ONLINE MAGAZIN

WiFi sieť na regionálnych linkách Slovak Lines sa rozšírila

Cestujúci, využívajúci prímestské autobusy Slovak Lines v Bratislavskom kraji, majú od júla 2013 k dispozícii už vyše osemdesiat autobusov vybavených bezplatným pripojením na internet.

 

Počet autobusov poskytujúcich bezplatné WiFi pripojenie sa v priebehu tohto mesiaca rozrástol o ďalších 50 regionálnych autobusov. Cestujúci môžu počas jazdy surfovať po internete, prezerať si e-maily alebo využívať pripojenie na rôzne komunikačné aplikácie. Stačí, ak sa v autobusoch označených nálepkou WiFi free pripoja na sieť s názvom orange-free. Heslo zadávať netreba.

 

Prvých 32 regionálnych autobusov Slovak Lines bolo vybavených bezplatným WiFi pripojením v marci 2013. Išlo najmä o autobusy jazdiace v smere na Záhorie. V súčasnosti sieť prímestských autobusov s pripojením na internet tvorí už vyše 80 autobusov Slovak Lines, pričom sú touto službou pokryté všetky smery, na ktoré regionálne autobusy jazdia. Bezplatné pripojenie na internet je cestujúcim poskytované v spolupráci so spoločnosťou See & Go. Podľa testovacích meraní rýchlosť dosahuje v priemere okolo 3,24 Mbit/s. V záujme rovnomerného využívania pripojenia všetkými záujemcami je prístup chránený proti nadmernému sťahovaniu dát.

 

Autobusový dopravca Slovak Lines začal zavádzať bezplatné WiFi pripojenie do autobusov na diaľkových linkách v januári 2010. V súčasnosti sa cestujúci počas cesty môžu na internet pripojiť na všetkých diaľkových linkách spoločnosti a tiež na linke Bratislava – Viedeň, na ktorej jazdí denne až 21 spojov v každom smere. Po pozitívnych skúsenostiach s poskytnutím pripojenia na internet v komerčnej doprave sa v tomto roku spoločnosť zamerala na zavedenie WiFi do regionálnych autobusov, ktorými zabezpečuje dopravu vo verejnom záujme na základe objednávky Bratislavského samosprávneho kraja.

Samozrejme, aj stranka www.slovaklinesmagazin.sk je navrhnutá tak, aby sa upravila na všetky mobilne zariadenie pre komfortné prezeranie  informácií.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Mohlo by vás zaujímať:

Architektúra Náš tip Radíme Vám

Brno láka na 5 ikonických víl modernej architektúry

Po vlaňajšom úspechu turistického balíčka 1 víkend a 4 ikonické vily, ktorý ponúkalo TIC BRNO v spolupráci so správcami všetkých objektov, sa tento rok môžu návštevníci Brna tešiť na prírastok: Za víkend totiž majú šancu spoznať hneď 5 víl – vrátane novo otvorenej Arnoldovej vily. „Vďaka výnimočnej spolupráci piatich brnianskych inštitúcií vznikol pred dvoma rokmi […]

Čítať ďalej
Náš tip Radíme Vám Umenie a kultúra

TIP NA VÍKEND

Divadlo Jána Palárika v Trnave uvedie v piatok a v sobotu obľúbenú inscenáciu venovanú Jaroslavovi Filipovi, predstavenie s názvom Púpätko bude patriť deťom od šiestich mesiacov a výstavy ponúkajú dve trnavské galérie.

Čítať ďalej
Náš tip Príroda Radíme Vám

Kedy sa veľryby presťahovali do mora a stratili nohy?

História veľrýb je jedným z najväčších zázrakov a tajomstiev evolúcie. Ako tieto cicavce dýchajúce pľúcami prišli o nohy a vrátili sa do mora? Na túto otázku sa pokúsi odpovedať dokument Tajomné údolie veľrýb v Egypte, ktorý bude mať premiéru vo štvrtok 29. februára o 20:00 na Viasat Nature. Z 90 druhov dnes žijúcich veľrýb sú […]

Čítať ďalej