ONLINE MAGAZIN

Samsung predstaví na CES 2014 v Las Vegas vylepšený ovládač pre Smart TV – „Smart Control“

Nové diaľkové ovládanie Samsung sa vyznačuje ergonomických dizajnom a rýchlejším rozpoznávaním gest pre jednoduchšie ovládanie.

Spoločnosť Samsung Electronics Co., Ltd., predstaví na veľtrhu spotrebnej elektroniky CES 2014 v Las Vegas novú verziu inteligentného diaľkového ovládača televízora. Ten sa vyznačuje rýchlejšími a presnejšími funkciami, efektívnejším výberom obsahu a vylepšeným dizajnom.

Nové diaľkové ovládanie Samsung 2014 kombinuje rozpoznávania pohybových gest s novou tlačidlovou konzolou a je vybavené touchpadom, ktorý zákazníkom, ktorí často využívajú video obsah prostredníctvom internetu, uľahčuje presnejší výber a rýchlejšie ovládanie.

Používatelia Smart TV Samsung môžu najnovšie veľmi jednoducho prepínať medzi jednotlivými položkami v menu pomocou gest. Rovnako tak sa môžu ľahko dostať k ich obsahu pomocou štyroch smerových tlačidiel. V rámci panelov Samsung Smart Hub alebo ak má vyhľadaný obsah viacero stránok, je možné využívať touchpad diaľkový ovládač a listovať tak medzi jednotlivými stránkami rovnako jednoducho, ako pri otáčaní stránky v knihe.

Nový ovládač umožňuje aj vyhľadanie webovej stránky alebo video obsahu prostredníctvom hlasového ovládania, tzv. funkcia Voice Interaction. Používatelia môžu hovoriť priamo na diaľkový ovládač, aby sa okamžite dostali na svoj ​​obľúbený obsah.

Vylepšenia sa tiež dočkal dizajn diaľkového ovládača. Od tradičného plochého obdĺžnikového tvaru prešiel Samsung k predĺženej oválne konštrukcii, ktorá oveľa lepšie a prirodzene sadne do ruky. Kruhový touchpad vrátane smerových tlačidiel sa nachádza v strede diaľkového ovládača a sú prirodzene dosiahnuteľné palcom. Tento nový ergonomický dizajn minimalizuje nutnosť pohybu ruky a zároveň podporuje využívanie gest a ovládanie Smart TV Samsung pomocou hlasových príkazov.

Touchpad na novom diaľkovom ovládači je o viac ako 80 percent menší oproti verzii z minulého roka a bol navrhnutý pre jednoduchšie používanie vrátane rôznych skratiek pre často používané funkcie.

Diaľkové ovládanie Samsung Smart Control 2014 tiež obsahuje tlačidlá ako „Multi-Link Screen“, čo je funkcia, ktorá umožňuje používateľom sledovať viac obsahu naraz na jednej obrazovke alebo „Futbal Mód“, ktorý optimalizuje zobrazenie futbalových programov pomocou jediného tlačidla.

Televízne diaľkové ovládanie bolo prvýkrát predstavené v roku 1950 a od tej doby prešlo niekoľkými vývojovými fázami. Presunul sa do bezdrôtových, LCD a QWERTY formátov a v súčasnej dobe sa moderné ovládače vyznačujú tiež možnosťou ovládať televízory hlasom či gestami. Rovnako tak sa zmenil aj dizajn ovládačov – od klasických pravouhlých sa trend uberá do viacerých moderných ergonomicky zakrivených tvarov.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Technika

Nositeľná kamera Axis W120 prináša funkciu živého streamovania

Spoločnosť Axis Communications uvádza na trh novú kameru nositeľnú na tele AXIS W120. Kamera nájde svoje využitie primárne v bezpečnostnom sektore a má zabudované LTE/4G, Wi-Fi a Bluetooth moduly, ktoré umožňujú priame streamovanie cez AXIS Body Worn Live službu. Svojim používateľom tak dáva pocit, že v tom nie sú sami. Vďaka video streamu na vyžiadanie a sledovaniu […]

Čítať ďalej
Business Technika Technológie Tlačová správa

Rebríček dodávateľov SSD v roku 2022

Spoločnosť Kingston Digital Europe Co LLP, ktorá je výrobcom flash pamäťových zariadení a pobočkou Kingston Technology Company, svetového lídra v oblasti pamäťových produktov a technologických riešení, dnes oznámila, že ju spoločnosť TrendForce označila na prvej pozícii na trhu ako najväčšieho dodávateľa SSD diskov pre tretie strany za celý rok 2022. Podľa TrendForce pripadá na spoločnosť […]

Čítať ďalej
Technika Technológie

Samsung predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2, ktorý ochráni cenný majetok používateľov

Nová verzia je univerzálnejšia a znamená viac pokoja v duši. Vďaka novým funkciám má používateľ sledovanie svojich vecí pod kontrolou. Možnosti vyhľadávania stratených predmetov sa s novou verziou výrazne rozšírili  Spoločnosť Samsung Electronics predstavuje prívesok Galaxy SmartTag2. Novinka prináša do radu inteligentných príveskov Galaxy SmartTag množstvo vylepšených spôsobov, ako strážiť a sledovať cenné predmety. Možnosti […]

Čítať ďalej