ONLINE MAGAZIN

Tip pre zamilovaných

Darčekový balíček zdravých sladkostí

Sviatok svätého Valentína môže byť nielen o obdarúvaní partnerov klasikou – ružami, sladkými bonboniérami, či niekoľkochodovou večerou v reštaurácii. V jednoduchosti je krása a aj tradičné darčeky majú svoje čaro, ale tohtoročným trendom je výber originálneho miesta na oslavu vzájomnej lásky, ktoré môže byť zároveň príležitosťou na požiadanie svojej polovičky o ruku. Valentínsky pobytový balík v kúpeľoch môžete doplniť zdravým darčekom. Keď už „zdravie na mieru“, tak nech je jeho súčasťou zdravá výživa. Najväčšia slovenská sieť potravín Norbi Update sa postarala o Valentínske novinky. Darčekové balíčky obsahujú zdravé výrobky bez pridaného rafinovaného cukru, s nízkym glykemickým indexom a nízkym obsahom sacharidov, s vysokým obsahom vlákniny, bielkovín, vitamínov a minerálov.

Odborník zdravej výživy medzinárodnej značky Norbi Update Ivan Gallo k tomu hovorí: „Všetci potrebujeme k životu prejavy lásky a priateľstva nielen v podobe bozkov a  objatí. Stále platí aj overená pravda našich starých mám – láska ide cez žalúdok. V období od 10. do 16. februára sme preto vo všetkých slovenských predajniach pripravili akciové balíčky pre zaľúbených, v hodnote od 1,44 € do 4,90 €, ktoré vo vás prebudia tie najkrajšie pocity. Napríklad Update1 Pearl Brut s pečeným marcipánovým srdiečkom v darčekovom balení, alebo Update1 Rosé Wine Kékfrankos s Mliečnou čokoládou s orieškovou náplňou. Produktovými novinkami k Valentínovi sú  Mliečna a Horká  čokoláda sladená erythritolom, či Marcipánové srdce v horkej čokoláde, ale aj Mliečna čokoláda s orieškovou náplňou v dizajnovom balení s motívmi srdca. Všetky sladkosti sú vyrobené zo sladidiel na prírodnej báze, ako  Xylitolové sladidlo, PreBio sweet na báze rastlinnej vlákniny, Lovely sweet – tekuté sladidlo zo stévie. Výrobky môžu obsahovať prirodzene sa vyskytujúce cukry, bez syntetických farbív, zvýrazňovačov chutí, glutamanov a konzervantov.“

Dodal, že v predajniach Norbi Update sú v ponuke aj ďalšie cukrárenské výrobky, ako niekoľko druhov ovocných koláčov, zákuskov, tort a krémov, či sladké pochutiny, ako sušienky, pudingy, dezerty, čokolády a iné sladkosti. Tohtoročnými novinkami na Slovensku sú Kakaový krém s čokoládovou príchuťou Update1, vhodný na chlieb alebo vianočku na raňajky. Ďalšou novinkou je sladidlo Lovely Sweet na osladenie čaju, kávy, limonády, koktailov, pri varení ovocných polievok, krémov, pudingov, omáčok, na pečenie piškóty, palaciniek, koláčov a pod. Ďalej je to ovocný nápoj D-SUN Citrus mix, ako aj D-SUN mango & passionfruit s vitamínmi D a C, sladený sladidlom so stévie, či osviežujúci Jahodový a Tropical jogurtový nápoj Update1 pre dospelých a deti. Jogurty sú vyrobené zo živej kultúry bez pridaného cukru a so sladidlami. Na ozvláštnenie každej oslavy je vytvorený nový rad suchých vín s nízkym obsahom sacharidov Update1.

„Na Valentínsky večer si namiesto šampanského s množstvom cukrov môžete v kúpeľnom bazéne alebo vírivke pripiť zdravým vínom. V ponuke máme Rizling rýnsky – biele víno bohaté na antioxidanty zvané  flavonoidy, ktoré posilňujú imunitný systém  a majú protizápalové vlastnosti. Čo sa týka kombinácií s jedlom, odporúčam ho k studených predjedlám a k rybím pokrmom. Pre ženy, ktoré majú radi ružové víno, je tu Frankovka modrá Rosé. Ružové vína v miernej konzumácii svojím obsahom antioxidantov znižujú riziko vzniku kôrnatenia tepien. Sú vhodné k studeným predjedlám, či k Update1 cestovinám podávaným s mäsovými omáčkami. Skvelé je aj červené víno Pinot Noir, v ktorom sa nachádzajú polyfenoly, ktoré majú ochranný účinok na srdce a kardiovaskulárny systém. Je výborným doplnkom k mäsitým jedlám, ponúkame ho tiež k Update1 syrom,“ uzavrel I. Gallo.

Tip na Valentínsky koláč

Update1 fánky

Suroviny: 75 g hladkej múky, 75 g U1 Master Mixu, 10 g prášku do pečiva, 1 PL smotany, 1 žĺtok, 1 menšie vajce, štipka soli, U1 Family Jam-marhuľový alebo slivkový

Príprava: Zo základných surovín si pripravíme cesto, necháme cca 30 min. odležať a následne vyvaľkáme. Narežeme z neho kosoštvorce (cca 10 ks), ktoré v strede nakrojíme tak, aby sme jeden roh mohli prevliecť cez stred. Takto vzniknú srdcovité útvary, ktoré budeme vysmážať do zlatista vo väčšom množstve oleja. Podávame s džemom.

Rady: Používajte kypriaci prášok do pečiva s vínnym kameňom, keďže je prirodzenou súčasťou vína. Jeho použitie spôsobuje prirodzené nakypenie cesta bez fosfátov. Kypriaci prášok s vínnym kameňom rozmiešajte v múke a pridajte do cesta. K rozpálenému oleju pridajte i kúsky načistenej mrkvy, ktorá zabráni prepaľovaniu oleja a odstráni z fánok typickú vysmážanú arómu.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej