ONLINE MAGAZIN

Jar sa začala – aspoň na internete

Zima nás tohto roku nezvyčajne prekvapila. Oproti minuloročnej, počas ktorej sme si užili snehu veľa a dlho sa tohtoročná skončila veľmi skoro. Už v polovici februára ľudia viac premýšľali nad horskými bicyklami než lyžiarskymi súpravami. O jarných nákupoch teda začali uvažovaťo niečo skôr ako obyčajne.

Bicykle verzus mobily

Z posledného zimného sa mesiac preklopil na prvý jarný. Aj na internetesa ľudia začali orientovať na produkty spojené s jarnými nákupmi, predovšetkým určenými pre šport a relax. Už počas prvého jarného týždňa na internete vzrástol záujem o detské a horské bicykle – typických predstaviteľov jarnej sezóny.

Beh = módny hit nielen na ihrisku

V ostatnom období sa medzi rekreačnými športovcami rozmohol trend behania.S aktívnymi a rekreačnými bežcami sa stretávame dnes už všade. Popularitu najprirodzenejšieho druhu pohybu je preto možné vidieť nielen na bežeckých okruhoch, v parkoch a promenádach, aleaj na výrazne zvýšenom záujme o pomôcky pre bežcov, predovšetkým o dámske tenisky. Oproti minulému roku dopyt po bežeckých teniskách značky Nike narástolo viac ako 100%.

Prezúvame a presúvame

Kým v jesenných mesiacoch pozorujeme zvýšený záujem o zimné pneumatiky,začiatkom marca sa ľudia orientujú na letné. Popularita je obyčajne nemenná a každoročne je prezeranie zhruba na rovnakej úrovni.To nemožno povedať o športových kočíkoch, ktoré sa tohto roku tešia väčšej obľube ako vlani, ich prezeranosť stúpla o takmer 74 %.

Z domu do záhrady

V jarných mesiacoch sa rovnako často stretávame s rastúcim záujmom o produkty spojené s prácou v záhrade a domácim relaxom. Okrem aktívneho odpočinku pri športe si ľudia doprajú aj oddych vo vlastnej záhrade. Top produktmi zo sekcie „dom byt a záhrada“ bol začiatkom jari najmä záhradný nábytok, ktorého prezeranosť oproti minulému roku stúpla o viac ako 200 %.Zvýšený dopyt badať aj po  detských preliezačkách a šmýkačkách, ktorých popularita oproti minulému roku markantne stúpla.Rovnaký trend sme zaznamenali aj pri trampolínach, kde prezeranosť stúpla o viac ako 90 %, a detských odrážadlách, ktoré zaujali o 30 % viac užívateľov Pricemanie ako vlani.

Na chvoste TOP 20 najprezeranejších produktov na Pricemania.sk vidíme sezónne produkty ako interiérové maliarske farby či stacionárne bicykle a rotopedy.

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej