ONLINE MAGAZIN

Jedinečná spoločenská sála FORUM Karlín tesne pred dokončením

FORUM Karlín je kultúrna a spoločenská sála, ktorá vyrastá v Prahe, ako súčasť multifunkčného projektu Vision Park Karlín. Hrubá stavba sály, ktorá pojme až  2 000 sediacich a 3 000 stojacich divákov, je už dokončená a práve prebieha realizácia interiérových inštalácií, gastro prevádzky, sociálnych zázemí a inštalácia riggingu. Na stredoeurópskej kultúrnej scéne sa tak na jar objaví najmodernejšia multifunkčná sála so žiadanou kapacitou, vybavením a zázemím.

FORUM Karlín z dielne známeho španielskeho architekta Ricarda Bofilla a pražského ateliéru AED project ponúkne jedinečné moderné priestory pre usporadúvanie koncertov, konferencií, kultúrnych a spoločenských akcií na dvoch nadzemných a jednom podzemnom poschodí. Stavba bola začatá v auguste 2011 a jej kolaudácia je naplánovaná na jar tohto roku.

FORUM Karlín bude vďaka flexibilnému deliacemu systému, dvom galériám a priestrannému foyer využiteľné pre akcie rôzneho rozsahu – od komorných až po veľké kultúrne a spoločenské udalosti pre niekoľko tisíc hostí. Priestory sály budú odhlučnené a bude zabránené i prenosu vibrácií ako do kancelárskych priestorov, ktoré sa nachádzajú nad halou, tak i do okolia. „Pochopiteľne sme sa zamerali na výnimočnú akustickú pohodu vnútri sály. Vypracovali sme akustický 3D priestorový model, ktorý určil pre tento priestor s objemom 25 000 m3 optimálnu dobu dozvuku. Takisto sme na základe tohto modelu stanovili druhy materiálov pre jednotlivé povrchy celého priestoru tak, aby si návštevníci mohli vychutnať perfektný zvuk nielen pri koncerte, ale aj na konferencii či na módnej prehliadke,“ hovorí Tomáš Kadeřábek, vedúci projektu. Práve sa dokončuje montáž hustého závesného systému (tzv. riggingu), ktorý umožňuje zavesenie scénických technológií s hmotnosťou niekoľkých desiatok ton.

Usporiadatelia určite ocenia premyslenú logistickú obslužnosť multifunkčnej sály. Projektanti navrhli parket ľahko prístupný pre zásobovanie, a to vrátane nákladných áut napríklad s hudobnou aparatúrou. Pre vykládku najrôznejšieho vybavenia účinkujúcich bude slúžiť špeciálna rampa s jednoduchým prístupom priamo do sály. K dispozícii bude nákladný výťah. Autori projektu mysleli aj na televízne prenosové vozy, pre ktoré bude vyhradené parkovanie na námestí medzi dvoma budovami projektu.

Aj zázemie bude mať najnovšie technické vybavenie. Okrem troch stálych barov bude napríklad možné inštalovať i ďalšie mobilné bary pre občerstvenie divákov v sále i na oboch galériách, pre ktoré budú pripravené prípojné body. Pre účinkujúcich a produkciu bude k dispozícii 18 miestností pre šatne a kancelárie. Miestnosti v zázemí bude možné spájať, a tak meniť ich veľkosť podľa použitia.

Kolaudácia budovy je naplánovaná na jar 2014. Vzhľadom na očakávaný dopyt je možné už teraz robiť rezervácie na akcie s termínom konania od mája 2014 a neskôr.

 

 

Adresa: FORUM Karlín, Pernerova 652/55, Praha 8, Česká republika

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Cestovanie Náš tip Novinky outdoor Umenie a kultúra

Stavať máje budú v trnavskom Kamennom mlyne aj v okolitých obciach

Akcie bohaté na spev a hudbu, pri príležitosti stavania májov, sa budú konať v utorok 30. apríla v Kamennom mlyne v Trnave, ako aj v neďalekých obciach Dolná Krupá, Suchá nad Parnou, Biely Kostol, Bohdanovce nad Trnavou a Ružindol.   O pripomenutie tradícií sa v Trnave postará univerzitný folklórny súbor Trnafčan, ktorý pripravuje druhý ročník podujatia […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Film Náš tip Umenie a kultúra

DOMINA – Predbehla dobu o mnoho storočí

Neuveriteľný skutočný príbeh Livie Drusilly, manželky Caesara Augusta, ožíva tento mesiac na televíznej stanici Epic Drama. DOMINA ponúka divákom pútavý pohľad do starovekého Ríma, konkrétne do obdobia okolo roku 27 pred Kristom. Seriál, ktorý predstavil režisér David Evans, sa však opiera o príbehy žien, ktoré stáli za mocnými mužmi vtedajšej doby. Hlavnou postavou je Lívia […]

Čítať ďalej