ONLINE MAGAZIN

Na výučbu dopravnej výchovy môžu školy získať dvadsaťtisic eur

Nadácia Volkswagen Slovakia (VW SK) spúšťa tretí ročník grantového programu „Bezpečne na cestách“, cez ktorý prerozdelí sumu 20 000 eur. Cieľom je podporiť projekty v oblasti dopravnej výchovy v materských a základných školách.

„Prispievame k zlepšovaniu podmienok vzdelávania v oblasti dopravnej výchovy po celom Slovensku a podporujeme iniciatívnych pedagógov a školy. Hlavnou témou projektov tohto ročníka programu je tvorba učebných pomôcok, ktoré deťom hravou formou priblížia pravidlá cestnej premávky,“ hovorí Alexandra Pappová, projektová manažérka Nadácie VW SK. Maximálna výška podpory na projekt je 3 000 eur.

Žiadosti o získanie grantu môžu školy posielať na adresu Nadácie VW SK od 10. do 31. marca a je potrebné zaregistrovať ich aj online na internetovej stránke Nadácie. „Vzhľadom na veľký počet žiadostí v minulosti, budeme akceptovať iba prvých 50 online zaregistrovaných žiadostí,“ upozorňuje Alexandra Pappová, projektová manažérka Nadácie VW SK. Realizácia podporených projektov musí prebehnúť do konca novembra 2014.

Od roku 2012, kedy Nadácia spustila grantový program v oblasti dopravnej výchovy „Bezpečne na cestách“ po prvýkrát, podporila 18 vzdelávacích projektov v sume presahujúcej 30 000 eur. Zamerané boli na prehĺbenie vedomostí a praktických skúseností detí hravou formou. Program patrí k ťažiskovým aktivitám Nadácie VW SK. V spolupráci s aktívnymi školami a pedagógmi zbližuje deti s pravidlami cestnej premávky, učí ich ako sa v nej chovať, dodržiavať pravidlá a pomáha tak zvyšovať ich bezpečnosť.

Bližšie informácie o projektoch a grantoch Nadácie je možné získať na www.nadacia-volkswagen.sk.

Nadácia Volkswagen Slovakia je verejnoprospešná nadácia. Už päť rokov aktívne pôsobí na Slovensku. Cielene sa snaží o spoluvytváranie „moderného priestoru pre život“ v uvedomelej spoločnosti. Ťažiskom jej programov je oblasť vzdelávania. Podporuje inovatívne vzdelávacie projekty a svoj dôraz kladie na vzdelávanie mladých ľudí. Každoročne tiež realizuje kreatívne projekty pre detské domovy.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie outdoor Príroda Radíme Vám

6 romantických botanických záhrad v Maďarsku, ktoré vás túto jar opantajú

V čase, keď sa jar v Maďarsku neodvratne blíži, 35 botanických záhrad v krajine ožíva kaleidoskopom farieb a vôní. Záhrady sa prebúdzajú a stávajú útočiskom, v ktorom kvety kvitnú s bezkonkurenčnou eleganciou a vytvárajú obraz zasnenej romantiky. Pre návštevníkov zo Slovenska môžu byť tieto arboréta, ktoré nájdete v blízkosti vášho bydliska, príjemným prekvapením, a sú […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej