ONLINE MAGAZIN

Otvorenie areálu Vodného sveta

Malebné kúpeľné mestečko na severozápade Slovenska sa môže pochváliť novou at­rakciou pre kúpeľných hostí i náhodných návštevníkov. V októbri 2012 boli v kúpeľoch Aphrodite Rajecké Teplice spustené do prevádzky dva vonkajšie termálne bazény.

K celkovej ploche vnútorných wellness priestorov tak do komplexu Vodný svet pribud­ne ďalších veľkorysých 740 m2 vodnej a viac ako 3000 m2 oddychovej plochy.

Sedací kruhový bazén s antickým altánkom a priemerom 6,7 m je vybavený vodnými masážnymi tryskami, teplota vody je 37 – 38°C. Bazén je prepojený výplavom s vnútorným areálom. Druhý bazén je plavecký s dĺžkou 25 metrov a priemernou teplotou 27 – 28°C, obidva bazény sú k dispozícii celoročne.

Vonkajší areál je v súčasnosti vo výstavbe a jeho súčasťou bude Turecký celotelový kúpeľ s povzbudzujúcim účinkom na kardiovaskulárny aparát a posilnenie imunity. Ide o komplex 2 bazénikov, pričom v jednom bude teplota 18-20°C a v dru­hom 38 – 40°C. Komplex služieb dopĺňajú odpočinková oáza s dostatkom ležadiel, biosauna z masívneho dreva a štýlová reštaurácia.

Finančné prostriedky na výstavbu vonkajších bazénov získali kúpele Aphrodite Rajecké Teplice z Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast v rámci zmluvne viazaných projektov vo výške 500.000,- Eur. Celková investícia prístavby je 3 000 000 Eur. Pri návrhu exteriérov dodržali architekti jednotný štýl projektu Aphrodite a exteriér obohatili o množstvo antických prvkov, príznačné pre celý areál. Zdenko Miškolci, viceprezident a.s. SLK Rajecké Teplice: „pri vytváraní koncepcie vonkajšieho Vodného sveta sme sa inšpirovali aj v zahraničí, najmä v krajinách s rozvinutou tradíciou kúpeľníctva. Našou ambíciou je ponúknuť klientom pridanú hodnotu – exkluzívne prostredie s vynikajúcimi službami a vyškoleným od­borným personálom“.

Kúpele využívajú prírodnú liečivú vodu, ktorá je svojim zložením charakterizovaná ako hydrogenuhličitanovo vápenato-ho­rečnatá voda, typu akratothermy. Teplota vody pri prameni je 38°C a má priaznivé účinky na pohybový a nervový aparát. Podľa slov Mgr. Petra Lališa, riaditeľa balneoterapie je voda podľa najnovších balneologických posudkov vhodná i na liečbu ženských ochorení ako je sterilita, či infertilita.

Oficiálne otvorenie vonkajšieho areálu Vodného sveta kúpeľov Aphrodite vrátane bralového bazénu s vodopádom je naplá­nované na jún 2013, pričom Turecký celotelový kúpeľ si klienti budú môcť vyskúšať už koncom apríla.

Mohlo by vás zaujímať:

Health Tlačová správa Zdravie

Nadácia MiddleCap Help a sieť očných optík FOKUS štartujú charitatívny projekt FOKUS pre seniorov

Sieť očných optík FOKUS v spolupráci s nadáciou MiddleCap Help štartujú projekt so zameraním na zlepšenie zraku pre seniorov. Cieľom projektu s názvom FOKUS pre seniorov je priniesť lepší a jasnejší zrak do života seniorov, ktorí si zaslúžia žiť s väčším komfortom a dôstojnosťou v domovoch pre seniorov po celom Slovensku. V rámci pilotného dielu […]

Čítať ďalej
Tlačová správa Zdravie

Produktivitu Slovákov zabíjajú nevhodné okuliare

Nenaleťte lacným riešeniam, ktoré stav len zhoršujú, radia odborníci Okuliare, či už dioptrické, čítacie alebo číre s ochranou proti modrému svetlu sú pre mnohých ľudí neoddeliteľnou súčasťou života. Poskytujú riešenie pre problémy so zrakom a umožňujú nám prekonať pracovné dni strávené za počítačom bez toho, aby sme sa cítili unavení. Podľa posledných štatistík totiž trávime […]

Čítať ďalej
Architektúra Cestovanie Novinky Príroda Radíme Vám Tlačová správa Umenie a kultúra Zdravie

Zlínsky kraj láka turistov na relax i aktivitu

CzechTourism zahraničné zastúpenie Slovensko spoločne so Zlínskym krajom predstavili v Bratislave novinky jesennej i zimnej turistickej sezóny tejto východnej časti Moravy susediacej so Slovenskom. S nastupujúcou jeseňou je hlavným lákadlom najmä wellness v Luhačoviciach ale i v rezortoch na Valašsku, ktorý dopĺňa pestrá ponuka aktívnej turistiky. „Sektor cestovného ruchu sa dynamicky vyvíja a my s […]

Čítať ďalej