ONLINE MAGAZIN

Najrýchlejší hybrid na svete

Sony α6000: Najrýchlejší hybrid na svete

Fast Hybrid AF – ultra presné a vôbec najrýchlejšie ostrenie na svete (6 stotín sekundy). Ultra široký záber ostrenia so 179 ohniskovými bodmi. Snímač Exmor™ APS HD CMOS s rozlíšením 24,3 megapixelov (MPx) s konštrukciou typu gapless OCL, ktorá eliminuje priestor medzi pixelmi pre vyššiu svetelnosť. Obrazový procesor BIONZ X pre profesionálne fotografie a záznam videa vo Full HD kvalite. Praktický fotoaparát vďaka malej hmotnosti a rozmerom, zabudovanému blesku, hľadáčiku OLED Tru-Finder™ a dvom ovládacím kolieskam. Technológie NFC a Wi-Fi pre zdieľanie na jeden dotyk / diaľkové ovládanie z mobilu

Sony α6000 sa môže pochváliť najrýchlejším automatickým ostrením medzi fotoaparátmi s vymeniteľnými objektívmi. Len šesť stotín sekundy mu stačí na precízne „zameranie“ objektu, ktorý fotíte. Vďaka tejto rýchlosti nestrácate čas s polovičným stláčaním spúšte a „stihnete“ aj zábery, ktoré boli doteraz vždy rozmazané. Či ide o letmý úsmev alebo motýľa, ktorý na zlomok sekundy pristál na lúčnom kvete − vďaka ostreniu, snímaču Exmor APS HD CMOS s rozlíšením 24,3 MPx a obrazovému procesoru BIONZ X zachytíte aj najkratšie okamihy do najmenšieho detailu.

Model α6000 (oficiálne ILCE-6000) je riešením pre všetkých, ktorí hľadajú rozmerovo malý fotoaparát, ale nechcú sa vzdať ultra rýchleho ostrenia.  Sony ho vyrába v dvoch farebných verziách – čiernej a titánovej – každý majiteľ α6000 bude zaručene terčom závistlivých pohľadov.

Fenomenálny režim automatického ostrenia novej α6000 je rýchlejší ako mnoho drahých profesionálnych zrkadloviek. Poháňa ho najmodernejšia technológia Fast Hybrid AF od Sony. AF senzor s fázovou detekciou 179 ohniskových bodov je osadený ultra presnou detekciou kontrastu. Výsledkom tejto kombinácie je najrýchlejšie automatické ostrenie medzi fotoaparátmi s vymeniteľnými objektívmi. A keď sa k tomu pridá sekvenčné fotenie s top rýchlosťou 11 snímok za sekundu, objektívu α6000 zaručene nič neunikne. Je ideálny pre fotenie športu, ako aj rýchlo sa pohybujúcich objektov a meniacich sa scén.

Kompaktné telo fotoaparátu ukrýva aj celý rad ďalších prémiových funkcií. Jasný hľadáčik OLED Tru-Finder™ uľahčuje hľadanie ideálnej kompozície. Môžete si v ňom prezerať výsledky rôznych nastavení ostrosti, expozície a ďalších parametrov – čo uvidíte v hľadáčiku, nájdete aj na snímke.

Intuitívne umiestnenie ovládania vo vrchnej časti fotoaparátu umožňuje rýchle úpravy nastavenia bez toho, aby ste zdvíhali oči od fotenej scenérie. Celkovo sedem tlačidiel s užívateľským výberom funkcie – vrátane dvoch umožňujúcich nastavenie užívateľom – zaručuje rýchly prístup k 43 možnostiam volieb, čo uspokojí aj najnáročnejšieho fotografa. A pre ešte väčšiu flexibilitu má fotoaparát zabudovaný aj blesk, ktorý pomôže prisvietiť portrétne snímky alebo fotografovať pri tlmenom interiérovom svetle.

S α6000 môžete fotografie ľahko zdieľať cez mobil – fotoaparát sa vďaka technológiám NFC a Wi-Fi jednoduchým letmým dotykom spáruje so smartfónom alebo tabletom z modelovej rady Xperia™, alebo s akýmkoľvek zariadením s operačným systémom Android a podporou NFC. Jeden dotyk postačí aj na aktiváciu funkcie Smart Remote Control, ktorá umožňuje z mobilného telefónu na diaľku ovládať spúšť fotoaparátu a prezerať si nafotené snímky.

