ONLINE MAGAZIN

Cenovo dostupné bývanie v ekologickom dome

Pasívny dom je nielen ekologicky a ekonomicky výhodný, ale aj finančne nenáročný

Cenovo dostupné bývanie v rodinnom dome je v súčasnosti čoraz viac dosiahnuteľné. Najväčší slovenský výrobca nízkoenergetických a pasívnych domov ForDom začína svoju ponuku dodávok „domov na kľúč“ už od 72 490 Eur. Za túto sumu dostane klient nízkonenergetický montovaný prízemný dom vhodný pre 3-4 člennú rodinu, s úžitkovou plochou viac ako 68 m2. Zákazník tak má k dispozícii nielen komfort v novostavbe, ale zároveň ušetrí na energiách. Všetky mesačné náklady v takomto dome sa pohybujú podľa členov domácnosti od 80 – 100 Eur. Informoval o tom marketingový riaditeľ ForDom s. r. o. Branislav Kuzma.

„Pri najlacnejšom type domu sú malé požiadavky na veľkosť stavebnej parcely, je tu variabilnosť dispozičného riešenia, rozvody a nosná konštrukcia veľmi ekonomicky výhodné. Záujemcovia majú možnosť rozšírenia o zimnú záhradu, či nahradenia pivničných priestorov pod strešnou konštrukciou. Tento variant odporúčame pre začínajúce rodiny do nízkej jednopodlažnej zástavby. Ďalším typom z kategórie cenovo prijateľných rodinných domov je napríklad prízemný bungalov pre 4 člennú domácnosť, s úžitkovou plochou 78 m2 v cene 82 220 Eur, alebo s plochou viac ako 100 m2 za 113 560 Eur. V cenách od cca 117 100 Eur máme v ponuke nízkoenergetické montované domy s plochou 118 m2, alebo viac ako 126 m2 s podstrešným garážovaním pre jedno až dve autá. Z našej bohatej ponuky 60 katalógových domov si môže vybrať naozaj každý zákazník. Zároveň si môže zvoliť typ konštrukcie – nízkonákladovú alebo pasívnu,“ konštatoval B. Kuzma.

 

Dodal, že ceny najlacnejších domov na kľúč sú dnes už na úrovni dvoj a trojizbových bytov. V ponuke sú však aj domy pre najnáročnejších zákazníkov a to napríklad s úžitkovou plochou 197 m2 a cenou 191 275 Eur pre 4-6 osôb. Cena na kľúč zahŕňa skutočne všetky náklady na výstavbu domu vrátane DPH a potrebnej dokumentácie. Jedinou výnimkou je pozemok, ktorý musí mať klient k dispozícii ešte pred výstavbou. Firma zákazníkom vychádza v ústrety aj tým, že môže dodať len časť stavby a to napríklad hrubú stavbu a dokončovacie práce, prípadne základovú dosku si už urobí zákazník sám. V prípade dodávky hrubej stavby sa cena realizácie znižuje už na úroveň 48 000 Eur.

„Pri výstavbe používame najpokrokovejšie technológie a moderné stavebné materiály s vysokou účinnosťou tepelnej izolácie, preto môžeme garantovať nízku celkovú spotrebu energií. Oproti klasickým domom, kde sú prevádzkové náklady na úrovni 200 – 250 kWh, u našich stavieb sa pohybujú na úrovni 50- 70 kWh. Našou novinkou, ako jedinej spoločnosti na trhu, je garantovaná spotreba energií, ale aj v prípade vyššej spotreby preplatenie rozdielu klientovi. Výhodou bývania v drevodome je nielen úspora energií, ale aj zdravšie bývanie, vhodné pre alergikov, malé deti, ľudí s oslabenou imunitou a pod. V zdravej novostavbe sa nevyskytujú plesne, nadmerný prach ani iné zdraviu škodlivé látky,“ uzavrel B. Kuzma.

Poukázal aj na to, že z najlacnejších variantov je z portfólia firmy nízkoenergetický jednopodlažný bungalov. Najpredávanejší rodinný dom je EcoCube. Firma vlani postavila 30 stavieb v SR a v zahraničí. Rešpektuje želanie zákazníkov a vie postaviť akúkoľvek drevostavbu podľa individuálnych požiadaviek. Zabezpečuje aj financovanie všetkých svojich stavieb v spolupráci so slovenskými bankami. V prípade hypoték od VÚB Banky a Slovenskej sporiteľne, je možnosť zabezpečenia len financovanou nehnuteľnosťou a vlastným pozemkom, ktorý nie je zaťažený záložným právom. Splatnosť úveru je minimálne 4 roky, horná hranica splatnosti je  30 rokov a výška úveru do 100 % hodnoty realizovanej stavby. Uvoľnenie čerpania úveru je až do 50 % z ceny diela, ešte pred zápisom rozostavaného domu do katastra nehnuteľností, čiže ide o plynulé financovanie výstavby bez prerušení.
 Viac na www.fordom.sk, www.mojpasivnydom.sk, www.mojzelenydom.sk

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

outdoor Radíme Vám Šport Technika

Pre Slovákov a Slovenky stále rozhoduje cena oproti kvalite, platí to aj pri výbere bicykla a elektrobicykla

Viac než 16 % opýtaných Slovákov a Sloveniek zvažuje v roku 2024 kúpiť bicykel alebo elektrobicykel sebe alebo rodinnému príslušníkovi. Najdôležitejšie kritéria pri výbere predajcu bicyklov sú pre zákazníkov ceny bicyklov a elektrobicyklov, kvalita servisu a opráv a tiež odbornosť a ochota personálu. Vyplýva to z prieskumu, ktorý Neuropea realizovala v spolupráci s CreditCall pre spoločnosť Kaktus Bike. Prieskum bol realizovaný v dňoch od 9.2.2024 […]

Čítať ďalej
Health Radíme Vám Tlačová správa Zdravie

Svetový deň hygieny rúk 2024: Prečo je zdieľanie znalostí o hygiene rúk stále také dôležité?

Ročne sa na celom svete podľa WHO vyskytne až 136 miliónov prípadov nozokomiálnych infekcií, teda infekcií spojených so zdravotnou starostlivosťou (HAI). Najjednoduchším preventívnym opatrením, ktoré pomáha zachraňovať životy pacientov na celom svete je správna hygiena rúk. Na jej význam poukazuje Svetový deň hygieny rúk, ktorý symbolicky pripadá na 5. mája. V európskom hospodárskom priestore sa ročne […]

Čítať ďalej
Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej