ONLINE MAGAZIN

Audi RS6 v zimnom šate

Audi a šport k sebe patria už od čias, kedy táto ingolstadtská automobilka započala výrobu svojich vozidiel. Preto nie je prekvapením ani zimná úprava Audi RS6, hoci zvýšenú pozornosť si nepochybne zaslúži.

Profesionálny švajčiarsky lyžiar Jon Olsson je známy nielen vďaka športu v ktorom dosahuje špičkovej úrovne, ale aj vďaka svojmu nadšeniu pre automobily. Avšak nie pre hocijaké. Olsson si potrpí na špeciálne edície a úpravy, ktoré tieto vozidlá dostávajú do prostredia snehu, ľadu, zimy a zjazdoviek.

Audi RS6 Wagon sa dočkal práve takejto úpravy a je oficiálnym Olssonovým „zimným projektom roku 2014“. V minulosti si už podrobil aj Audi R8 a dokonca aj šialené Lamborghini Avendator v štýlovej maskovanej „blue camo“ úprave, tentokrát prišlo na rad takmer rodinné kombi RS6. Sám Olsson pritom tvrdí, že práve RS6 Wagon je jedno z najpôsobivejších, aké kedy jazdil.

Audi RS6 Wagon dostalo nový nástrek karosérie v čierno-šedo-bielej farbe, náhon všetkých kolies, odpruženie od H&R, výfuk Milltek, špeciálne upravené kolesá a ďalšie, zatiaľ neznáme vylepšenia. O úpravu vozidla sa postarala spoločnosť Stertman Motorsport a stále na ňom pracuje. Výsledok bude veľmi pôsobivý a samotný Olsson po prvých jazdách na svojom blogu tvrdí, že je z Audi nadšený prakticky ako z jazdy na superšporte Agera R.

 

Text: Erik Stríž

Foto: jon-olsson.com

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Automobily Náš tip Radíme Vám

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Základné faktory, ktoré ovplyvňujú cenu dopravy počas zimy

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prečo by ste mali pred cestou autom myslieť na reaktiváciu airbagov a opravu ABS

Bezpečnosť na ceste je dôležitá pre každého vodiča. A aj keď naše schopnosti a zdravý rozum zohrávajú pri správnom riadení veľkú úlohu, existujú technológie slúžiace na zvýšenie našej ochrany v prípade nehôd. Patria medzi ne airbagy a systém ABS, ktoré výrazne prispievajú k zvyšovaniu bezpečnosti na cestách. Prečo by ste ich mali nielen pred cestou […]

Čítať ďalej
Automobily Cestovanie Radíme Vám

Prinášajú pokoj mysli a starajú sa o vaše bezpečie počas cestovania

V dnešnej dobe je vozidlo pre mnohých ľudí nevyhnutnosťou. Je to prostriedok, vďaka ktorému si môžete skrátiť cestu do práce, obchodu alebo školy, ale aj spôsob, ako spoznávať nové miesta a zažívať v nich príjemné dobrodružstvá. Pri tom všetkom však veľmi často zabúdame na jednu dôležitú vec, ktorou je kvalitný servis a údržba konkrétneho vozidla. […]

Čítať ďalej