Príslušenstvo

V ponuke štýlovo zladeného príslušenstva k modelu α6000 je napríklad puzdro LCS-EBC just-fit Body Case, ktoré chráni fotoaparát pred prachom a nástrahami každodenného používania. Dátový prenos je možný cez USB alebo NFC. Fotoaparát sa dá aj v puzdre upevniť na statív.

Púzdro s popruhom cez rameno LCS-ASB1 Active Sling Bag chráni fotoaparát pri „bežnej prevádzke“. Môžete ho nosiť v ruke alebo prevesené cez rameno – vodoodpudivý materiál a zips sa postarajú o to, aby bol váš fotoaparát v bezpečí a v suchu.

Puzdro LCS-BBXL Soft Carrying Case ochráni vaše teleobjektívy, napríklad SEL18200LE alebo SEL55210. Puzdro z vodoodpudivého materiálu je dostatočne veľké aj pre slnečnú clonu. V ponuke je tiež polovystužená fólia PCK-LM17, ktorá chráni LCD displej fotoaparátu pred poškrabaním, prachom a otlačkami prstov.

Digitálny fotoaparát s vymeniteľnými objektívmi α6000 od Sony sa bude na Slovensku predávať od apríla 2014.

 

Technické špecifikácie

ILCE-6000
Kompatibilné objektívy Sony E-mount
Obrazový snímač Typ APS-C type (23,5 x 15,6mm) Exmor APS HD CMOS
Rozlíšenie (efektívne) Cca 24,3 megapixelov
Záznam (fotografie) Formát záznamu JPEG (DCF Ver. 2.0, Exif Ver.2.3, MPF Baseline compliant), RAW (Sony ARW 2.3 format)
Záznam (video) Formát záznamu AVCHD format Ver. 2.0 compliant/ MP4
Média Memory Stick PRO Duo, Memory Stick PRO-HG Duo, Memory Stick XC-HG Duo, pamäťové kaarty SD, SDHC (UHS-I), SDXC (UHS-I)
Ostrenie Typ Fast Hybrid AF (fázové ostrenie/detekcia kontrastu)
Ohniskové body 179 bodov (fázové ostrenie) / 25 bodov (detekcia kontrastu)
Kontrola expozície Typ merania Evaluatívne meranie – 1200 zón
Citlivosť ISO  (Recommended Exposure Index) Fotografovanie: ISO 100-25600 ekvivalent (1/3 EV step),AUTO (ISO 100-25600, užívateľsky nastavený horný a dolný limit)

Video: ISO 100-12800 ekvivalent(1/3 EV step) / AUTO (ISO 100-12800 ekvivalent,  užívateľsky nastavený horný a dolný limit )

Hľadáčik Typ 1,0 cm (typ 0.39) elektronický hľadáčik (farebný)
Počet bodov 1 440 000 bodov
Pokrytie záberu 100%
Zväčšenie Cca 1,07x (ekvivalent 35mm fotoaparátu: cca 0,70x) s 50mm objektívom pri nastavení infinity -1m-1)
LCD displej Typ 7,5cm (3.0-type) TFT
Počet bodov 921 600 bodov
Nastaviteľný uhol Cca 90 stupňov nahor, cca 45 stupňov nadol
Wi-Fi Prezeranie v smartfóne Áno
Odoslanie na počítač Áno
Prezeranie na TV Áno
NFC Áno (NFC Forum Type 3 Tag compatible, diaľkové ovládanie na jeden dotyk, zdieľanie na jeden dotyk)
Audio Mikrofón Zabudovaný stereo mikrofón
Reproduktor Zabudovaný mono reproduktor
Rozmery (bez vyčnievajúcich častí) Cca 120,0mm x 66,9mm x 45,1mm
Váha Cca 285g (telo), Cca 344g (s batériou a Memory Stick PRO Duo)

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej
Cestovanie Náš tip Radíme Vám Technika

Od železníc smrti až po guľové vlaky

Od svojho rozmachu v 19. storočí je železnica najvýznamnejším stelesnením moderných technických výdobytkov ako aj jedným z najdôležitejších dopravných prostriedkov. Pomocou železničných tratí sme schopní zdolávať hory, prekonávať obrovské vodné plochy a kliesniť si cestu divočinou. Aby sme sa však  k tomu dopracovali, museli výrobcovia a konštruktéri dosiahnuť fantastické výkony, ale aj vykonať bezohľadné rozhodnutia. Príbehy železníc […]

Čítať ďalej