bodnár, riaditeľ Základnej školy Šmeralova v Prešove.

Spoločné fotografia detí, zástupcu nadácie Edymax, Klubu nadaných detí a Základnejškoly Šmeralova v Prešove

Notebooky budú slúžiť v rámci vyučovania všeobecno-vzdelávacích predmetov s cieľom upevňovania učiva, ale aj vytvárania ročníkových prác, projektových prác, vyhľadávania informácií a realizáciu projektov pre deti (IQáčik – logické sústredenie nadaných detí, práca s textovým dokumentom, fotografiou, vytváranie webových stránok a prezentácií), aj príprava jednoduchých programov pre mladších spolužiakov.

„Veríme, že naše notebooky pomôžu školákom trénovať ich počítačové zručnosti a  zlepšia ich vyhliadky na ďalšie štúdium,“ vysvetľuje Marek Kuchta, generálny riaditeľ spoločnosti Edymax a zakladateľ Nadácie Edymax, a dodáva „Podporu vzdelávania považujeme za kľúčovú pre rozvoj nášho regiónu. Pri obsadzovaní pracovných pozícií pre našich klientov narážame až príliš často na nedostatok odborne vzdelaných absolventov. Aj preto sa aktivity Nadácie Edymax zameriavajú na podporu školstva už od úrovne základných škol.“

„Veľmi nás potešil tento dar, ktorý bude veľkým prínosom pri práci s intelektovo nadanými žiakmi Klubu nadaných detí, ale aj našej školy. Verím, že vďaka tomuto daru sa deti dokážu naplno realizovať v oblasti informačných a komunikačných technológií,“ hovorí Ľuboš Lukáč, zakladateľ Klubu nadaných detí.

 „Sme vďační všetkým darcom a vítame každý dar, ktorý pomôže našej škole a nášmu klubu rozvíjať potenciál našich detí,“ dodáva Ľubomír Bodnár, riaditeľ Základnej školy.

„Super – máme počítače!!! 🙂 “ hovoria školáci.

foto_2_EdymaxRadovan Maxin, zástupca Nadácie Edymax, odovzdáva notebooky deťom z Klubu nadaných detí pri ZŠ Šmeralova v Prešove

 

O Edymaxe a Nadácii Edymax

Personálna agentúra EDYMAX je spoľahlivým partnerom pre renomované spoločnosti, ktoré hľadajú kvalitných pracovníkov pre rozvoj svojich aktivít, ale aj pre ľudí hľadajúcich si prácu. Desať rokov existencie, 135 interných zamestnancov a rozsiahla sieť pobočiek a náborových centier nám dnes umožňuje šíriť jasné hodnoty, ktoré preverili nielen bezproblémové obdobia, ale aj kríza. Naše nadšenie, pracovitosť, flexibilita, efektivita, spoľahlivosť a ľudskosť sa stali prirodzenou súčasťou našich služieb. Náš tým dokonale kombinuje znalosť domáceho prostredia a profesionálne štandardy nadnárodných firiem. Naše služby poskytujeme v rámci krajín EÚ a máme silné zázemie v kľúčových regiónoch Slovenska aj Českej republiky.

 

Nadácia Edymax vznikla a bola zaregistrovaná v roku 2006. Svoje projekty orientuje hlavne na podporu talentovaných detí a mládeže v oblasti vzdelávania, kultúry a športu, na podporu chorých a handicapovaných detí, či detí z detských domovov.

 

O Klube nadaných detí

V septembri 2013 zahájil na Základnej škole na Šmeralovej ulici v Prešove svoju činnosť Klub nadaných detí Prešov. Klub nadaných detí /KND/ je určený (predovšetkým) žiakom základných škôl. Účasť na stretnutiach KND je pre deti zdarma, nie je podmienená školskými výsledkami, ale výsledkami testu IQ (po diagnostike v CPPPaP – intelektovo nadaný žiak). Náplňou klubu je zábavná a herná činnosť, rozvoj intelektových predpokladov detí, tímové hry, exkurzie. Deti sú v klube rozdelené na skupiny podľa veku. Klub združuje deti so všeobecným intelektovým nadaním, deti nadané matematicky, lingvisticky, deti s bystrou logickou úvahou, deti hravé a ochotné rozširovať si obzory všetkými smermi, najmä s dôrazom na sociálnu oblasť, s dôrazom na rešpektovanie jeden druhého v kolektíve.

Mohlo by vás zaujímať:

Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Tlačová správa

Brnianske Vodojemy Žlutý kopec sa otvoria v celej svojej kráse!

Tretí mesiac v roku, tri vodojemy, tri dni! Mágia Vodojemov Žlutý kopec pritiahla od ich otvorenia tisíce návštevníkov. Všetky tri nádrže aj s návštevníckym centrom a revitalizovaným parkom sa verejnosti otvoria na Svetový deň vody, 22. marca 2024. Oficiálne otvorenie za prítomnosti zástupcov mesta Brna prebehne 21. marca. Celý nasledujúci víkend budú návštevníkov čakať pôsobivé […]

Čítať ďalej