ONLINE MAGAZIN

Microsoft Office Aréna pokračuje druhým ročníkom. Prihlasovanie je už spustené

Microsoft Office Aréna pokračuje druhým ročníkom. Prihlasovanie je už spustené

 

Po úspešnom prvom ročníku súťaže Microsoft Office Aréna, ktorá sa zameriava na testovanie zručností a vedomostí žiakov v IT prostredí, prichádza ďalší ročník. Českí aj slovenskí študenti majú už možnosť prihlásiť sa a ukázať čo dokážu.

arena 1

 

Vzdelávanie mladej generácie a podpora pri rozvíjaní ich schopností sa radí medzi najzákladnejšie priority dnešnej spoločnosti. Práve študenti sú tí, od ktorých sa v budúcnosti očakáva prínos a zmena. Vyzdvihnúť talentovaných a šikovných študentov, ale aj poskytnúť priestor pre sebarealizáciu či konfrontáciu s rovesníkmi, a to nielen v rámci Slovenska, si vzali k srdcu organizátori česko-slovenskej súťaže Microsoft Office Aréna 2014.

 

Po druhýkrát si tak budú môcť aj žiaci druhého stupňa základných škôl a stredoškoláci zo Slovenska zmerať sily v oblasti využívania a znalostí moderných IT technológií z dielne Microsoftu. Študentov čaká skúška funkcií kancelárskeho balíka aplikácií Microsoft Office. Zvládnutie úloh v programoch Word, Excel či PowerPoint skombinované so sebavedomým a dostatočne odborným odprezentovaním sa sú základným meradlom úspechu.

 

„Office Aréna je šanca pre každého študenta, ako sa priučiť novým zručnostiam a možno prekvapiť aj sám seba, koľko toho dokáže. Mne súťaž Microsoft Office Aréna ponúkla príležitosť rozvíjať svoju IT gramotnosť a prezentačné zručnosti,” hovorí Dušan Žiš, minuloročný víťaz, a nadšene dodáva: “Myslím si, že tento projekt je skvelý aj vďaka tomu, že nás môže pripraviť na naše zamestnanie. Zúčastnil som sa zatiaľ len raz, no nebudem váhať zapojiť sa znovu!”

 

Registrácia je možná do 31. januára 2014 prostredníctvom formulára, ktorý sa nachádza webovej stránke www.soutez-arena.cz spolu s ostatnými podrobným informáciami o priebehu a podmienkach súťaže.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Nezaradené

Určená pre profesionálnych fotografov s kapacitou 1TB

Spoločnosť Kingston Digital oznámila zahájenie predaja pamäťovej karty Canvas React Plus V60 SD. Tento najnovší prírastok rozširuje rad pamäťových kariet Canvas React určených pre vášnivých fotografov, ktorí využívajú rozhranie UHS-II.

Čítať ďalej
Náš tip Nezaradené Osobnosti Lines

Spomienka na JFK

60. výročie úmrtia prezidenta Kennedyho V novembri odvysiela televízna stanica Viasat History sériu dokumentov pri príležitosti 60. výročia jedného z najšokujúcejších a dejiny určujúcich momentov 20. storočia, atentátu na prezidenta Johna F. Kennedyho. Počas dvoch nedieľ (19. a 26. novembra) predstaví Viasat History tri nové dokumenty, ktoré odhalia nové skutočnosti z osudného dňa 22. novembra, ktorý otriasol […]

Čítať ďalej
Cestovanie Film Náš tip Nezaradené Príroda Radíme Vám

Putovanie krajinou Dolného Rakúska zážitkovými vlakmi spoločnosti Niederösterreich Bahnen

Vitajte v Puchbergu pod horou Schneeberg Naša turisticko – novinárska skupina sa tentokrát rozhodla svoj turistický trip po spolkovej krajine Dolné Rakúsku, začať v malebnom mestečku Puchberg am Schneeberg. Puchberg am Schneeberg sa nachádza 80 km južne od Viedne v romantickom, údolí, na úpätí 2 076 m vysokého Schneebergu a je rajom pre milovníkov hôr a […]

Čítať ďalej