ONLINE MAGAZIN

Úplne nový Chevrolet Corvette Z06

Chevrolet konečne ukázal oficiálnu podobu novej generácie legendárneho športového automobilu Corvette Z06.

 

Dlho sme čakali na to, ako sa starý dobrý Chevy popasuje s modernými športovými automobilmi predstavenými v posledných rokoch. Mohlo sa zdať, že jeho legendárna Corvette Z06 akoby strácala v boji s konkurenciou dych. Najnovšia generácia tohto vozidla sa teraz môže ukázať v plnej kráse a získať pre seba trocha viac priestoru pre pomyslený hlboký nádych. Nová Corvette Z06 je reprezentatom modelového roku 2015.

Chevrolet Corvette Z06 je americká klasika, ktorá si získava srdcia fanúšikov silných motorov aj u nás v Európe a dokonca aj na Slovensku. Možno preto, že ich nie je toľko, ako napríklad fanúšikov starších kvalitných Fordov Mustang, sú u nás Corvetty akoby o niečo vzácnejšie, hodnotnejšie.

 

Nová korveta pre rok 2015 bude opäť patriť medzi tie lepšie stroje na cestách. S pohonnou jednotkou LT4 ponúkne preplňovaný 6,2-litrový motor typu V8 s výkonom až 625 konských síl. Obrovskú silu si však nebudú môcť priaznivci starej školy vychutnať na manuálnej prevodovke, uspokojiť sa musia s 8-stupňovou automatikou. Tá poskytuje menej priestoru pre hnanie motora do červených otáčok a možno sa správa viac komfortne, než športovo. Toto môže byť pre niekoho veľký problém, avšak pokrok sa nedá zastaviť a automatické prevodovky sú jeho neoddeliteľnou súčasťou najmä v dobe, keď výrobcom dýchajú na krk prísne stanovy o ochrane životného prostredia. Dobre odladená automatika je schopná šetriť ho o niečo viac, než klasický manuál.

 

Nová generácia Chevrtoletu Corvette Z06 bude v predaji začiatkom roka 2015 za zatiaľ neupresnenú cenu.

 

Text: Erik Stríž

Foto: Chevrolet

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Automobily Náš tip Radíme Vám

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prečo by ste mali pred cestou autom myslieť na reaktiváciu airbagov a opravu ABS

Bezpečnosť na ceste je dôležitá pre každého vodiča. A aj keď naše schopnosti a zdravý rozum zohrávajú pri správnom riadení veľkú úlohu, existujú technológie slúžiace na zvýšenie našej ochrany v prípade nehôd. Patria medzi ne airbagy a systém ABS, ktoré výrazne prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách. Prečo by ste ich mali nielen pred cestou […]

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prinášajú pokoj mysli a starajú sa o vaše bezpečie počas cestovania

V dnešnej dobe je vozidlo pre mnohých ľudí nevyhnutnosťou. Je to prostriedok, vďaka ktorému si môžete skrátiť cestu do práce, obchodu alebo školy, ale aj spôsob, ako spoznávať nové miesta a zažívať v nich príjemné dobrodružstvá. Pri tom všetkom však veľmi často zabúdame na jednu dôležitú vec, ktorou je kvalitný servis a údržba konkrétneho vozidla. […]

Čítať ďalej